تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه
سرخط خبرها

استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟

  • کد خبر: ۵۹۹۹۴
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟
آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد.
تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد، چه رسد به اینکه منبع تهیه آن نامشخص، تاریخ مصرف آن منقضی و شیوه استفاده از آن نیز نادرست باشد.
 
متخصصان پوست و مو توصیه می‌کنند حتی محصولات آرایشی نزدیک‌‎ترین عضو خانواده‌تان نیز می‌تواند برای شما خطرات جدی سلامتی ایجاد کند. دکتر فرزانه دلگشایی، متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، از شنیدن فروش لوازم آرایشی به‌صورت استوک یا مستعمل، شگفت‌زده می‌شود و در پاسخ به پرسش‌های ما به‌شدت درباره مصرف آن‌ها هشدار می‌دهد.


قبل از اینکه به استفاده از لوازم آرایشی مستعمل بپردازیم، بفرمایید که لوازم آرایشی نو هم به خودی خود می‌تواند باعث بیماری‌زایی شود؟

دانستن یک مسئله بسیار مهم است و آن اینکه آگاه باشیم مراحل تولید محصولات به چه شکل بوده‌است. اگر این محصولات در کارخانه معتبری تولیدنشده و تولیدکننده آن نامشخص باشد و از نوع مواد اولیه آن اطلاعی نداشته باشیم، ممکن است مواد تاریخ‌مصرف‌گذشته یا بدون تأییدیه بهداشت در ساخت آن به کار رفته باشد، تراریخته بوده و میزان غیراستاندارد تولیدشده باشد. چنین محصولی حتی اگر نو هم باشد، خطرناک است. لوازم آرایشی که در مراکز غیرمجاز بدون استاندارد تولید و فروخته می‌شود، به تنهایی سرطان‌زا هستند. علاوه بر این‌ها محصولات معتبر با تاریخ مصرف صحیح و مواد استاندارد هم در برخی از افراد مشکلات پوستی ایجاد می‌کنند.


چه بیماری‌های پوستی‌ای در مصرف‌کنندگان محصولات غیراستاندارد یا تاریخ گذشته شایع است؟

مصرف این مواد آرایشی می‌تواند به‌آسانی باعث سرایت بیماری‌ها به دیگران شود. تاریخ انقضا نکته نگران‌کننده‌ای است که می‌تواند بر بیماری‌زایی محصولات بیفزاید. ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان‌های پوستی، هپاتیت، اچ‌آی‌وی، عفونت‌های قارچی و انگلی در این موارد بسیار رایج است و در بیماران فراوان دیده‌می‌شود؛ زیرا آن ماده آرایشی محل خوبی برای رشد ویروس، باکتری و قارچ خواهد شد که در همان ماده آرایشی ایجاد می‌شوند و رشد می‌کنند و به دیگر مصرف‌کنندگان منتقل می‌شوند.


ویروس‌ها و میکروب‌ها باوجود استفاده‌نکردن طولانی‌مدت از یک محصول آرایشی غیرفعال نمی‌شوند؟

خیر این تصور اشتباه است و هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ زیرا مثلا کرم‌پودر یا ریمل، محل خوبی برای رشد آن میکروب به حساب می‌آید. وقتی پلمب یک محصول باز می‌شود، رسیدن اکسیژن به آن، زمینه تکثیر مواد بیماری‌زا را فراهم می‌کند؛ هم زمینه رشد باکتری می‌شود، هم زمینه انتقال می‌شود.
عامل دیگری که بیماری‌زایی این محصولات را بیشتر می‌کند، میزان سلامتی خود فرد است. وجود آلرژی، حساسیت به یک ماده خاص، انواع مختلف تنوع پوستی و نقص پوستی می‌تواند احتمال بروز بیماری را تشدید کند.


برخی افراد باوجود همه هشدار‌ها به وسوسه ارزان‌قیمت بودن آن را تهیه و استفاده می‌کنند و توجیه‌شان هم این است که تاکنون دچار مشکلی نشده‌اند. توصیه شما به آن‌ها چیست؟

چنین افرادی که به هشدار‌ها بی‌توجه هستند، باید بدانند که بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت یک‌شبه بروز نمی‌کند و فرد شاید سال‌ها از وجود آن بی‌اطلاع بماند. حتی برخی آسیب‌های پوستی هم در طولانی‌مدت خود را نشان می‌دهد. به جز این موارد قرمزی، التهاب، خارش، پوسته‌ریزی خشکی و درد نیز می‌تواند از شایع‌ترین نشانه‌ها باشد که افراد باید به آن حساس باشند.


اگر قصد استفاده از محصولات آرایشی را داریم، چه نکته‌های پوستی را رعایت کنیم؟

توصیه مهم ما این است که کمتر از محصولات آرایشی استفاده و آن را به مهمانی‌ها محدود کنید. محصولات آرایشی استاندارد را از مراکز معتبر تهیه کنید و هرگز قیمت کم را ملاک قرار ندهید. تاریخ انقضا، اصل بسیار مهمی است. حتی اگر به تازگی محصولی را خریداری کرده‌اید و تاریخ مصرفش به پایان رسیده است، آن را دور بیندازید. قبل از استفاده همیشه ظاهر کرم یا محصول آرایشی را بررسی کنید. نباید آب و روغن از هم جدا شده باشد یا بوی نامطبوعی بدهد. تغییر شکل، بوی نامطبوع و جداشدن ترکیبات آن هم نشانه فساد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->