روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شهردار مشهد: «خیران شهریار» برند مشارکت و توسعه مشهد هستند

  • کد خبر: ۶۱۰۶۳
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹
شهردار مشهد: «خیران شهریار» برند مشارکت و توسعه مشهد هستند
شهردار مشهد گفت: می‌توانیم با تعریف و اجرای پروژه‌های شاخص و با تأمین مالی خیرخواهانه به عنوان الگو، ستاد خیران شهریار را به یک برند شایان توجه در مشارکت و توسعه مشهد تبدیل کنیم.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ شهردار مشهد گفت: می‌توانیم با تعریف و اجرای پروژه‌های شاخص و با تأمین مالی خیرخواهانه به عنوان الگو، ستاد خیران شهریار را به یک برند شایان توجه در مشارکت و توسعه مشهد تبدیل کنیم.

به گزارش شهرآرا، محمدرضا کلائی در رویداد تأمین مالی خیرخواهانه در مدیریت شهری که با حضور جمعی از اعضای شورای شهر، مدیران شهری به همراه جمع زیادی از خیران و نیکوکاران برگزار شد، با بیان اینکه ظرفیت‌های موجود در مدیریت شهری ابزار‌های مناسبی برای به کارگیری مشارکت شهروندان و خیران فراهم کرده است، گفت: ستاد خیران شهریار می‌تواند برپایه مصوبه مناسبی که دارد، با به کارگیری کمک‌های قانونی و زیرساختی اقدامات خیرخواهانه را پیگیری کند.
وی با اشاره به سامان دهی و شکل گیری «مجتمع کاهش آسیب‌های اجتماعی شوق زندگی» افزود: پس از عملیاتی شدن این مرکز، ابزار مهمی برای شناسایی نقاط حساس و مورد نیاز برای ورود و مشارکت خیران فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه کارخانه نوآوری ابزار دیگری است که می‌تواند برای حمایت‌های استارتاپی و تمرکز فعالیت‌ها مفید باشد، تأکید کرد: وجود این ابزار‌ها و اهتمام مدیریت شهری در این زمینه می‌تواند به موضوع تأمین مالی خیرخواهانه کمک زیادی کند.
شهردار مشهد با اشاره به مشکلات کنونی در توسعه و گسترش «برندینگ» این اقدام خاص و ویژه، گفت: باید یک نمونه پروژه مشخص، عینی و دارای تأمین مالی خیرخواهانه اجرا کنیم تا با استفاده از این پروژه، اقدامات ستاد خیران شهریار را توسعه دهیم. این اقدام می‌تواند این حرکت را پایدار و ماندگار کند.


ضرورت ایجاد زیرساخت توسط مدیریت شهری

کلائی همچنین در حاشیه نخستین رویداد تأمین مالی خیرخواهانه در مدیریت شهری به خبرنگار ما گفت: جلب مشارکت و کمک مردم در اداره کالبدی و اجتماعی شهر موضوع مهمی است، اما مدیریت شهری باید زیرساخت‌های لازم برای این اقدام را در شهر فراهم کند.
وی افزود: این ستاد یکی از مهم‌ترین نمونه‌های ایجاد زیرساخت برای مشارکت شهروندان است و طبق هدف گذاری تلاش می‌کنیم بتوانیم ۱۰ درصد از نیاز‌های خیرخواهانه را به صورت متمرکز و در قالب ایده‌های جدید در افقی دوساله تأمین کنیم.


بیمارستان ناظران، الگوی مشارکت خیران

شهردار مشهد درباره میزان مشارکت شهرداری در این طرح اظهار کرد: براساس مصوبه شورای شهر، میزان مشارکت شهرداری در این طرح شناور است و هر میزان خیران در این پروژه‌ها هزینه کنند ما نیز به همان میزان مشارکت خواهیم کرد.

وی با اشاره به جلب بیشتر مشارکت‌های مردمی و خیران در این رویداد خاص شهری گفت: برای جلب اعتماد مردم هیچ چاره‌ای جز اثبات اقدامات ستاد خیران شهریار از طریق ارائه خدمات وجود ندارد.
کلائی بیمارستان ناظران را که بخشی از اجرای آن بر عهده ستاد خیران شهریار بود، نمونه خوبی از این اقدامات خیران دانست و افزود: بخشی از اقدامات خوبی که برای حفظ میراث فرهنگی و بحث‌های معیشتی ایجاد شده، نتیجه ورود خیران است.

وی با بیان اینکه به تدریج خدمات این ستاد متنوع‌تر می‌شود، ادامه داد: اقدامات خیران شهریار برطرف کردن مجموعه‌ای از نیاز‌های شهروندان است که بخش خصوصی توان یا انگیزه لازم برای ارائه آن را ندارد و باید در قالب کالا‌ها و خدمات عمومی تأمین شود.
شهردار مشهد تأکید کرد: گام‌های ابتدایی این طرح اجرایی شده است و نیازمندیم که به مدل‌های جمع سپاری به صورت جدی‌تر ورود کنیم. رویداد تأمین مالی خیرخواهانه در مدیریت شهری به همین علت برگزار شده است.


نیاز به مدل‌های جدید حمایت‌های خیرخواهانه

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در حاشیه این رویداد و با اشاره به لزوم ایجاد مدل‌های جدید در حمایت‌های خیرخواهانه گفت: با توجه به تغییر و تحولاتی که عرصه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی روی داده است، باید مدل‌های جدیدی از حمایت‌های مالی خیرخواهانه را کشف کرد، مبتنی بر شرایط موجود آن‌ها را سازماندهی کنیم و سپس به مردم عرضه نماییم تا آن‌ها بتوانند در چنین کار‌های عام‌المنفعه‌ای به شکل مناسب‌تر و کارآمدتری مشارکت داشته باشند.

محمدرضا حیدری با اشاره به پیگیری این ایده توسط شورای پنجم شهر مشهد که در نهایت در قالب مصوبه و با عنوان «ستاد خیرین شهر یار» بروز بیرونی یافت، افزود: مشهدمقدس، کانون و مرجع ارادتمندان به امام‌رضا (ع) و اهل بیت (علیهم‌السلام) و مرکز مراجعه زائران و گردشگران بسیاری بوده و همچنین به برکت بارگاه منور رضوی، سنت وقف در مشهدمقدس بسیار مرسوم و پررنگ است؛ از سوی دیگر نیاز‌های بسیار زیادی نیز در سطح شهر وجود دارند و براساس برآیند این شرایط، شورای شهر مشهد تصمیم گرفت زمینه مشارکت خیرین را در قالب ترکیبی اجتماعی به نام ستاد خیرین شهر یار فراهم آورد.

وی تصریح کرد: اداره و مدیریت این مجموعه اکثریت با خود خیرین است و بخش‌های حقوقی نقشی در این زمینه ندارند چراکه راز ماندگاری این حرکت و مجموعه را در همین عدم وابستگی به نهاد‌های دولتی و حاکمیتی می‌دانیم تا با تحولات مدیریتی و رویکردی، دستخوش تغییر نشود.
حیدری ضمن اظهار خرسندی از شکلگیری ستاد خیرین شهر یار و همچنین آماده شدن دستورالعمل‌های این مجموعه، گفت: چند حرکت نمادین و خیرخواهانه نیز با فعالیت این ستاد، آغاز شده است؛ یکی از آن‌ها مرکز کنترل و پایش آسیب‌های اجتماعی ویژه بانوان بوده که امروز شاهد آغاز به کار آن هستیم و دیگری نیز کلنگ‌زنی احداث مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای به منظور توانمندسازی بانوان در مناطق کم‌برخوردار شهر مشهد است که فردا انجام خواهد شد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد درباره مشارکت و حمایت مدیریت شهری از پروژه مرکز فنی‌وحرفه‌ای افزود: زمین و پروانه ساختمانی این مجموعه با مجوز و مصوبه شورای شهر، رایگان بوده و ساخت و تجهیز نیز توسط خیرین و دستگاه‌های مربوطه انجام خواهد شد؛ تامین مالی از سوی خیرین بروکراسی اداری ندارد و همین موضوع موجب می‌شود پروژه در زمان زودتری تکمیل و به بهره‌برداری برسد.


الگوی ستاد خیران برای تمام کشور

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرارداد‌های شورای شهر نیز در این مراسم با اشاره به اینکه اقدامات اقتصادی بر سه پایه دولتی، بخش خصوصی و امور خیرخواهانه استوار است، گفت: در سال‌های اخیر بخشی از خدمات عمومی به علت حاکمیت مرکزی دولت روی زمین مانده است، در حالی که در گذشته اقدامات متناسب با مسئولیت‌های اجتماعی با ورود خیران حل و فصل می‌شد.
سیدمحسن حسینی پویا افزود: با گسترش وظایف دولت، اقدامات تأمین کننده نیاز اجتماعی شهروندان کاهش یافته و با به حاشیه راندن نقش تأثیرگذار خیران و مشارکت‌های مردمی، بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی روی زمین مانده است.

وی با تأکید بر اینکه خیران با فعالیت خود می‌توانند شرایط را به وضعیت ایده آل نزدیک‌تر کنند، اظهار کرد: در تلاشیم تا تأثیر و فعالیت خیران را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم و امیدواریم فعالیت‌هایی که در ستاد خیران شهریار آغاز شده است، الگویی برای سایر شهر‌های کشور باشد.
وی با بیان اینکه این حجم از همبستگی و ارتباط بین بخشی در توسعه این اقدامات خیرخواهانه در کشور بی سابقه است، افزود: اقدامات ستاد خیران شهریار در قالب دو کارگروه آسیب‌های اجتماعی و رفاه اجتماعی دنبال خواهد شد که در این راستا کلنگ احداث مرکز بازتوانی معتادان ویژه مادر و کودک امروز زده می‌شود. همچنین در بحث رفاه اجتماعی عملیات ایجاد مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای بانوان در منطقه ۶ مشهد در هفته‌های آینده آغاز خواهد شد.


ضرورت مشارکت ساختاریافته

همچنین سرپرست معاونت و سازمان اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهردار مشهد در حاشیه این مراسم با بیان اینکه رویداد تأمین مالی خیرخواهانه در مدیریت شهری از دید محتوایی و ایده یک رویداد فوق العاده است، گفت: در زمان‌های مختلف و پیش از این دوره مدیریت شهری نیز مشارکت خیران را در حوزه شهر داشته ایم، اما این مشارکت به صورت ساختاریافته و نظام‌مند نبوده است.

مهدی حاتمی افزود: با توجه به این موضوع، ایده ساختارمند کردن مشارکت خیران در حوزه شهری با ایجاد ستاد خیران شهریار در این دوره مطرح و به دنبال آن ابتدا مجمع و شورای خیران شهریار تشکیل، سپس ستاد مرکب از خیران و مدیریت شهری ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه ساختار این ستاد به این گونه است که ایده‌ها از سوی خیران ارائه می‌شود، اظهار کرد: این ایده‌ها در شورای خیران شهریار بررسی و به روز می‌شود و آنچه که صرفه و صلاح شهر و مورد علاقه خیران است تبدیل به یک بسته مشارکتی و برای تصویب به شورای شهر ارائه می‌شود.

سرپرست مدیریت توسعه خدمات و مدیریت دارایی معاونت اقتصادی شهرداری مشهد نیز در این رویداد گفت: مشهد در زمینه مسائل زیست محیطی، کالبدی و عدم توسعه متوازن دچار مشکل است، همچنین در حوزه هوشمندسازی شهر که یکی از ابزار‌های توسعه شهر است نیازمند اقدامات ویژه‌ای است. لیلا نوروزی افزود: یکی از ابزار‌های مهم مشارکت، بهره مندی از کمک‌های خیران است که علاوه بر تأمین نیاز‌های شهر به زیست پذیری شهر کمک می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->