جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار قتل هولناک همسر با ضربات پتک در پایتخت | قاتل متواری شد فوت ۷ نفر از کارگران معدن در دامغان در پی گاز گرفتگی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پیکر بی‌جان ۵ معدنچی در معدن دامغان پیدا شد| جست‌و‌جو برای یافتن ۲ کارگر ادامه دارد تزریق ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب‌بخشی به ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حاشیه شهر مشهد بازگشت عجیب گرگ‌ها به اروپا ۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان
سرخط خبرها

زن مظهر مهربانی؛ مادر تجسم بخشودن

  • کد خبر: ۵۷۷۶۸
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۷
زن مظهر مهربانی؛ مادر تجسم بخشودن
هادی خانیکی - استاد علوم ارتباطات
امروز روز زن است؛ جلوه‌ای از آثار میلاد خجسته فاطمه (س). دختری که به‌تعبیر پدر، پیامبر اکرم (ص)، برای او مادر بود و در نگاه همسر، علی (ع)، سنگ صبور زندگی و بالاتر از این دو در زبان خداوند زیادتی بخش (کوثر).
نسبت زن و هستی پیش از آنکه در صورت دختر یا همسر یا مادر تجسم یابد، نسبت انسانی است که در جامعه موجب لطف، صبر و برکت می‌شود.
 
به این سبب، می‌توان و باید از گوهر وجودی زن و قدرت او در ظرفیت‌بخشیدن و توانمندکردن اجتماع بهره گرفت و به این اعتبار، آلام و آسیب‌های پیش روی فرد و جامعه را کاهش داد. غالب مطالعات روان‌شناسانه، جامعه‌شناسانه و فرهنگی نشان می‌دهند که با برجسته شدن نقش زنان در خانه و بیرون از آن، روند‌های مختلف مدیریت، کنش اجتماعی، سیاست‌ورزی و حتی فعالیت اقتصادی، چشم‌اندازی سالم تر، مؤثرتر و امیدبخش‌تر می‌یابد. به‌عبارت دیگر، حضور و مشارکت مؤثرتر زنان، موجب اصلاح و بهبود فضا‌های گوناگون زندگی می‌شود.
 
واکاوی اجزای این رهیافت‌های علمی مباحث مستقلی می‌طلبد. تنها می‌توان به همین نکته اکتفا کرد که حضور پررنگ زن در خانه و جامعه یعنی حضور پررنگ عاطفه و مهرورزی و این برای جامعه و جهانی که مدام در معرض خشم و خشونت است، نیازی طبیعی و ضروری است. به‌اعتبار زن و قدرت عطوفت زنانه، می‌توان زندگی را به دنیایی دورتر از خشونت و بی‌حسی و بی‌تفاوتی نزدیک کرد و البته این نیاز و این توان، کوچک و کم نیست. جامعه و جهانی که مستعد ستیزه و خشونت و منازعه است، به ایجاد و تقویت سرچشمه‌ها و سازوکار‌های مهرورزی، نرم‌خویی و نرم‌گویی نیاز دارد. از دل این زمینه‌هاست که جامعه می‌آموزد چگونه گذشت کند، چگونه ببخشد و چگونه گسستگی‌ها و رمیدگی‌ها را در مقیاس‌های خرد و کلان ترمیم کند. مادر به‌مثابه جلوه ویژه از زن، بزرگ‌ترین نقش‌آفرین این میدان است. این سخن، برای هیچ مخاطبی نیاز به استدلال ندارد. هر که می‌تواند به چهره مادر خویش در فراز‌ها و فرود‌های زندگی، از کودکی تا کهن‌سالی، نگاه کند تا در عمل درستی این سخن اندیشمندان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف معرفت و دانش را تصدیق کند.

من که خود هنوز پس از یک سال سوگوار مرگ مادرم هستم و برای بزرگداشت یاد او به مشهد آمده‌ام، به‌رغم رویارویی با دشواری‌های فراوان در زندگی و حتی کشیدن بار داغ‌های سنگین و نگرانی‌های سخت در این یک سال کرونایی، به‌صراحت می‌گویم مادرم پناهگاه نه‌تن‌ها من و فرزندان و خویشانش بلکه «تجسد انسانیت» و «معلم مدارا» بود. مادرم به‌واقع تجسم مهرورزیدن به همه‌کس، شکیبابودن در هر حال و شکایت‌نداشتن از هیچ‌کس بود، به خدا تکیه داشت و سایه اش بر سر غیر و آشنا گسترده بود. او برای من سرمشق بود و همه توان خویش را نه در گفتار که با رفتار به دیگران منتقل می‌کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->