مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

درباره اسپوتنیک وی، واکسن روسی کرونا و ادامه داستان

  • کد خبر: ۵۷۹۸۲
  • ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸
درباره اسپوتنیک وی، واکسن روسی کرونا و ادامه داستان
اولین هواپیمای حامل واکسن روسی کرونا در فرودگاه امام به زمین نشست. خبری خوب برای ما ایرانی‌ها که این روز‌ها شاهد ازدست‌رفتن هم‌وطنانمان به دلیل این ویروس هستیم.
فرانک باباپور | شهرآرانیوز - اولین هواپیمای حامل واکسن روسی کرونا در فرودگاه امام به زمین نشست. خبری خوب برای ما ایرانی‌ها که این روز‌ها شاهد ازدست‌رفتن هم‌وطنانمان به دلیل این ویروس هستیم، به‌ویژه فوت ۲ فوتبالیست سابق کشورمان که به‌دلیل محبوبیت و معروفیت زیادشان موجی از اندوه را در کشور ایجاد کردند و باعث ترس بیشترمان از ویروس کرونا شدند.

از دیگر خبر‌های خوب کرونایی این بود که سفیر ایران در مسکو اعلام کرد ایران و روسیه در روز‌های آینده درباره تولید مشترک واکسن «اسپوتنیک وی» توافق می‌کنند. از طرف دیگر به‌گفته دکتر محمدرضا صالحی، مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی، هیچ عارضه جدی برای داوطلبان واکسن ایرانی کرونا به وجود نیامده است. خبر خوب دیگر از سوی کیانوش‌جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، بیان شد.
 
او در توئیتر خود با درج هشتگ «واکسن مطمئن» نوشت: «مستندات تکنیکال و گزارش تفصیلی مطالعه پیش‌بالینی و مراحل سه‌گانه کارآزمایی بالینی یک واکسن خارجی دیگر تکمیل شده و درحال داوری در کمیسیون تشخیص صلاحیت ساخت و ورود دارو و فراورده‌های بیولوژیک است.» خبر‌هایی که ما را امیدوار می‌کند تا هرچه زودتر شاهد واکسیناسیون همگانی کرونا در کشورمان باشیم.

واکسن روسی با نام اسپوتنیک وی (sputnik v) نخستین واکسن کرونای روسی است که در یکی از مراکز ویروس‌شناسی وابسته به وزارت بهداشت روسیه تولید شده و حرف V در انتهای آن مخفف victory به‌معنای پیروزی است. این واکسن به‌احترام اولین ماهواره جهان که شوروی پرتاب کرد، اسپوتنیک نام گرفته است. این واکسن مرداد همین امسال تولید و بررسی شد.
 
نتایج بررسی هم در مجله لانست منتشر شد که نشان می‌داد این واکسن تأثیر ۹۱/۶ درصدی روی موارد علامت‌دار ویروس کرونا داشته است. آزمایش‌ها این واکسن روی ۲۰ هزار داوطلب نتیجه‌بخش بوده و تزریق ۲ دز از این واکسن در یک فاصله زمانی معین، بیشترین اثربخشی را به‌دنبال داشته است. همچنین کسانی که این واکسن را تزریق کرده بودند نسبت به کسانی که یک‌بار به کرونا مبتلا شده و بهبود یافته‌اند، ۱/۳ تا ۱/۵ برابر پادتن بیشتری در بدنشان ایجاد شده است.
 
واکسن روسی در معتبرترین مجله پزشکی جهان تأیید شده است و دانشمندان انگلیسی نیز بیان کرده‌اند جهان سلاحی تازه برای مبارزه با کرونا یافته است. علاوه بر ایران، کشور‌هایی همچون روسیه، بلاروس، آرژانتین، تونس، بولیوی، صربستان، الجزایر، فلسطین، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، قزاقستان، مجارستان، گینه و امارات و ... خواستار خرید واکسن روسی شده‌اند. با وجود این جای تعجب بسیار است که معدود کاربرانی در توئیتر هنوز دلشان با واردات این واکسن صاف نشده است و خرید آن را تحت‌تأثیر روابط حسنه ایران و روسیه می‌دانند!

واکسن روسی یگانه واکسنی نیست که سازمان غذا و داروی ایران بررسی کرده و قرارداد‌هایی برای خرید آن تنظیم شده است. گویا قرارداد خرید ۴/۲ میلیون دز از واکسنی دیگر که تولید دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکاست، بسته شده و قرار است این محموله هم وارد ایران شود. در هر صورت گام بعدی مدیریت بحران کرونا، توزیع درست واکسن‌ها بین مردم است و به‌قول یکی از کاربران: «اگر یک عدد و فقط یک عدد واکسن، از بازار سیاه (ناصرخسرو) سر در آورد، مقصر کیست؟ چه کسی مسئولیت دارد که واکسن‌ها دقیقا به افراد مشخص‌شده و گروه‌های هدف برسد؟»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->