رسانه آمریکایی: از خیال‌پردازی تجزیه ایران دست بردارید تاکید روسای جمهور روسیه و فرانسه بر حق مشروع ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای هشدار وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی: تقابل بعدی ما با ایران دشوار‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود سازمان ملل فاش کرد: بیش از ۶۰ شرکت از شهرک‌سازی و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند حمله خمپاره‌‌های سرایا القدس و القسام به نظامیان و خودرو‌های ارتش اسرائیل اعتراف بلومبرگ به همکاری آژانس با آمریکا و اسرائیل علیه ایران شلیک یک فروند موشک بالستیک از یمن به اراضی اشغالی (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۹ هزار صهیونیست در پی حملات ایران بی خانمان شدند اصابت دقیق موشک‌‌های ایرانی به ۱۰ مرکز راهبردی اسراییل وزیر خارجه عمان: تاکنون موعدی برای ازسرگیری مذاکرات مشخص نشده است عراقچی: غرب آسیا درآستانه یک دوراهی تاریخی است جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون با محوریت ایران و اوکراین سنای آمریکا لایحه جنجالی ترامپ را تصویب کرد پزشکیان از برخی مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونیستی بازدید کرد ترامپ: با نتانیاهو حمله به ایران را جشن خواهم گرفت دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنده واقعی جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی ایران بود موضع‌گیری جدید ترامپ درباره ایران تلاش عجیب ترامپ برای برکناری گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین ۵۰ جاسوس اسرائیل در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۱۶ نفر در یک روز در نوار غزه به شهادت رسیدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران و غزه دیدار می‌کنم اسموتریچ به شکست ارتش اسرائیل در نوار غزه اذعان کرد مقتدی صدر با آیت‌الله سیستانی دیدار کرد ایران اتهام‌زنی آلمان را رد کرد نخست وزیر پاکستان و معاون وزارت خارجه روسیه دفتر یادبود شهدای اقتدار را امضا کردند + فیلم
سرخط خبرها

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری باید حداقل ۴۰ و حداکثر ۷۵ سال سن داشته باشد

  • کد خبر: ۶۱۶۷۹
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۹
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری باید حداقل ۴۰ و حداکثر ۷۵ سال سن داشته باشد
نمایندگان در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری برای تامین نظر شورای نگهبان با حداقل سن ۴۰ و حداکثر ۷۵ سال در هنگام ثبت نام داوطلبان موافقت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری برای تامین نظر این شورا با اصلاح برخی از مواد، اجزا و تبصره‌هایی که اعاده از شورای نگهبان بود، موافقت کردند.

 

براساس اصلاحیه مجلس در جزء (۲) بند (الف) شرط ایرانی الاصل و تابعیت ایران به تصویب نمایندگان رسید.

 

همچنین در جزء ۲ بند (ب) ماده (۱) نمایندگان با حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام در هنگام ثبت‌نام موافقت کردند.فقدان سوء سابقه امنیتی و عدم وابستگی به گروه‌های غیر قانونی

 

در جزء ۷ بند (ب) ماده (۱) موضوع اصلاح ماده (۳۵) قانون نیز با فقدان سو سابقه امنیتی و یا عدم وابستگی به گروه‌های غیرقانونی موافقت کردند.

 

در ادامه بررسی اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری نمایندگان با حذف جزءهای (ر) و (ز) در جزء ۱۰ بند (ب) ماده (۱) موضوع اصلاح ماده ۳۵ قانون موافقت کردند.

 

همچنین نمایندگان با جزء ۱۱ بند (ب)، تبصره ۱ ماده (۱) موضوع اصلاح ماده ۳۵ قانون نمایندگان برای تامین نظر شورای نگهبان موافقت کردند که بر اساس آن مقامات و مدیرانی که به تشخیص شورای نگهبان همطراز و هم سطح اشخاص موضوع جز «۱۰» بند «ب» این ماده محسوب می شوند و نیز افرادی که به تشخیص این شورا واجد شرایط اصل (۱۱۵) قانون اساسی و بند (۵-۱۰) سیاست های کلی انتخابات هستند می توانند در انتخابات ثبت نام نمایند.

 

براساس تبصره ۲ این ماده نیز که توسط نمایندگان تصویب شد، داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مکلفند در هنگام ثبت نام مدارک مثبته مربوط به اجزای «۲»، «۳»، «۵»، «۶»، «۷» و «۱۱» بند (ب) این ماده را به وزارت کشور ارائه نمایند. ثبت نام در انتخابات به معنای دارابودن صلاحیت داوطلبان نبوده و در هر حال احراز صلاحیت داوطلبان بر عهده شورای نگهبان می باشد.

 

نمایندگان در ادامه به دلیل اصلاح تبصره ۲، با حذف تبصره۳ ماده (۱) موضوع اصلاح ماده ۳۵ قانون موافقت کردند.

 

در ماده ۲ این طرح نیز الحاق یک ماده به‌شرح زیر به‌عنوان ماده (۳۵) مکرر۱ به قانون به تصویب نمایندگان رسید.

 

بر اساس ماده (۳۵ مکرر ۱) شورای نگهبان می تواند در راستای مصوبه مورخ ۲۰ دی ماه ۱۳۹۶ این شورا در خصوص «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجال مذهبی، سیاسی، مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری» موضوع بند (۵-۱۰) سیاست های کلی انتخابات موارد زیر را مدنظر قرار دهد.

 

بر این اساس در جزء (۱) بند (الف) ماده ۲ قانون اعتقاد و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه واشتهار به آن به تصویب نمایندگان رسید.

 

همچنین در جز (۲) بند (ب) ماده (۲) قانون، عبارت «شورای عالی امنیت ملی و شورای نگهبان» جایگزین عبارت «شوراها» شد.

 

نمایندگان در ادامه مصوب کردند که در جزء ۳ بند (ب) ماده (۲) قانون، عبارت جریان های واگرا حذف شود.

 

در جزء (۴) بند (ب) ماده (۲) قانون نیز عبارت «اسلام انقلابی» به عبارت «انقلاب اسلامی» با موافقت نمایندگان اصلاح شد.

 

در تبصره بند (ب) ماده ۲ قانون نیز موارد مندرج در این ماده نافی اختیارات شورای نگهبان در تعیین و تشخیص شرایط مقرر در اصل ۱۱۵ قانون اساسی و بند (۵-۱۰) سیاست های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری نمی باشد که نمایندگان با این بند موافقت کردند.

 

همچنین در جزء ۳ با موافقت نمایندگان بند (الف) ماده (۲) قانون، عبارت «مذهب تشیع» جایگزین عبارت «مذهب شیعه جعفری اثنی عشری» شد.

 

بر اساس موافقت نمایندگان در تبصره ماده ۳ موضوع الحاق ماده (۳۵ مکرر۲) اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را دارند و اشخاص غیر ایرانی که تابعیت ایران را کسب کرده اند، نمی توانند در انتخابات ثبت نام نمایند.

 

در ادامه نمایندگان مصوب کردند که بندهای (الف) و (ب) و تبصره ماده (۴) به عنوان بندهای (ج) و (د) به ماده (۲) این قانون الحاق و ماده ۴ حذف شود.

 

در سطر اول ماده (۱۱) موضوع اصلاح ماده ۵۹ قانون نیز نمایندگان مصوب کردند کلمه «از» قبل از عبارت «سه‌ماه پیش از صدور...» اضافه می شود. همچنین در تبصره آن، عبارت «شورای نگهبان»، جایگزین عبارت «اداره انتخابات شورای نگهبان و هر یک از اعضای شورای نگهبان» می شود.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->