جزئیات واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وراث (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) ویدئو| عبدالملکی: سال ۱۴۰۱ پس از افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران کمترین نرخ بیکاری را داشتیم ویدئو| مدیرکل روابط کار وزارت کار: هنوز درصد افزایش حقوق مشخص نشده است قیمت سکه های طلا در مرحله سوم پیش فروش چقدر است؟ (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اقدامات سازمان بازرسی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش ناترازی قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | طلا در مشهد ارزان شد قیمت امروز دلار، طلا و سکه (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | ریزش قیمت طلا همچنان ادامه دارد دلار وارد کانال ۸۸ هزارتومان شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) ۸۸۷ غرفه نوروزی فروش صنایع‌دستی در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود جزئیات مهم از تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کار آغاز مرحله سوم پیش‌فروش سکه طلا با ضرب ۱۴۰۴ از ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ انعقاد قرارداد ۲۰ میلیون دلاری ترکیه و افغانستان در منطقه ویژه اقتصادی سرخس سازمان مالیاتی: مزایا، فوق‌العاده‌ها و پاداش‌ها مشمول مالیات بر حقوق می‌شود + سند سوخت‌گیری با حساب بانکی در سال ۱۴۰۴ عملیاتی می‌شود آغاز توزیع ۳۸۰۰ تن برنج هندی و پاکستانی در بازار مشهد و خراسان رضوی (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) آیا کاهش ساعت کاری شامل کارگران و بخش خصوصی می‌شود؟ بازار کالا‌های اساسی خراسان رضوی زیر ذره‌بین نظارت ستاد تنظیم بازار قیمت خودرو در بازار امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تارا اتوماتیک ایران خودرو ارزان شد + جدول ۵۰۵ سایت خرید و فروش طلا مجوز قانونی دریافت کردند واریز اعتبار کالابرگ الکترونیکی به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های درآمدی اول تا سوم از امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعلام شد | بازار طلای جهانی حس و حالی ندارد یارانه اسفندماه ۱۴۰۳ برای دهک‌های مختلف خانوار چه زمانی واریز می‌شود؟ هشدار به کارفرمایان و اصنافی که اتباع غیرمجاز را به کار بگیرند آیا تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل بخش خصوصی هم می‌شود؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) گفت‌وگوی ایران و ترکمنستان برای ایجاد مناطق تجاری مشترک زمان عرضه میوه تنظیم بازار نوروزی ۱۴۰۴ در کشور مشخص شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس به ۳ میلیارد و ۴۱۵ میلیون تومان رسید
سرخط خبرها

ماهی شب عید به سفره مردم می‌رسد؟

  • کد خبر: ۶۰۵۲۰
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷
ماهی شب عید به سفره مردم می‌رسد؟
 ماهی به عنوان یکی از اقلام اساسی برای شب عید امسال بازاری گران را شاهد است.

به گزارش  شهرآرانیوز، با وجود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب کشور، پتانسیل بالایی در تولید آبزیان را دارا هستیم که به رغم این ظرفیت خدادادی نتوانستیم استفاده حداکثری داشته باشیم.

 

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت ماهی نسبت به مدت مشابه سال قبل جهش چندبرابری داشته است که این امر موجب شده ماهی در سبد مصرفی خانوار کالای لوکس محسوب شود چرا که درآمد اقشار ضعیف و متوسط جامعه سنخیتی با این گرانی‌ها ندارد.

 

این پایان ماجرا نیست چرا که همه ساله در ایام پایانی سال قیمت ماهی به دنبال ازدیاد تقاضا برای خرید و سنت دیرینه ایرانیان دستخوش نوساناتی قرار می‌گیرد که امسال با وجود نبود تقاضای چندان در بازار معلوم نیست چه اتفاقی رخ دهد.

 

علی رغم اذعان مسئولان سازمان شیلات مبنی بر افزایش تولید ماهی نسبت به سال قبل، اما بخش اعظم ماهی کنسرو از طریق واردات تامین می‌شود که نوسان نرخ ارز و افزایش چشمگیر قیمت ماهی در بازار داخل موجب شده قیمت کنسرو ماهی ۱۸۰ گرمی به بالای ۳۰ هزار تومان برسد.

 

رصد‌ها نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو قزل آلا ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، حلوا ۲۰۰ تا ۲۳۰ هزار تومان، سالمون ۶۵ تا ۸۰ هزار تومان و سفید ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است که نسبت به سال قبل بیش از ۲ برابر رشد داشته است.

 

تولید قزل آلا ۲۰ هزار تن کاهش یافت

آرش نبی زاده مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های ماهیان سردآبی از کاهش تولید قزل آلا خبر داد و گفت: امسال مجموع تولید قزل آلا به ۱۲۰ هزار تن می‌رسد که نسبت به سال قبل ۲۰ هزار تن کاهش یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه قیمت قزل آلا در عمده فروشی تغییر چندانی نداشته است، افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو قزل آلا در عمده فروشی ۴۶ هزار تومان و سالمون ۵۰ هزار تومان است.

 

نبی زاده قیمت کنونی هر قزل آلا پرورشی در خرده فروشی را ۵۳ تا ۵۴ هزار تومان و سالمون ۵۸ تا ۶۰ هزار تومان اعلام کرد.

 

مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی با اشاره به اینکه قیمت سایر محصولات پروتئینی تاثیری بر بازار ماهی نداشته است، بیان کرد: گرچه قیمت مرغ در بازار آزاد دچار نوساناتی شد، اما به علت توزیع مرغ با نرخ مصوب، مشکلی در بازار مرغ رخ نداده است.

 

وی درباره آینده بازار ماهی در شب عید گفت: با ازدیاد تقاضا در ایام پایانی سال پیش بینی می‌شود که قیمت ماهی افزایش یابد، اما دامنه تغییر آن از ۳ تا ۴ هزار تومان بیشتر نیست.

 

نبی زاده افزایش چندبرابری قیمت نهاده‌های تولید را علت اصلی کاهش تولید قزل آلا اعلام کرد و افزود: با توجه به گرانی نهاده‌ها و سود ناچیز تولید، تولیدکنندگان رغبتی به تولید ندارند، هر چند قیمت‌های فعلی با عرضه و تقاضا همخوانی دارد.

 

قیمت کنسرو ماهی به بالای ۳۰ هزار تومان رسید

محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران از افزایش قیمت تن ماهی خبر داد و گفت: با وجود آنکه ۶۰ تا ۶۵ درصد ماهی کنسرو وارداتی است، از این رو با افزایش نرخ ارز، قیمت تن ماهی بالا رفته است.

 

وی افزود: گرچه بخشی از ماهی تن داخلی است، اما صیادان با دقت بر قیمت وارداتی اقدام به عرضه می‌کنند.

 

میررضوی افزایش قیمت بسته بندی، ورق و حقوق و دستمزد را علت گرانی کنسرو ماهی اعلام کرد.

 

دبیر سندیکای صنایع کنسرو با بیان اینکه دهک ضعیف و متوسط جامعه کنسرو تن مصرف می‌کنند، گفت: با افزایش قیمت کنسرو، تقاضا برای خرید کاهش یافته است چرا که هم اکنون کنسرو ۱۸۰ گرمی با قیمت ۳۰ هزار تومان و بعضا بالاتر عرضه می‌شود که در نهایت به علت افت خرید، تولید کاهش می‌یابد که این امر به قیمت تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری گسترده در این بخش تمام می‌شود.

 

میررضوی ادامه داد: دولت در راستای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط جامعه که مصرف کننده تن ماهی هستند، توجه ویژه‌ای داشته باشد، براین اساس پیشنهاد ما این است که با ارز ترجیحی اقدام‌به واردات ماهی کند که با این وجود ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت کاهش می‌یابد.

 

قیمت ماهی ۳۰۰ درصد گران شد

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی، از جهش چشمگیر قیمت ماهی در بازار خبر داد و گفت: نرخ ماهی به دلایل نامعلوم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰۰ درصد رشد داشته است که با این وجود تقاضایی برای خرید در بازار وجود ندارد.

 

وی متوسط قیمت ماهی حلوا و شیر ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و قزل آلا را ۵۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به آنکه بخش اعظم یک کیلو ماهی ضایعات است، از این رو قشر کارمند و کارگر توان خرید ندارند.

 

یوسف خانی ادامه داد: با توجه به گرانی وحشتناک در بازار ماهی و نبود تقاضا، امکان پیش بینی بازار ماهی در ایام پایانی سال وجود ندارد.

 

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در پایان تصریح کرد: در شرایط فعلی اقتصاد، قدرت خرید خانوار بشدت کاهش یافته است که با این وجود پیش بینی می‌شود که بازار ماهی رونقی نداشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->