همتی| شهرآرانیوز، سورنا ستاری در آیین رونمایی از اقدامات نوآورانه و خلاقانه شهرداری مشهد که در سالن همایش کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آن چیزی که نوآوری را توسعه میدهد، فرهنگ است. فرهنگ است که باعث توسعه میشود. اگر فرهنگ توسعه جا بیفتد، کارخانهها و بخشهای پاییندستی را هم در مسیر رشد قرار میدهد.
وی ادامه داد: اینکه شهرداری مشهد به جوانان خلاق بها میدهد و فضا را برای رشد آنها فراهم میکند، اقدام ارزشمندی است و این هنر مدیریت شهری است که از سرمایهگذاری برای رشد و پرورش جوانان استفاده کند.
ستاری یادآور شد: شهرهای آینده مکانهای بسیار مهمی در ایجاد بستر آموزش هستند. در آینده شیوه آموزش کنونی را نخواهیم داشت. ما بحث آموزش تا لحظه مرگ را داریم که بستر آن در شهرهاست. کارخانه نوآوری از تهران شروع شد و به شهرداری کمک کرد، اما ایجاد کارخانه نوآوری در مشهد بهگونهای انجام شد که زیرساخت را نیز شهرداری انجام داد.
وی افزود: فرایند شتابدهی یک فرایند خصوصی است و دولت نمیتواند به این بخش ورود کند و فقط بخش خصوصی است که با امکاناتش شرایط رشد را فراهم میکند و زمینهساز شکوفایی استعدادها میشود. دولت فرق بین آدم خلاق و غیرخلاق را نمیفهمد، اما بخش خصوصی بهخوبی در کشف استعدادها و بهرهبرداری از آنها موفق بوده است.
وی تأکید کرد: الگو و ایجاد فضای کسبوکاری که در مشهد اتفاق افتاده است، برای سایر شهرها هم باید ایجاد شود. ما هم در بخش دولتی همه تسهیلات موردنیاز ایجاد فضاهای کسبوکار را فراهم میکنیم تا بهسمت شهرهای نوآور در دنیا حرکت کنیم.
محمدرضا کلائی، شهردار مشهد، در مراسم رونمايی از اقدامات نوآورانه و خلاقانه شهرداری مشهد نیز گفت: امروز بخشی از ایده تولیدات نوآورانه در کارخانه نوآوری به مرحله پایانی رسیده است. بخش دیگر نیز میتواند با همت جدی در کوتاهمدت خروجی پایدار داشته باشد.
وی افزود: بخش زیادی از تولیدکنندگان در حوزه شهری با تغییر کوچک در محصول میتوانند فروششان را افزایش بدهند. از همکارانم که در ساخت کارخانه نوآوری تلاش کردند و حمایتهای استانداری و اعضای شورای شهر سپاسگزارم و امیدوارم خروجی این کارخانه طبق انتظار باشد. امیدواریم تا پایان بهمن ماه استارتاپها در کارخانه نوآوری مشهد مستقر شوند.
آیدا مهربان، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد، نیز در این مراسم گفت: امروز ۱۰۲ محصول نوآورانه که با شناسایی مشکلات شهری از طریق مهندسی معکوس، طراحی ساخت و... به کمک استارتآپها ساخته شدهاند، رونمایی شد. بدون شک تخصصیترین و مجهزترین کارخانه نوآوری در کشور هستیم که امیدواریم فرایند بهرهبرداری از آن را هم با همین قدرت جلو برویم.
وی ادامه داد: از اقدامات نوآوری شهری، تولید محصولات نوآورانه و خلاقانه است که با بهرهگیری از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی و استارتآپها، سعی شد نیازهای روز شهری شناسایی شود و امروز از طریق مهندسی معکوس و بازطراحی، میتوانیم از ۱۰۲ محصول رونمایی کنیم.
مهربان ادامه داد: با این اقدامات فقط در موضوع قطارشهری ۵۶ میلیارد تومان صرفهجویی شده است. این محصولات به مرحله آزمایش اولیه رسیده و با اعتبار ۲۱ میلیارد تومانی ساخته شده است. ۴۴ محصول دیگر نیز در دست اقدام است. اگر ستاد توسعه فناوریهای نوین شکل بگیرد، مشهد ظرفیت دارد که دبیرخانه آن باشد.