تغییرات دفترچه‌ انتخاب رشته‌ کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد + مشاهده (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) جراحی کوتاه کردن قد، عمل زیبایی عجیب زنان در استانبول ! نقشه ایران در ۲۸۶ سال قبل شامل کدام کشورهای همسایه بود؟ برقی کردن راه‌آهن تهران - مشهد روی میز ایران و چین جان باختن ۲ کارگر بر اثر جان باختن در چاه افزایش چشمگیر روز‌های هوای ناسالم مشهد در نیمه اول سال ۱۴۰۴ کاهش ۲۵ درصدی آب سد‌های مهم کشور افزایش ظرفیت کاروان‌های حج عمره مهر ۱۴۰۴ در برخی استان‌ها خواب نوجوان را پیش از آغاز مدارس اصلاح کنید افزایش اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در مشهد وزارت بهداشت: فرصت طلایی جبران عقب‌ماندگی جمعیت فقط ۵ سال است برگزاری جشن عاطفه‌ها برای رفع نیاز دانش‌آموزان + شرایط مشارکت در طرح درباره رانندگی با خشم و عصبانیت که حال دیگر کاربران ترافیکی را ناخوش می‌کند | خشمگین نرانیم! ساعت کار مراکز تعویض پلاک کشور تغییر کرد + جزئیات رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش: طبیعی است سهم مدارس سمپاد از رتبه‌های برتر کنکور بیشتر باشد؛ اصلاً خلاف عدالت نیست! + ویدئو ضرایب دروس کنکور ۱۴۰۵ چه تغییری خواهد کرد؟ + جزئیات رواج مصرف بی‌رویه دارو‌های کورتونی در کشور پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی ۱۴۰۴ نیمی از دانش‌آموزان استعداد‌های درخشان خراسان رضوی در مشهد تحصیل می‌کنند هیچ کودکی نباید به دلیل فقر از پیش دبستانی جا بماند دستگیری دزد خودروی همراهان بیماران با ردیابی «جی‌پی‌اس» نتایج نهایی آزمون ارشد علوم پزشکی چه زمانی اعلام می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوای مشهد تا روز‌های پایانی هفته درباره سهم دانش‌آموزان غیردولتی از رتبه‌های برتر کنکور | رتبه‌های طلایی از مدارس پولی واکنش ناسا به بحران جهانی آب | چقدر آب روی کره زمین باقی مانده است؟ + عکس افزایش ۷ درصدی مشارکت بانوان در اهدای خون و نیاز مداوم به خون در کشور معاون وزیر آموزش و پرورش: همه کلاس‌ها باید تا مهر آماده شوند، هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست
سرخط خبرها

زن مظهر مهربانی؛ مادر تجسم بخشودن

  • کد خبر: ۵۷۷۶۸
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۷
زن مظهر مهربانی؛ مادر تجسم بخشودن
هادی خانیکی - استاد علوم ارتباطات
امروز روز زن است؛ جلوه‌ای از آثار میلاد خجسته فاطمه (س). دختری که به‌تعبیر پدر، پیامبر اکرم (ص)، برای او مادر بود و در نگاه همسر، علی (ع)، سنگ صبور زندگی و بالاتر از این دو در زبان خداوند زیادتی بخش (کوثر).
نسبت زن و هستی پیش از آنکه در صورت دختر یا همسر یا مادر تجسم یابد، نسبت انسانی است که در جامعه موجب لطف، صبر و برکت می‌شود.
 
به این سبب، می‌توان و باید از گوهر وجودی زن و قدرت او در ظرفیت‌بخشیدن و توانمندکردن اجتماع بهره گرفت و به این اعتبار، آلام و آسیب‌های پیش روی فرد و جامعه را کاهش داد. غالب مطالعات روان‌شناسانه، جامعه‌شناسانه و فرهنگی نشان می‌دهند که با برجسته شدن نقش زنان در خانه و بیرون از آن، روند‌های مختلف مدیریت، کنش اجتماعی، سیاست‌ورزی و حتی فعالیت اقتصادی، چشم‌اندازی سالم تر، مؤثرتر و امیدبخش‌تر می‌یابد. به‌عبارت دیگر، حضور و مشارکت مؤثرتر زنان، موجب اصلاح و بهبود فضا‌های گوناگون زندگی می‌شود.
 
واکاوی اجزای این رهیافت‌های علمی مباحث مستقلی می‌طلبد. تنها می‌توان به همین نکته اکتفا کرد که حضور پررنگ زن در خانه و جامعه یعنی حضور پررنگ عاطفه و مهرورزی و این برای جامعه و جهانی که مدام در معرض خشم و خشونت است، نیازی طبیعی و ضروری است. به‌اعتبار زن و قدرت عطوفت زنانه، می‌توان زندگی را به دنیایی دورتر از خشونت و بی‌حسی و بی‌تفاوتی نزدیک کرد و البته این نیاز و این توان، کوچک و کم نیست. جامعه و جهانی که مستعد ستیزه و خشونت و منازعه است، به ایجاد و تقویت سرچشمه‌ها و سازوکار‌های مهرورزی، نرم‌خویی و نرم‌گویی نیاز دارد. از دل این زمینه‌هاست که جامعه می‌آموزد چگونه گذشت کند، چگونه ببخشد و چگونه گسستگی‌ها و رمیدگی‌ها را در مقیاس‌های خرد و کلان ترمیم کند. مادر به‌مثابه جلوه ویژه از زن، بزرگ‌ترین نقش‌آفرین این میدان است. این سخن، برای هیچ مخاطبی نیاز به استدلال ندارد. هر که می‌تواند به چهره مادر خویش در فراز‌ها و فرود‌های زندگی، از کودکی تا کهن‌سالی، نگاه کند تا در عمل درستی این سخن اندیشمندان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف معرفت و دانش را تصدیق کند.

من که خود هنوز پس از یک سال سوگوار مرگ مادرم هستم و برای بزرگداشت یاد او به مشهد آمده‌ام، به‌رغم رویارویی با دشواری‌های فراوان در زندگی و حتی کشیدن بار داغ‌های سنگین و نگرانی‌های سخت در این یک سال کرونایی، به‌صراحت می‌گویم مادرم پناهگاه نه‌تن‌ها من و فرزندان و خویشانش بلکه «تجسد انسانیت» و «معلم مدارا» بود. مادرم به‌واقع تجسم مهرورزیدن به همه‌کس، شکیبابودن در هر حال و شکایت‌نداشتن از هیچ‌کس بود، به خدا تکیه داشت و سایه اش بر سر غیر و آشنا گسترده بود. او برای من سرمشق بود و همه توان خویش را نه در گفتار که با رفتار به دیگران منتقل می‌کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->