پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی در شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید
سرخط خبرها

استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟

  • کد خبر: ۵۹۹۹۴
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟
آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد.
تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد، چه رسد به اینکه منبع تهیه آن نامشخص، تاریخ مصرف آن منقضی و شیوه استفاده از آن نیز نادرست باشد.
 
متخصصان پوست و مو توصیه می‌کنند حتی محصولات آرایشی نزدیک‌‎ترین عضو خانواده‌تان نیز می‌تواند برای شما خطرات جدی سلامتی ایجاد کند. دکتر فرزانه دلگشایی، متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، از شنیدن فروش لوازم آرایشی به‌صورت استوک یا مستعمل، شگفت‌زده می‌شود و در پاسخ به پرسش‌های ما به‌شدت درباره مصرف آن‌ها هشدار می‌دهد.


قبل از اینکه به استفاده از لوازم آرایشی مستعمل بپردازیم، بفرمایید که لوازم آرایشی نو هم به خودی خود می‌تواند باعث بیماری‌زایی شود؟

دانستن یک مسئله بسیار مهم است و آن اینکه آگاه باشیم مراحل تولید محصولات به چه شکل بوده‌است. اگر این محصولات در کارخانه معتبری تولیدنشده و تولیدکننده آن نامشخص باشد و از نوع مواد اولیه آن اطلاعی نداشته باشیم، ممکن است مواد تاریخ‌مصرف‌گذشته یا بدون تأییدیه بهداشت در ساخت آن به کار رفته باشد، تراریخته بوده و میزان غیراستاندارد تولیدشده باشد. چنین محصولی حتی اگر نو هم باشد، خطرناک است. لوازم آرایشی که در مراکز غیرمجاز بدون استاندارد تولید و فروخته می‌شود، به تنهایی سرطان‌زا هستند. علاوه بر این‌ها محصولات معتبر با تاریخ مصرف صحیح و مواد استاندارد هم در برخی از افراد مشکلات پوستی ایجاد می‌کنند.


چه بیماری‌های پوستی‌ای در مصرف‌کنندگان محصولات غیراستاندارد یا تاریخ گذشته شایع است؟

مصرف این مواد آرایشی می‌تواند به‌آسانی باعث سرایت بیماری‌ها به دیگران شود. تاریخ انقضا نکته نگران‌کننده‌ای است که می‌تواند بر بیماری‌زایی محصولات بیفزاید. ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان‌های پوستی، هپاتیت، اچ‌آی‌وی، عفونت‌های قارچی و انگلی در این موارد بسیار رایج است و در بیماران فراوان دیده‌می‌شود؛ زیرا آن ماده آرایشی محل خوبی برای رشد ویروس، باکتری و قارچ خواهد شد که در همان ماده آرایشی ایجاد می‌شوند و رشد می‌کنند و به دیگر مصرف‌کنندگان منتقل می‌شوند.


ویروس‌ها و میکروب‌ها باوجود استفاده‌نکردن طولانی‌مدت از یک محصول آرایشی غیرفعال نمی‌شوند؟

خیر این تصور اشتباه است و هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ زیرا مثلا کرم‌پودر یا ریمل، محل خوبی برای رشد آن میکروب به حساب می‌آید. وقتی پلمب یک محصول باز می‌شود، رسیدن اکسیژن به آن، زمینه تکثیر مواد بیماری‌زا را فراهم می‌کند؛ هم زمینه رشد باکتری می‌شود، هم زمینه انتقال می‌شود.
عامل دیگری که بیماری‌زایی این محصولات را بیشتر می‌کند، میزان سلامتی خود فرد است. وجود آلرژی، حساسیت به یک ماده خاص، انواع مختلف تنوع پوستی و نقص پوستی می‌تواند احتمال بروز بیماری را تشدید کند.


برخی افراد باوجود همه هشدار‌ها به وسوسه ارزان‌قیمت بودن آن را تهیه و استفاده می‌کنند و توجیه‌شان هم این است که تاکنون دچار مشکلی نشده‌اند. توصیه شما به آن‌ها چیست؟

چنین افرادی که به هشدار‌ها بی‌توجه هستند، باید بدانند که بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت یک‌شبه بروز نمی‌کند و فرد شاید سال‌ها از وجود آن بی‌اطلاع بماند. حتی برخی آسیب‌های پوستی هم در طولانی‌مدت خود را نشان می‌دهد. به جز این موارد قرمزی، التهاب، خارش، پوسته‌ریزی خشکی و درد نیز می‌تواند از شایع‌ترین نشانه‌ها باشد که افراد باید به آن حساس باشند.


اگر قصد استفاده از محصولات آرایشی را داریم، چه نکته‌های پوستی را رعایت کنیم؟

توصیه مهم ما این است که کمتر از محصولات آرایشی استفاده و آن را به مهمانی‌ها محدود کنید. محصولات آرایشی استاندارد را از مراکز معتبر تهیه کنید و هرگز قیمت کم را ملاک قرار ندهید. تاریخ انقضا، اصل بسیار مهمی است. حتی اگر به تازگی محصولی را خریداری کرده‌اید و تاریخ مصرفش به پایان رسیده است، آن را دور بیندازید. قبل از استفاده همیشه ظاهر کرم یا محصول آرایشی را بررسی کنید. نباید آب و روغن از هم جدا شده باشد یا بوی نامطبوعی بدهد. تغییر شکل، بوی نامطبوع و جداشدن ترکیبات آن هم نشانه فساد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->