فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه فیروزه مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۶۱۰۲۷
  • ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰
مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه فیروزه مشهد برگزار شد
مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه فیروزه مشهد در تالار کنفرانس هتل فرهنگ و هنر برگزار شد تا برگزیدگان خود را بشناسد.

امیری | به‌گزارش شهرآرانیوز، مراسم نخستین دوره «جایزه فیروزه» در هتل فرهنگ و هنر برگزار شد و منتخبان آن در 3بخش «کالاهای حوزه نوشت‌افزار و لوازم‌تحریر»، «طراحی و بسته‌بندی کالاهای فرهنگی» و «کالاها و هدایای فرهنگی شامل صنایع دستی کاربردی» شناخته شدند.

 

 این جشنواره که کار مشترک معاونت فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد است، درحالی برای نخستین‌بار به‌صورت استانی در خراسان رضوی و 15استان دیگر کشور برگزار شد که در سطح ملی، ششمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد.

 

 

مراسم اختتامیه نخستین دوره جایزه فیروزه مشهد برگزار شد


مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، در این مراسم گفت: آثار رسیده به این جشنواره، نوآورانه و مبتنی بر خلاقیت و نگاه جوان بود که ظرفیت‌های خوب و عمیقی در صنف‌های فرهنگی و هنری خراسان رضوی به نمایش گذاشت.


جعفر مروارید صنعت فیروزه را نمودی از نگاه جشنواره و سیاست اجرایی آن دانست.


به‌گفته او، هنرمند با نگاه زیباشناسانه‌اش ایده‌ای را پرورش می‌دهد و آن ایده به اثری هنری و فرهنگی تبدیل می‌شود و در حوزه صنعت ورود پیدا می‌کند. درست مانند آنچه در صنعت فیروزه و ورود آن به بازار اتفاق می‌افتد.


او با بیان اینکه دوران صنایع خلاق فرا رسیده است، ادامه داد: این دوران، دورانی است که باید هم فرهنگ کهن ایران‌زمین و هم تجربه زیسته ایران اسلامی را در نظر گرفت و هم به دیدگاه و سلایق نسل جدید توجه کرد.


به‌گفته مروارید، اینکه اثر فرهنگی و هنری در باغ فرهنگ و هنر مشهد دیده شود، باید از آثار گذشته تمایز داشته باشد و این هنر هنرمند است که می‌تواند با نگاهی تاریخی و اسلامی این اتفاق را رقم بزند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی همچنین یادآور شد که نگاه بلندمدت و دستاورد جشنواره فیروزه رونق‌بخشی به اقتصاد فرهنگ و هنر است.

 

رونمایی از سامانه نمایش آثار نمایشگاه

در بخشی دیگر از این مراسم، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی که دبیر جشنواره فیروزه نیز بود، به بیان گزارشی از اجرای این رویداد فرهنگی پرداخت.


به‌گفته افشین تحفه‌گر، آثاری در زمینه تذهیب، نگارگری، معرق و زیورآلات به دبیرخانه رسید که از این میان، توجه به گوهرسنگ‌ها اهمیت ویژه‌ای داشت.


او افزود: 143 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که هیئت انتخاب در مرحله اول، 116 اثر و در مرحله بعد، 94 اثر را برای داوری در اختیار هیئت داوران قرار داد. باز این‌رو، در بخش «کالاهای حوزه نوشت‌افزار و لوازم‌تحریر» 3 اثر، «طراحی و بسته‌بندی کالاهای فرهنگی» 2 اثر و «کالاها و هدایای فرهنگی شامل صنایع دستی کاربردی» 5 اثر به مرحله نهایی راه یافتند. او همچنین اعلام کرد که امکان بازدید از آثار تا 100روز به‌صورت مجازی در سامانه‌ای فراهم است.


از سوی دیگر  لاله خرازیان، انیس سلطانی، محسن محسنیان و علی آهنگر اعضای هیئت داوران جایزه فیروزه، اولویت انتخاب داوران را در انتخاب آثار، طرح‌هایی با نقوش و نمادهای فرهنگی خراسان رضوی دانستند. 

به گفته خرازیان آثاری با قابلیت ثبت و تولید در عرصه فرهنگی، ترویج کالاهای اسلامی با نگاهی به باورها و هویت اقوام ایرانی و رونق بازارهای داخلی، در روند داوری تأثیر داشتند.


اعلام برگزیدگان جشنواره جایزه فیروزه مشهد

در پایان این مراسم، لوح تقدیر و هدیه نقدی 20میلیون ریال به «عطیه غلام‌پور» در بخش بسته‌بندی محصول فرهنگی با نام «بسته‌بندی کشویی» و سجاد داعی در بخش تولیدات و کالاهای حوزه نوشت‌افزار با اثری به‌نام «مجموعه دنیای آرامش» تعلق گرفت.

جایزه نقدی به مبلغ 40میلیون ریال به اضافه لوح تقدیر و تندیس نیز به نفر سوم این رویداد هنری به امرا... فرخاری با اثری به‌نام «قلم‌زنی چهارقل» تعلق گرفت.

جایزه مقام دوم نیز شامل 50میلیون ریال جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس بود که به حسین نیک‌طلب برای «تندیس فیروزه حکیم ابوالقاسم فردوسی» اهدا شد.


همچنین نفر اول جشنواره جایزه فیروزه مشهد، حسین یساول، برای «انگشتر نفیس قلم‌زنی برجسته با عقیق یمنی» 60میلیون ریال جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس دریافت کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->