ترامپ خطاب به زلنسکی: از کریمه چشم پوشی کن و با ناتو خداحافظی جنگ تمام می‌شود ارتش اسرائیل طرح نظامی برای اشغال شهر غزه را تصویب کرد جان مرشایمر: ورود ترامپ به جنگ با ایران احمقانه بود | شراکت آمریکا در نسل‌کشی غزه نشانه‌ بحران عمیق واشنگتن است ادعای جولانی: سوریه تا پایان سال ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب می‌کند نفتالی بنت، نتانیاهو را به باد انتقاد گرفت | اسرائیل امروز در گِل مانده است رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اشغال کامل شهر غزه را به تصویب رساند ارتش اسرائیل به دنبال سربازان فراری | تلاش رژیم صهیونیستی برای جبران کمبود نیرو اعتراضات ضد اقدامات نتانیاهو ادامه دارد | ۴۰۰ هزار نفر در تل‌آویو خواستار توافق مبادله اسرا شدند + فیلم اسرائیل درصدد تعطیلی کنسولگری فرانسه در بیت‌المقدس ماکرون: پوتین صلح نمی‌خواهد اراضی اشغالی در بحران خشکسالی | رسانه عبری: اسرائیل به تدریج در حال خشک شدن است ۵۷ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند وزیر امور خارجه آمریکا: صدور روادید برای مردم غزه را تعلیق کردیم عملیات انتحاری در حلب سوریه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ با زلنسکی و سران اروپا دیدار می‌کند + زمان دیدار زلنسکی: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را ضمانت امنیتی می‌دانیم یحیی سریع: فرودگاه تل‌آویو را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) سه تن از مقامات ارشد سعودی به فرمان ملک سلمان برکنار شدند پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری اربعین حسینی قدردانی کرد دیدار خداحافظی سفیر آلمان با عراقچی پژمان‌فر: آموزش سواد رسانه‌ای و روایت درست واقعیت‌ها وظیفه اصلی رسانه‌های داخلی است + ویدئو ادعای ویتکاف درباره موافقت پوتین با تضمین‌های امنیتی قوی برای اوکراین آمادگی کامل حوزه های قضایی خراسان رضوی در زمینه ارائه خدمات حقوقی در دهه آخر ماه صفر کنایه‌های ترامپ به بایدن تمامی ندارد | ترامپ: نشست خوبی با پوتین درباره جنگ احمقانه «بایدن» داشتم پزشکیان مهرماه ۱۴۰۴ به نیویورک می‌رود اراضی اشغالی مورد حمله موشکی یمن قرار گرفت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) واکنش نتانیاهو به موج تازه اعتراضات و اعتصاب سراسری
سرخط خبرها

رای الیوم: قطر مانند عمان به‌دنبال وساطت میان ایران و آمریکاست

  • کد خبر: ۵۹۳۷۱
  • ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴
رای الیوم: قطر مانند عمان به‌دنبال وساطت میان ایران و آمریکاست
روزنامه رای الیوم با اشاره به تحرکات دیپلماتیک اخیر در ارتباط با روابط ایران-آمریکا در یادداشتی می‌نویسد: راهبرد صبر ایران جواب داده و قطری‌ها اکنون مانند عمانی‌ها در سال ۲۰۱۵، به دنبال وساطت میان ایران و آمریکا هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن مرهج، نویسنده و تحلیلگر فلسطینی در یادداشتی در روزنامه رای الیوم با اشاره به تحرکات اخیر میان ایران و جامعه بین المللی نوشت: ایران با توجه به قدرتی که در زمینه‌های مختلف دارد از یک «فاصله امنیتی» محافظت کرد و همچنان از آن محافظت می‌کند که می‌تواند مسیر جدیدی برای توافق هسته‌ای باشد و می‌توان عنوان آن را پیروزی ایران نامید.

 

وی نوشت: در ابتدا تمام تحرکات چند روز گذشته را می‌توان دیپلماسی نرم نامید و آن هم نقشه راه هسته‌ای است و همه می دانند که سخت است تا یک مذاکره سخت تر در رابطه با توافق هسته ای ایران شکل بگیرد.

 

این نویسنده در بخشی از یادداشت خود آورده است: ایران خواهان بازگشت بدون شرط واشنگتن به برجام، برداشتن تمام تحریم ها و عدم ورود کردن به برنامه موشکی و منتفی بودن دخالت‌های منطقه‌ای در توافق هسته ای است.

 

وی نوشت: ایران تاکنون با اتخاذ راهبرد صبر توانسته است مشکلات را پشت سر بگذارد به ویژه اینکه تمام تحریم‌‌های سیاسی و اقتصادی علیه تهران نتوانسته است مانع پیش‌روی‌های هسته‌ای ایران شود.

 

این نویسنده تاکید کرد: آمریکا و اتحادیه اروپا به خوبی می‌دانند که ایران امروز در موضع قدرت است و به یک بازیگر مهم و قوی در منطقه تبدیل شده است. به طور عملی همه از دو نظر به ایران نیازمند هستند؛ اولی رویکرد هسته‌ای و قدرت ایران در این زمینه و دیگری تسلط ایران بر گذرگاه‌های آبی و حیاتی مهم در اقتصاد بین‌الملل است. همه این امور به ایران قدرت ژئوپلتیک می دهد و منافع واشنگتن و اروپا و تمام کشورهای خاورمیانه به طور مستقیم و غیر مستقیم به ایران بستگی دارد بنابراین ماهیت قدرت ایران همین مساله است.

 

نویسنده آورده شده است: از سوی دیگر تمام واسطه‌هایی که اخیرا به ایران رفته‌اند حامل پیام صلح از سوی آمریکا بودند و چه بسا قطری‌ها اکنون همانند عمانی‌ها در سال ۲۰۱۵ برای میانجیگری تلاش می‌کنند و این بار دوحه می‌خواهد وساطت میان تهران و واشنگتن را احیا کند.

 

حسن مرهج معتقد است: قطری‌ها وساطت زیادی میان ایران و آمریکا به طور علنی و غیر علنی انجام داده‌اند و آخرین آن‌ها سفر محمد بن عبدالرحمن، وزیر خارجه قطر به تهران است و اگر رغبت و تمایل واشنگتن به رساندن پیام به تهران نبود این سفر انجام نمی‌شد.

 

نویسنده همچنین آورده است: بنابراین اکنون همه طرف‌ها به دنبال رسیدن به توافق مهم و جدید با ایران برای کاهش تنش هستند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->