نجفی | شهرآرانیوز؛ بسیاری از افراد فکر میکنند ایلان ماسک، مالک خودروسازی تسلا، نخستین سرمایه گذاری بود که بدون سابقه فعالیت مرتبط وارد حوزه رمزارزها شد، ورودی که باعث ایجاد نوسانات بیشتر در این بازار نوظهور شد و در پی آن نتفلیکس از دنیای رسانهها و هیوندای از خودروسازان مطرح شرقی نیز برنامه ریزی برای ورود به این حوزه را بررسی میکنند. اما یکی از افرادی که نه تنها به عنوان سرمایه گذار که به عنوان توسعه دهنده و عرضه کننده ارز اختصاصی خود قصد ورود به این بازار را داشت پاول دوورف، مالک پیام رسان تلگرام، بود.
او قصد داشت با انتقال پیام رسان خود به شبکهای تحت عنوان شبکه باز تلگرام یا TON از فناوری بلاک چین استفاده کند و در آن رمزارز اختصاصی خود را نیز توسعه دهد. دوورف در عرضه اولیه ارز مجازی تلگرام با عنوان Gram توانسته بود نظر بسیاری از جمله «صندوق سرمایه گذاری داوینچی» را به خود جلب کند. این شرکت با پرداخت رقمی در حدود ۲۰ میلیون دلار معادل ۱/۷ میلیارد دلار Gram را پیش خرید کرد و اکنون با توجه به شکست پروژه، درخواست غرامتی یکصدمیلیون دلاری داده است.
تلگرام در اردیبهشت سال جاری پس از چالشهای بسیار با نهادهای مالی و امنیتی ایالات متحده مجبور به اعلام تعطیلی پروژه TON و به دنبال آن ارز دیجیتالی Gram شد. مدیریت تلگرام بر این باور است که به زودی کاربران این شبکه در جهان از یک میلیارد نفر عبور میکنند و برای تأمین هزینههای پشتیبانی و به روزرسانی آن نیازمند منابع مالی بیشتری است. اما با متهم شدن این شرکت به دلیل نقض قوانین ایالات متحده تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به شرکت کنندگان در عرضه اولیه Gram غرامت پرداخته است که با احتساب شکایت داوینچی، این میزان تا ۳ میلیارد دلار نیز افزایش خواهد یافت.