امیر قطر خطاب به ترامپ: حمله اسرائیل را نقض حاکمیت و امنیت‌مان می‌دانیم ترامپ نقض حاکمیت قطر را محکوم کرد هشدار داغ روسیه به اروپا: زمستان سرد و کمبود گاز در راه است! عراقچی: ایران همکاری پادمانی با آژانس را با چارچوب جدید ادامه می‌دهد گروسی پس از دیدار با عراقچی: بر سر جزئیات از سرگیری بازرسی در ایران به توافق رسیدیم با حمله صهیونیست ها به قطر معلوم شد؛ حق با خیبرشکن ایران است! کشته و مجروح شدن ۳ شهروند قطری در حمله اسرائیل (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) کاخ سفید: قطر از حمله اسرائیل مطلع شده بود تفاهم ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی با رئیس جمهور مصر دیدار کرد اولین واکنش حماس به حمله اسرائیل برای ترور رهبران این جنبش در دوحه قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) واکنش انگلیس به حمله اسرائیل به دوحه قطر بیانیه حزب الله لبنان درباره حمله رژیم صهیونیستی به قطر واکنش پزشکیان به حمله اسرائیل به قطر | رئیس جمهور: رژیم صهیونی هیچ مرزی برای جنایت قائل نیست تایید شهادت ۵ نفر بر اثر حمله اسرائیل به دوحه قطر + اسامی و تصاویر شهدا (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پاکستان به حمله اسرائیل به قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عملیات دوحه، سایه سنگین ترور بر خاورمیانه| بررسی ابعاد حمله امروز رژیم صهیونیستی به قلب قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) مقام کاخ سفید: ترامپ از حمله اسرائیل به قطر مطلع بود میانجیگری قطر میان رژیم صهیونیستی و حماس تعلیق شد پیام پزشکیان به سران و مردم کشورهای اسلامی | زمانه ما نیازمند اقتدا به «پیام‌آور اخلاق و عدالت و حقوق انسانی» است نتانیاهو بر حمله به نشست سران حماس در دوحه نظارت مستقیم داشت (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پژمان فر: جامعه بشری و کشور‌های مسلمان باید علیه رژیم صهیونیستی متحد شوند واکنش جهاد اسلامی به حمله اسرائیل علیه مقر حماس در دوحه قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) جزئیات جدید از حمله اسرائیل به مقامات حماس در دوحه قطر | نتانیاهو: عملیات دوحه را مستقل انجام دادیم + عکس (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) امارات به حمله رژیم صهونیستی به قطر واکنش نشان داد آمریکا از حمله اسرائیل به قطر مطلع بوده است (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا حمله اسرائیل به مقامات حماس در قطر موفقیت‌آمیز بود؟ + فیلم (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کره جنوبی برای نشان دادن حسن نیت نیروهایش را از تنگه هرمز دور کرد

  • کد خبر: ۵۶۱۵۴
  • ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۸
کره جنوبی برای نشان دادن حسن نیت نیروهایش را از تنگه هرمز دور کرد
مقامات کره جنوبی اعلام کردند که این کشور واحد نظامی خود را از تنگه هرمز دور کرده است. این درحالی است که ظاهرا سفر هیات کره‌ای به تهران دستاورد قابل توجهی برای این کشور نداشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک منبع دیپلماتیک امروز (دوشنبه) گفت که سئول در تلاش برای آنچه نشان دادن حسن نیت کره جنوبی خوانده شده است، واحد نظامی خود را از تنگه هرمز دور کرده است.

 

کره جنوبی پس از توقیف نفتکش این کشور در آب های خلیج فارس، یک واحد از نیروهای نظامی اش را به منطقه فرستاده بود اما اکنون برای تقویت روحیه مثبت و نشان دادن حسن نیت خود در اثنای انجام مذاکرات با طرف ایرانی درباره آزادی این کشتی، نیروهایش را عقب رانده است.

 

به گزارش یونهاپ، عقب نشینی نیروهای نظامی کره جنوبی از تنگه هرمز پیش از سفر هیئت دیپلماتیک این کشور به سرپرستی چوی جونگ کان، معاون اول وزیر امورخارجه کره به تهران انجام گرفته بود.

 

اما گفته می شود که این هیئت دست خالی از تهران بازگشته اند، چرا که دو طرف نتوانسته‌اند اختلافات بر سر آزادی بیش از هفت میلیارد دلار دارایی بلوکه شده ایران در حساب های بانکی  کره جنوبی را حل وفصل کنند.

 

نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران چندی پیش در اطلاعیه ای اعلام کرد که یک شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری هانکوک چیمی به دلیل نقض مکرر پروتکل‌های زیست‌محیطی توسط نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس متوقف شده است.

 

این کشتی با پرچم کره‌جنوبی در حال تردد و حامل هفت هزار و ۲۰۰ تن اتانول بوده است. خدمه‌ دستگیر شده در این شناور نیز از ملیت‌های کره، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند.

 

بنابر اعلام مقامات ایران، سفر معاون اول وزیر امورخارجه جنوبی به تهران نیز پیش از توقیف نفتکش کره ای برنامه ریزی شده و هدف آن رایزنی با مقامات کشورمان برای دسترسی تهران به پول بلوکه شده اش در کره جنوبی بوده است.

 

اما وزارت امور خارجه کره جنوبی پس از سفر چوی جونگ کان به تهران اعلام کرد که او سپس به قطر رفته است و در دیدار با مقامات ارشد قطری خواستار حمایت دوحه از آزادسازی سریع نفت کش کره ای وخدمه آن شده است.

 

وزارت امورخارجه کره همچنین مدعی شده است که وقتی تهران و سئول در حال مذاکره درباره راه های گسترش تبادلات بشردوستانه بوده اند، ایران پیشنهاد داده است از پول های مسدود شده اش در کره که تحت تحریم های آمریکا بلوکه شده اند، برای خرید آمبولانس و تجهیزات پزشکی استفاده شود.

 

ما محتاج چند آمبولانس نیستیم

بنابر این گزارش، این ادعای وزارت امورخارجه کره جنوبی درباره پیشنهاد ایران در حالی مطرح می شود که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که مقامات کره جنوبی از ایران خواسته‌اند در عوض طلب خود از سئول آمبولانس خریداری کند، اظهار داشت: ما در ازای پولی که آنجا داریم و در برابر عصبانیتی که ما برای نگه‌داشتن سه‌ساله این پول ها داریم، به هیچ وجه چنین پیشنهادی برای خرید آمبولانس نداده ایم، خودشان هم فهمیدند که نه ایران محتاج چنین چیزی است و نه اینکه ما با همه جنگ اقتصادی و فشارهایی که تجربه کردیم، سه سال این کشور را اداره کردیم. پس محتاج چند آمبولانس نیستیم بلکه پولی را می‌خواهیم که در آنجا مانده و باید آزاد شود.

 

واعظی همچنین تاکید کرد: سفر معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی به ایران سفری بود که از قبل با فشارهای متعددی که هم وزارت خارجه ما و هم بانک مرکزی‌مان روی کره جنوبی آورده بودند، از ماه قبل طراحی شده بود. دوستان ما در وزارت خارجه و بانک مرکزی خیلی محکم با این مسئله برخورد کردند و آنان خودشان قول دادند که بروند و پیگیری کنند تا پول‌ها آزاد شود.

 

رییس دفتر رییس‌جمهوری تصریح کرد: ضمن اینکه ما مقدمات کارهای حقوقی لازم را در این زمینه طراحی کرده‌ایم و با توجه به مذاکرات انجام شده، امیدواریم که در ماه آینده توفیقاتی حاصل شود. نه فقط راجع به پول‌های کره جنوبی بلکه پول‌های ما در جاهای دیگر که به دلیل فشار آمریکا مسدود شده و امیدواریم در ماه‌های آینده آزاد شود.

 

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاران درخصوص انتشار شایعاتی در مورد احتمال آزادی کشتی کره ای اظهار داشت:  مواضع و تصمیم های قوه قضائیه صرفا از طریق سخنگوی محترم این قوه اعلام می شود و اظهارات افراد غیر مسئول در این زمینه فاقد وجاهت است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: کشتی کره ای به دلیل ایجاد آلودگی زیست محیطی در آبهای خلیج فارس بر اساس دستور مقام قضایی توقیف شده و پرونده آن در مرحله دادرسی بوده و از این‌رو هرگونه تحول در مورد این موضوع موکول به نظر مقام محترم قضایی است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->