برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟

  • کد خبر: ۵۹۹۹۴
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟
آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد.
تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد، چه رسد به اینکه منبع تهیه آن نامشخص، تاریخ مصرف آن منقضی و شیوه استفاده از آن نیز نادرست باشد.
 
متخصصان پوست و مو توصیه می‌کنند حتی محصولات آرایشی نزدیک‌‎ترین عضو خانواده‌تان نیز می‌تواند برای شما خطرات جدی سلامتی ایجاد کند. دکتر فرزانه دلگشایی، متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، از شنیدن فروش لوازم آرایشی به‌صورت استوک یا مستعمل، شگفت‌زده می‌شود و در پاسخ به پرسش‌های ما به‌شدت درباره مصرف آن‌ها هشدار می‌دهد.


قبل از اینکه به استفاده از لوازم آرایشی مستعمل بپردازیم، بفرمایید که لوازم آرایشی نو هم به خودی خود می‌تواند باعث بیماری‌زایی شود؟

دانستن یک مسئله بسیار مهم است و آن اینکه آگاه باشیم مراحل تولید محصولات به چه شکل بوده‌است. اگر این محصولات در کارخانه معتبری تولیدنشده و تولیدکننده آن نامشخص باشد و از نوع مواد اولیه آن اطلاعی نداشته باشیم، ممکن است مواد تاریخ‌مصرف‌گذشته یا بدون تأییدیه بهداشت در ساخت آن به کار رفته باشد، تراریخته بوده و میزان غیراستاندارد تولیدشده باشد. چنین محصولی حتی اگر نو هم باشد، خطرناک است. لوازم آرایشی که در مراکز غیرمجاز بدون استاندارد تولید و فروخته می‌شود، به تنهایی سرطان‌زا هستند. علاوه بر این‌ها محصولات معتبر با تاریخ مصرف صحیح و مواد استاندارد هم در برخی از افراد مشکلات پوستی ایجاد می‌کنند.


چه بیماری‌های پوستی‌ای در مصرف‌کنندگان محصولات غیراستاندارد یا تاریخ گذشته شایع است؟

مصرف این مواد آرایشی می‌تواند به‌آسانی باعث سرایت بیماری‌ها به دیگران شود. تاریخ انقضا نکته نگران‌کننده‌ای است که می‌تواند بر بیماری‌زایی محصولات بیفزاید. ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان‌های پوستی، هپاتیت، اچ‌آی‌وی، عفونت‌های قارچی و انگلی در این موارد بسیار رایج است و در بیماران فراوان دیده‌می‌شود؛ زیرا آن ماده آرایشی محل خوبی برای رشد ویروس، باکتری و قارچ خواهد شد که در همان ماده آرایشی ایجاد می‌شوند و رشد می‌کنند و به دیگر مصرف‌کنندگان منتقل می‌شوند.


ویروس‌ها و میکروب‌ها باوجود استفاده‌نکردن طولانی‌مدت از یک محصول آرایشی غیرفعال نمی‌شوند؟

خیر این تصور اشتباه است و هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ زیرا مثلا کرم‌پودر یا ریمل، محل خوبی برای رشد آن میکروب به حساب می‌آید. وقتی پلمب یک محصول باز می‌شود، رسیدن اکسیژن به آن، زمینه تکثیر مواد بیماری‌زا را فراهم می‌کند؛ هم زمینه رشد باکتری می‌شود، هم زمینه انتقال می‌شود.
عامل دیگری که بیماری‌زایی این محصولات را بیشتر می‌کند، میزان سلامتی خود فرد است. وجود آلرژی، حساسیت به یک ماده خاص، انواع مختلف تنوع پوستی و نقص پوستی می‌تواند احتمال بروز بیماری را تشدید کند.


برخی افراد باوجود همه هشدار‌ها به وسوسه ارزان‌قیمت بودن آن را تهیه و استفاده می‌کنند و توجیه‌شان هم این است که تاکنون دچار مشکلی نشده‌اند. توصیه شما به آن‌ها چیست؟

چنین افرادی که به هشدار‌ها بی‌توجه هستند، باید بدانند که بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت یک‌شبه بروز نمی‌کند و فرد شاید سال‌ها از وجود آن بی‌اطلاع بماند. حتی برخی آسیب‌های پوستی هم در طولانی‌مدت خود را نشان می‌دهد. به جز این موارد قرمزی، التهاب، خارش، پوسته‌ریزی خشکی و درد نیز می‌تواند از شایع‌ترین نشانه‌ها باشد که افراد باید به آن حساس باشند.


اگر قصد استفاده از محصولات آرایشی را داریم، چه نکته‌های پوستی را رعایت کنیم؟

توصیه مهم ما این است که کمتر از محصولات آرایشی استفاده و آن را به مهمانی‌ها محدود کنید. محصولات آرایشی استاندارد را از مراکز معتبر تهیه کنید و هرگز قیمت کم را ملاک قرار ندهید. تاریخ انقضا، اصل بسیار مهمی است. حتی اگر به تازگی محصولی را خریداری کرده‌اید و تاریخ مصرفش به پایان رسیده است، آن را دور بیندازید. قبل از استفاده همیشه ظاهر کرم یا محصول آرایشی را بررسی کنید. نباید آب و روغن از هم جدا شده باشد یا بوی نامطبوعی بدهد. تغییر شکل، بوی نامطبوع و جداشدن ترکیبات آن هم نشانه فساد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->