ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

بررسی تأثیر شرایط دشوار زندگی بر دگر دوستی و تحمل انسان‌ها

  • کد خبر: ۵۸۸۸۱
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱
بررسی تأثیر شرایط دشوار زندگی بر دگر دوستی و تحمل انسان‌ها
تا چندی پیش، این یک تفکر رایج بود که هرقدر شرایط اجتماعی و محیطی انسان‌ها سخت‌تر و مشکلات زندگی آن‌ها پیچیده‌تر شود، رفتار‌های خودخواهانه آن‌ها هم بیشتر می‌شود. اکنون محققان دانشگاه «یورک» به این نتیجه رسیده اند که هرقدر شرایط محیطی انسان‌ها دشوارتر شود، «دگردوستی» و «تحمل» آن‌ها نیز بیشتر می‌شود.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ تا چندی پیش، این یک تفکر رایج بود که هرقدر شرایط اجتماعی و محیطی انسان‌ها سخت‌تر و مشکلات زندگی آن‌ها پیچیده‌تر شود، رفتار‌های خودخواهانه آن‌ها هم بیشتر می‌شود. طبیعی است که در شرایط سخت، افراد اول به فکر خودشان باشند. در این شرایط انسان دوستی، ازخودگذشتگی و فداکاری، ارزش‌هایی والا به حساب می‌آید که انسان‌های خاصی آن‌ها را به نمایش می‌گذارند؛ قهرمان‌های ازخودگذشته.
این ارزش‌ها به قدری برای عموم مردم دور از تصور بودند که حتی برخی، فداکاری برای انسان‌های دیگر در شرایط سخت را «حماقت» می‌دانستند.


افزایش دگردوستی در شرایط سخت

اکنون محققان دانشگاه «یورک» به این نتیجه رسیده اند که هرقدر شرایط محیطی انسان‌ها دشوارتر شود، «دگردوستی» و «تحمل» آن‌ها نیز بیشتر می‌شود.
این مطالعه جدید نشان می‌دهد که فشار‌های محیطی، انسان دوستی و سطح تحمل و بردباری انسان‌ها را افزایش می‌دهد. محققان این مطالعه می‌گویند این تغییر در رفتار انسان ها، از افزایش ارزش مواد غذایی و مواد خام نشئت می‌گیرد. طبق نتایج یافت شده، این تغییر رفتار، بیشتر نتیجه فشار‌های زیست محیطی است تا یک پیشرفت طبیعی اجتناب ناپذیر. انسان‌ها در اهمیت دادن به افراد خارج از گروه خویشاوندان یا گروه محلی خود، از توانایی درخورتوجهی برخوردار هستند.
 
این درحالی است که حیوانات نسبت به دیگر گروه ها، رفتاری دفاعی از خود نشان می‌دهند. درواقع میزان «تحمل» طبیعی ما این امکان را فراهم کرده است که تا به امروز در مقیاس جهانی با هم همکاری کنیم؛ نمونه واضح آن، تلاش‌های بین المللی برای کمک به انسان‌هایی است که با بلایای طبیعی مواجه می‌شوند.
 
تیم تحقیق دانشگاه یورک تلاش کردند با استفاده از شبیه سازی‌های رایانه‌ای رفتار هزاران نفر از افرادی که منابع موردنیاز گروه خود را تأمین و با افراد گروه‌های دیگر ارتباط برقرار می‌کردند، مشخص کنند که چه فشار‌های مهمی در تکامل انسان، ممکن است میزان «تحمل» بین گروه‌های انسانی را تحریک کند و پذیرش افراد خارج از گروه را برای انسان‌ها افزایش دهد.


عوامل افزایش تحمل بشر چیست؟

براساس یافته‌های این مطالعه، احتمالا این رفتار از زمانی آغاز شده است که انسان‌ها قاره آفریقا را ترک کردند و با شرایط محیطی دشوار و متغیر روبه رو شدند. شواهد باستان شناسی مربوط به دوره ۳۰ هزار تا ۳۰۰ هزار سال پیش، از میزان تحریک بیشتر سطح تحمل و تعاملات مکرر بین گروه‌های مختلف انسانی خبر می‌دهد. به صورت مشخص، این همان زمانی است که انتقال مواد خام در فواصل بسیار طولانی‌تر و بین گروه‌های کاملا جداگانه انجام می‌شده است.

محققان دریافتند در شرایط دشوار محیطی که انقراض یک گروه بسیار محتمل بوده است، گروه‌های انسانی که منابع خود را به اشتراک می‌گذاشتند، در قیاس با گروه‌هایی که منزوی‌تر بودند، شانس بیشتری برای زنده ماندن داشتند.

با این حال در محیط‌های غنی از منابع انسانی، به اشتراک گذاری منابع، بهره کمتری برای انسان‌ها داشت و در محیط‌های دشوار، منابع جمعیت آن قدر کم و محدود بود که امکان تقسیم منابع، نامحتمل به نظر می‌رسید. پنی اسپایکینز، پروفسور باستان شناسی ریشه‌های انسانی در دانشگاه یورک، می‌گوید: «یافته‌های مطالعه ما مبنی بر اینکه سطح «تحمل» انسان‌ها برای موفقیت آن‌ها بسیار اهمیت دارد، شاید تعجب آور باشد، زیرا ما اغلب دوران پیش از تاریخ را یک دوران رقابتی درنظر می‌گیریم.
 
با این حال ما دریافتیم در شرایطی که افراد منابع خود را با افراد نیازمند در خارج از گروه خود تقسیم می‌کنند، در درازمدت همگی از این اشتراک گذاری سود می‌برند.» علاوه بر این، دکتر جنیفر سی فرنچ، مدرس باستان شناسی دوران پارینه سنگی در دانشگاه «لیورپول» که در این تحقیقات جدید شرکت کرده است، می‎ گوید: «یافته‌های مطالعاتی ما کاربرد‌های مهمی در بحث‌های گسترده‌تر درباره خلاقیت و نوآوری‌های انسانی و میزان تکامل فرهنگی که در این دوره به وقوع پیوسته است، دارد. این یافته‌ها به معما‌هایی که درباره میزان تغییرات فرهنگی انسان‌ها در دوران بین ۳۰ هزار تا ۳۰۰ هزار سال پیش وجود دارند، نیز کمک می‌کنند.»

منبع: ساینس دیلی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->