همتی| شهرآرانیوز، سورنا ستاری در سفر یک روزه به مشهد در مراسم رونمایی و افتتاح ۹ پروژه پارک علم و فناوری خراسان شرکت میکند. بازدید از شرکت احیا درمان پیشرفته مستقر در شهرک صنعتی توس، شرکت در مراسم رونمایی از سامانههای ریلی درونشهری شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد، افتتاح مرکز شتابدهی شتاب ایده، بازدید از کارخانه نوآوری مشهد و افتتاح مرکز نوآوری و شتابدهی کالومین از دیگر برنامههای معاون رئیس جمهور در این سفر هستند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه سفر خود به مشهد ۹ پروژه علمی و پژوهشی پارک علم و فناوری خراسان را افتتاح میکند.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئيس جمهور، در مراسم رونمايی از دستاوردهای ساخت داخل سيستمهای ريلی درونشهری كشور در مشهد گفت: جهتگیری استان خراسان رضوی در فناوری جای تقدیر دارد و شهرداری مشهد در این حوزه فعال بوده است.
وی افزود: اهتمام شهرداری مشهد بهویژه در احداث کارخانه نوآوری و پیشبرد قطارشهری با کاهش هزینهها و بومیسازی خود یک جریان فرهنگی و سازنده است. استفاده از توان داخلی شرکتهای دانش بنیان و متخصصین جوان باعث شده عدد قابل توجهی صرفه جویی در هزینهها داشته باشیم و این یک جریان فرهنگی است و خوشحالیم که در استان خراسان رضوی این دسته اقدامات به خوبی در حال انجام است.
وی ادامه داد: ما تقریبا چیزی حدود۵هزار ۷۰۰شرکت دانش بنیان داریم که فروش سال گذشته شان حدود۱۲۰هزار میلیارد تومان بوده و توسعه انها در شرایطی که با کرونا وشرایط اقتصادی و تحریم مواجه بودند نتیجه اثر قدرت سرمایه گذاری در سالهای گذشته بر توسعه دانش بوده است.
شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: تا کنون ۸۰۰قطعه در سیستمهای ریلی که بخش عمده آن قطعات مصرف بالا بود بومی سازی شد.برای بومی سازی ساخت قطعات سیستمهای ریلی درون با سه دانشگاه کشور برای ساخت آن کنم گرفته شد.
محمدرضا کلائی یادآورشد: با توجه به اینکه در تامین و نگهداری قطارشهری همواره نیازمند واردات از خارج کشور بودیم، اما به دلیل تحریم و عدم انتقال ارز در دو سال گذشته با سفارش دهی به دانشگاههای شریف، امیرکبیر و فردوسی قطعات را تامین کردیم. این مساله باعث ایجاد اشتغال هم شد.
وی ادامه داد: ۵۰ در صد ظرفیت کارخانه نوآوری برای مدیریت شهری در نظرگرفته میشود، شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها تا هفته اینده در کارخانه نوآوری مستقر میشوند.
وی افزود: تاکنون بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان برای قطعات بونی سازی شده هزینه کرده ایم. مشهد تنها شهری است که از قطارشهری سبک استفاده میکند. همچنین با مپنا برای ۶۰ واگن قرارداد بستیم. خط یک قطار شهری پتانسیل این را دارد ملی شود.
وحید مبینمقدم، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری، در مراسم رونمايی از دستاوردهای ساخت داخل سيستمهای ريلی درونشهری كشور، با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئيس جمهور و رئيس بنياد ملی نخبگان كشور، گفت: قطارشهری مشهد ۲ خط فعال دارد و خط ۳ و ۴ آن در حال ساخت است و از ابتدای راهاندازی ۳۴۰ میلیون مسافر جابهجا کرده است.
وی افزود: در طول ۱۰سال بهرهبرداری از خطوط یک و ۲ تاکنون، حدود ۳۴۰ میلیون نفر مسافر جابهجا شدهاند. سامانه حملونقلی مثل قطارشهری پس از افتتاح و آغازبهکار، امکان توقف ندارند و باید خدمترسانی مداوم داشته باشند.
به گفته وی، موضوع وابستگی بخشهایی از خطوط ریلی به خارج کشور، با وجود تحریمها، اداره کار را سخت کرد. مدیریت شهری با کمک صنعتگران و کارآفرینان تلاش کرد بومیسازی را آغاز کند. در همین راستا فقط در ۲ سال ۹۸ و ۹۹ با بومیسازی و مهندسی معکوس بخشی از قطعات کلیدی و تجهیزات ۱۰۳ میلیارد تومان صرفهجویی داشتیم.
وی ادامه داد: بهتازگی تفاهمنامهای با ستاد توسعه فناوریهای حوزه حملونقل کشور امضا کردیم که بر مبنای فعالیتهایی که در این تفاهمنامه است، شهر مشهد هم در تولید قطارشهری ملی همکاری خواهد کرد و بهعنوان قطب تجهیزاتی در این صنعت شناخته خواهد شد.