معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

رسید‌های جعلی برای خرید‌های واقعی

  • کد خبر: ۵۸۸۶۱
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
رسید‌های جعلی برای خرید‌های واقعی
شگرد یک شیاد، ۱۰۰ میلیون تومان از جیب ۱۳ شهروند مشهدی خالی کرد
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ رونق استفاده از نرم افزار‌های بانکی به منظور تسریع در جا به جایی پول، هر چند خدمات زیادی را به شهروندان و به ویژه کسبه داده است، تا بدون دردسر مراجعه به بانک یا عابربانک‌ها بتوانند به سهولت منابع مالی خود را انتقال دهند و هزینه خدماتشان را دریافت کنند،  اما عده‌ای سودجو نیز با سوءاستفاده از همین موضوع اقدامات شیادانه خود را کوک می‌کنند، تا جایی که فردی در مشهد تا کنون از ۱۳ فروشنده که بیشترشان فروشندگان تلفن همراه بوده اند، ۱۰۰ میلیون تومان کلاهبرداری کرده است، آن هم تنها با نصب نرم افزاری که رسید‌های جعلی پرداخت می‌کند.

ماجرای این پرونده با شکایت چندین نفر در پلیس فتای خراسان رضوی به جریان افتاد. یکی از شاکیان که مالک یک فروشگاه تلفن همراه بود، در شکایتش اعلام کرد که یک گوشی تلفن همراه را برای فروش در یکی از سایت‌های واسطه گر قرار می‌دهد. فردی تلفنی از او مشخصات تلفن همراه را می‌گیرد و بعد از سؤالات تخصصی درباره مشخصات فنی این گوشی و همچنین دریافت قیمت، از فروشنده می‌خواهد تا گوشی را به همراه فاکتور به آدرسش بفرستد. خریدار با دریافت شماره کارت فروشنده وعده پرداخت اینترنتی وجه را می‌دهد.

لحظاتی بعد فروشنده با توجیه پیک به منظور دریافت وجه از خریدار، گوشی را می‌فرستد. پیک پس از رسیدن به آدرس مورد نظر و تماس با خریدار، با فردی که ظاهری آراسته داشته روبه رو می‌شود.
خریدار پس از دریافت گوشی، اقدام به چک کردن تلفن می‌کند و پس از اطمینان از سالم بودن تلفن همراه، اقدام به پرداخت اینترنتی وجه می‌کند و رسید واریزی را هم به پیک نشان می‌دهد.
پیک پس از بازگشت، موضوع واریز وجه را بازگو می‌کند، اما هیچ مبلغی به حساب فروشنده تا آن زمان واریز نشده بود و پس از آن نیز هرگز واریز نشد.


چندین شکایت مشابه و هم زمان

هم زمان با پیگیری‌های کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی، چندین شهروند دیگر نیز شکایت‌هایی مشابه را تسلیم پلیس کردند تا جایی که در کمتر از چند روز تعداد شاکیان به ۱۳ نفر رسید.
بررسی‌های تیم پیگیری کننده پرونده نشان می‌داد که تمام کلاهبرداری‌ها احتمالا از سوی یک نفر بوده است و آن‌ها با فردی شیاد روبه رو هستند که بیشتر اقدام به خرید کالا‌های گران و کم حجم همچون گوشی تلفن همراه از سوی فروشندگان در سایت‌های واسطه گر می‌کند.

یکی از موضوعاتی که توجه کارشناسان را به خود جلب کرد، اعتماد بیجا و عجیب فروشندگان به این فرد کلاهبردار بود. شاکیان معتقد بودند که با دیدن سر و وضع مرتب خریدار و لفظ قلم صحبت کردنش و همچنین مشاهده رسید بانکی، به این فرد اعتماد کرده اند.
بررسی محل‌هایی که کالا تحویل خریدار شده نیز نتوانست گره‌ای از این پرونده بگشاید، چون خریدار در هیچ یک از این آدرس‌ها حضور نداشته و تمام این آدرس‌ها نیز جعلی بوده است.


سرنخ‌های کم رمق، اما مشکل گشا

سرنخ‌های کم رمق موجود در پرونده تنها موضوعی بود که دست کارشناسان را گرفته بود، مأموران در ادامه متوجه شدند که با فردی روبه رو هستند که دامنه شیادی هایش را به دیگر شهر‌های استان نیز کشانده است و شاکیانی از شهرستان‌های دیگر نیز از این فرد شکایت کرده اند.
کارشناسان پلیس فتا در پی عملیات فنی و پلیسی در سراسر استان موفق شدند متهم را شناسایی و ردزنی کنند. متهم که مردی جوان بود درنهایت در تور اطلاعاتی کارشناسان پلیس فتا گرفتار و دستگیر شد.
به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، متهم با توجه به مستندات موجود زبان به اعتراف گشود و کلاهبرداری با رسید‌های جعلی را اعتراف کرد.

سرهنگ جواد جهانشیری با بیان اینکه پرونده به همراه متهم به دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای ارسال شده است، بیان کرد: برای پیشگیری از وقوع جرائمی نظیر رسیدساز جعلی، فروشندگان باید مراقب ترفند‌های مجرمان باشند و تا از واریز وجه به حسابشان اطمینان نیافته اند، کالا را تحویل ندهند.
وی ادامه داد: ریشه بسیاری از کلاهبرداری ها، طمع سود بیشتر در فروشنده یا خریدار است، که شیادان معمولا با پیشنهاد‌های خارج از عرف و برانگیختن حس طمع در افراد، اقدامات مجرمانه خود را پیش می‌برند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->