حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

بازی های گروهی چه فوایدی برای کودکان دارند؟

  • کد خبر: ۵۹۹۰۸
  • ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۸
بازی های گروهی چه فوایدی برای کودکان دارند؟
بازی‌های دسته جمعی برای همه گروه‌های سنی نوعی سرگرمی مفرح است که مسیر رشد بچه را تقویت می‌کند. به همین علت، می‌توان ادعا کرد که هر فعالیت دیگری به سختی چنین طیف وسیعی از یادگیری را ایجاد می‌کند.
حمید محمدیان | شهرآرانیوز؛ بازی کردن یکی از لحظه‌های ناب دوران کودکی است که ممکن است تا پایان عمر از چنین موقعیت‌های خاطره انگیزی در برخی دورهمی‌ها یاد شود یا در هر گروه سنی اتفاق بیفتد و نشاط زیادی را به همراه آورد.
بازی‌های دسته جمعی برای همه گروه‌های سنی نوعی سرگرمی مفرح است که مسیر رشد بچه را تقویت می‌کند. به همین علت، می‌توان ادعا کرد که هر فعالیت دیگری به سختی چنین طیف وسیعی از یادگیری را ایجاد می‌کند. البته بازی فقط یک سرگرمی تلقی نمی‌شود بلکه جزو کار‌هایی به حساب می‌آید که برای افرادی که درگیر آن هستند دستاورد‌های مثبتی به همراه دارد. از این رو، با توجه به نتایج مطالعات متعدد در این زمینه، بازی کردن احساس با هم بودن خانواده را به طور شایسته افزایش می‌دهد و برای بچه‌ها علاوه بر یک فعالیت ناب و سرگرم کننده، آثار بیشتری، چون افزایش قدرت یادگیری زیادی در بر دارد.


چه زمانی بچه‌ها به قانون‌های بازی مسلط می‌شوند؟

هر بازی یک قانون دارد. فهمیدن و به کارگیری درست این قوانین برای خردسالان یک گام بزرگ در یادگیری به شمار می‌رود. به اعتقاد متخصصان رفتار اجتماعی، این فعالیت فراتر از یک بازی گروهی است. بر این اساس، کودکان در همه مدت زندگی شان چگونگی به کارگیری قانون‌ها را یاد می‌گیرند تا در شرایط مناسب، طبق آن رفتار کنند.

دکتر جولیا برکیچ، روان شناس آموزش و تربیت دوران اولیه کودکی، توضیح می‌دهد: بچه‌ها از دو تا سه سالگی، قانون را می‌فهمند و متوجه می‌شوند قانون چه زمانی کاربرد دارد و برعکس.

او ادامه می‌دهد: با این حال، ابتدا انگیزه آنان برای رعایت قانون چشمگیر و بارز نیست و حتی اگر این رفتار به ضرر آن‌ها باشد، وفاداری و عمل به قانون برایشان سخت است. این همان نقطه‌ای است که والدین در آن نقش پررنگی دارند.

این روان شناس حوزه تربیتی و آموزشی یادآور می‌شود: بازی گروهی وضعیتی است که خانواده در آن با همدیگر وقت می‌گذرانند. هدف اصلی مسابقه نیست بلکه ایجاد تعادل بین رقابت و همکاری است.

از سوی دیگر، بچه‌ها در وقت بازی، به دلیل اینکه همه افراد قانون را می‌پذیرند، به نوعی قانونمندی را به طور غیرمستقیم آموزش می‌بینند و آن را رعایت می‌کنند؛ بنابراین باید دید که به راستی چه چیزی باعث لذت بردن از بازی می‌شود؟

این روان شناس بیان می‌کند: کودکان در بازی می‌خواهند خود را با زورآزمایی، محک بزنند و از این رو بر رقابت با یکدیگر اصرار دارند. بنابراین، برای کودک این چالش ایجاد می‌شود که برای یک پیروزی احتمالی، خطر بازنده بودن را بپذیرد. این امر باعث احساس ناخوشایند و شکست می‌شود که برای مقابله با آن باید کنترل بر فشار‌ها را بیاموزد و در بازی‌های گروهی که می‌تواند تحمل ناامیدی و عبور از دلسردی را یاد بگیرد، حضور یابد.
در واقع، کودکان از ابتدای دوران خردسالی با بازی کردن به صورت گروهی، تحریک می‌شوند برای پیروزی مبارزه کنند و از چیزی خسته و ناامید نشوند.

نتایج بازی‌های گروهی

  • امکان آموزش و دانستن بیشتر در سطح جهانی با انتقال دانش بازی‌های مختلف
  • مهارت افزایی و هماهنگی بیشتر بین اعضای بدن و کنترل هیجان در بازی‌های گروهی مانند مارپله، منچ، راز جنگل، دالون، گل یاپوچ، باغ وحش، دست چین و لگو
  • تقویت هوش و خلاقیت‌ها در مواجهه با موقعیت‌های مختلف
  • گسترش دایره کلمات و رشد زبان کودک با بازی‌هایی که در آن‌ها ارتباطات وجود دارد.

منبع: مجله Familie&co
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->