سرخط خبرها
درباره باغ کتاب (2)

سفر به جزیره فرهنگ

  • کد خبر: ۵۸۵۹
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۹
سفر به جزیره فرهنگ

ندا کیان| فقط مسائلی چون رکود کسب‌و‌کار و ظهور فروشگاه‌های آنلاین رقیب نبود که باعث شد شرکت «بارنز اند نوبل» آمریکا و مجموعه کتاب‌فروشی‌هایش دیگر آن جایگاه پیشین را نداشته باشند. کتاب‌فروشی مرکزی این شرکت در نیویورک حالا دیگر عنوان و رکورد «بزرگ‌ترین کتاب‌فروشی جهان» را نیز به باغ کتاب تهران واگذار کرده است. باغ کتاب طی یک دهه، بین سال‌های 1386 تا 1396، ساخته شده است. این مکان که در 3 طبقه و 4 بلوک ساخته شده، مساحتی بیش از مجموع مساحت 3 کتاب‌فروشی برتر دنیا را دارد (کتاب‌فروشی مرکزی بارنز اند نوبل در نیویورک، کتاب‌فروشی پاول در پورتلند، کتاب‌فروشی استرند در نیویورک که هر سه در آمریکا واقع شده‌اند) یعنی وسعت 110 هزار مترمربع که 65 هزار متر مربع آن زیربناست؛ همچنین با دارا بودن فروشگاه‌های کتاب، باغ علم کودک و نوجوان، پردیس سینمایی، گالری هنری، 10 سالن تئاتر و آمفی‌تئاتر، رستوران و... به مرکز فرهنگی بزرگی در کشور تبدیل شده است که امکانات فرهنگی و آکادمیک شایان توجهی را ارائه می‌دهد. در این مجموعه، بیش از 400 هزار عنوان کتاب برای کودکان در دسترس است.
بر پایه توضیحات تارنمای world economic forum حتی اگر فقط فضای داخلی آن را در نظر بگیریم، این باغ کتاب به‌راحتی می‌تواند صاحب عنوان «بزرگ‌ترین کتاب‌فروشی دنیا» شود.
Newsweek، نشریه آمریکایی، نیز در پی افتتاح باغ کتاب تهران، گزارشی مبنی بر گشایش بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی و کتاب‌فروشی جهان در پایتخت ایران داده و به ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن پرداخته بود.
ایده ساخت باغ کتاب در سال 1383 و با هدف ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، رفع نیاز علاقه‌مندان و مراجعان نمایشگاه کتاب در طول سال و استفاده از روش‌ها و ابزارهای نوین برای تربیت کودکان فعال و خلاق مطرح شد و با تحقق این پیشنهاد، مجموعه مدنظر توانست به نمایشگاه دائمی کتاب تبدیل شود.
معماری این مجموعه به شکلی طراحی شده است که هر فرد، فارغ از هر سن و جنسیت و با هر جایگاه اجتماعی‌ای بتواند فضای مربوط به خود را در آن پیدا کند. ساختمان این بنا از بالا شبیه به کشتی و از زاویه‌ای به شکل کتابی نیمه‌باز است و به همین خاطر توانسته است جوایز متنوعی کسب کند.
باغ کتاب، با شعار «کشف کن، تجربه کن، یاد بگیر» به ارائه خدمات متنوع خود می‌پردازد. نکته جالب اینجاست که همسایگی این مجموعه با کتابخانه ملی ایران، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، باغ هنر و باغ موزه دفاع مقدس، باعث شده است جزیره فرهنگ تهران و ایران در این بخش شکل بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->