۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد
سرخط خبرها

گلایه مردم روستای «منزل‌آباد» از کم آبی و بی آبی

  • کد خبر: ۶۱۷۵۴
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
گلایه مردم روستای «منزل‌آباد» از کم آبی و بی آبی
مردم روستای منزل آباد در ۵ کیلومتری مشهد، از کم آبی و بی آبی گله‌دارند، اما مسئولان می‌گویند هیچ مشکلی نیست.
الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ مردم می‌گویند: «آب نیست. اگرهم هست کم است.» این سر جمع گلایه‌هایی است که ساکنان روستای منزل آباد (روستایی در پنج کیلومتری مشهد) مطرح می‌کنند. مشکلی که به این چند روز و گفته‌های اخیر ساکنان این روستا محدود نمی‌شود. چندماه قبل نیز شهرآرا موضوع آب منزل آباد را در قالب گزارشی با عنوان «آب فروشی مثل آب خوردن» بررسی کرد.

گلایه اصلی مردم دوباره همان کمبود آب، قطع گاه و بیگاه آن و دردسر‌هایی است که به دلیل این مشکل برای مردم ایجاد می‌شود. یکی از ساکنان روستای منزل آباد می‌گوید مشکلات آب این روستا از زمان حضورشان در این روستا تا امروز وجود داشته است؛ «سه سالی می‌شود در خیابان صاحب الزمان روستای منزل آباد ساکن شده ایم. این خیابان از جمله خیابان‌های جدید روستاست و از نظر ویژگی‌های ساخت وساز، منازل این قسمت چند طبقه و شبیه شهر است.»
 
او ادامه می‌دهد: از همان روز اولی که اینجا آمدیم، ساختمان‌های اینجا مشکل آب داشت و آب از طبقه اول بالاتر نمی‌آمد. چندباری به دهیاری رفتیم و مشکل را گفتیم. قول دادند که حل می‌شود، اما تا الان مشکل حل نشده است و هر چند وقت، داستان قطع آب تکرار می‌شود.
این ساکن روستا معتقد است که اوضاع آب روستا قسمتی که هنوز بافت روستایی دارد، حادتر است و حتی در پاییز و زمستان که مصرف آب خیلی کمتر از تابستان است، مشکل کم آبی پابرجاست.


وقتی شاه لوله‌های باغ‌ها آب را می‌بلعند

یکی دیگر از ساکنان روستای منزل آباد مشکل کم آبی این روستا را به وصل بودن تعدادی شاه لوله از باغ‌های روستا به لوله اصلی آب مرتبط می‌داند. هرچند برای حرفش مدرک و دلیلی ندارد، به حرف‌هایی که نقل محافل خودمانی ساکنان روستاست، استناد می‌کند. او می‌گوید: مردم روستا می‌گویند بعضی از باغ داران به دلیل ارتباطاتشان توانسته اند این لوله‌ها را به لوله اصلی آب روستا وصل کنند. معلوم است با این شرایط آب به بقیه مردم نمی‌رسد. او به اختیارات دهیاری در حوزه آب روستا نیز اشاره می‌کند. به اذعان او توزیع آب در روستای منزل آباد ازجمله اختیارات دهیاری است و همین مسئله می‌تواند در قطعی آب روستا دخیل باشد.


زمزمه اختلاف

یکی دیگر از ساکنان روستا نیز با فرستادن پیامی به تحریریه روزنامه، موضوع آب روستای منزل آباد و مشکلات آن را به یک اختلاف میان مسئولان گره می‌زند.
متن پیام ارسالی این ساکن روستا از این قرار است: «روستای منزل آباد دو چاه آب دارد. اما باوجود دو حلقه چاه آب شرب با خروجی بالا، آب روستا هر چندوقت قطع است. هربار که پیگیری کردیم، گفتند درست می‌شود، اما نشد که نشد. مشکل آب روستای منزل آباد یک اختلاف میان مسئولان است. مردم می‌گویند که اختلاف حساب دهیاری با شرکت آب وفاضلاب باعث شده که آب روستا را چندین مرتبه قطع کنند. حالا دود این اختلاف باید به چشم مردم برود. ما چه گناهی کرده ایم! الان نزدیک آخر سال است. کرونا هم که هنوز نرفته و مرتب باید شست وشو انجام داد. در این اوضاع قطع کردن آب هم شده دردسر جدید. مردم چرا باید تاوان اختلاف حساب‌های دهیاری و شرکت آب را بدهند؟»


داستان دنباله دار یا کم آبی؟

تیرماه امسال بود که با پیامک‌های متعدد ساکنان منزل آباد، موضوع آب این ابرروستای چسبیده به مشهد بررسی شد. در آن گزارش، ساکنان روستا مشکل آب و کمبود آن را به فروختن آب روستا به باغ‌ها مرتبط دانستند. حضور روزانه تعدادی تانکر برای کشیدن آب قنات منزل آباد، نکته دیگری بود که ساکنان روستای منزل آباد به آن اشاره کردند. در آن گزارش، رانندگان تانکر دلایل خاص خودشان را بیان کردند. عده‌ای معتقد بودند که آب روان شده قنات به زمین‌های بی حاصل دور و اطراف می‌رود و با کشیدن این آب می‌توان حداقل از هدر رفتن آن جلوگیری کرد.


مشکلی نیست

امیر نقیبی دهیار روستای منزل آباد است. او برخلاف گفته‌های مردم درباره وضعیت آب، می‌گوید که مشکلی درزمینه تأمین آب روستا وجود ندارند.
نقیبی مشکلات کم آبی و قطعی آب روستا را نیز یک اتفاق می‌داند که به گفته او با پیگیری صورت گرفته برطرف شده است.

عباس اسحاقیان مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد و مسئول امور آب روستا‌های پیرامون مشهد و شهر‌های گلبهار و بینالود است. او تمام حرف وحدیث‌های مربوط به آب منزل آباد، از فروختن آب تا اختیارات دهیاری و چالش توزیع، را با آماری شروع می‌کند تا به اصل موضوع، آب منزل آباد، برسد.
اما آن طور که مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد آمار می‌دهد، در حال حاضر شرکت آب وفاضلاب مشهد ۲۲۲ روستا را تحت پوشش دارد. به گفته او از این تعداد روستا، هنوز در برخی روستاها، توزیع آب در اختیار دهیاری هاست.


اداره امور آب ۸۰ روستا در اختیار دهیاران

اسحاقیان در ادامه، از روستای منزل آباد به عنوان یکی از روستا‌هایی که توزیع آب آن توسط دهیاری صورت می‌گیرد، یاد می‌کند.
آن طور که مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد اشاره می‌کند، هنوز اداره امور آب ۸۰ روستا در حوالی مشهد توسط دهیاری‌ها انجام می‌گیرد.
اسحاقیان بر ضرورت پیوستن این روستا به شبکه آب وفاضلاب مشهد نیز تأکید می‌کند و از مکاتباتی در این زمینه با دهیاری‌های این روستا، برای تحویل امور آب به شبکه آب وفاضلاب مشهد خبر می‌دهد.


تا اوایل سال آینده آب همه روستا‌ها را تحویل می‌گیریم

مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد می‌گوید: باتوجه به مکاتباتی که با این ۸۰ روستا داشته ایم، تعدادی از این روستا‌ها مدارک خود را به منظور تحویل آب روستا و قرار گرفتن در مجموعه شبکه آب وفاضلاب مشهد تحویل داده اند. یکی از روستا‌هایی که دهیاری آن برای تحویل آب همراهی کرد، روستای منزل آباد است. با توجه به همراهی مناسب دهیاری‌ها پیش بینی می‌کنیم که تا اوایل سال آینده، آب این روستا‌ها را به مجموعه شبکه آب وفاضلاب مشهد اضافه کنیم.

نکته‌ای که این مقام مسئول درباره قطع شدن آب روستای منزل آباد اشاره می‌کند، به ساختار‌های شبکه و فرسودگی آن ارتباط دارد. او معتقد است از آنجا که اداره آب این روستا‌ها سال‌ها توسط دهیاری‌ها صورت گرفته است، بخشی از شبکه‌های آب اشکالاتی دارد که باید اصلاح شود. علاوه بر آن قسمتی از شبکه آب این روستا‌ها نیز دچار فرسودگی است یا به اندازه نیاز آن روستا لحاظ نشده است.
اسحاقیان ادامه می‌دهد: این موارد سبب شده است که در برخی از این روستا‌ها مردم گاهی با قطع شدن آب روبه رو شوند. البته این قطع شدن آب به دلیل مشکلات شبکه، اجتناب ناپذیر است؛ حتی در مشهد نیز که آب آن سال‌ها در اختیار شرکت آب وفاضلاب است، ممکن است به دلیل فرسودگی شبکه، قطع شدن آب رخ دهد.


آب منزل آباد مشکل ندارد

مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد در ادامه با صراحت بیشتری درباره شرایط آب در منزل آباد می‌گوید: با توجه به اقداماتی که در سال‌های اخیر انجام شده است و حفر دو حلقه چاه در روستای منزل آباد، این روستا به لحاظ تأمین آب ساکنانش مشکلی ندارد. اگر در مواردی مردم با قطعی آب مواجه شدند، با تلفن اتفاقات آب (شماره ۱۲۲) تماس بگیرند. قول می‌دهیم که همکاران ما تلاششان را انجام دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مشکل مقطعی قطع آب را برطرف کنند؛ بنابراین قطعی مستمر آب در روستای منزل آباد را تأیید نمی‌کنیم.


شناسایی ۲۵۰۰ انشعاب غیرمجاز روستایی

اسحاقیان درباره لوله‌های متصل شده از باغ ها، به لوله اصلی آب نیز می‌گوید: ما مجاز نیستیم که آب به خارج از حریم روستا‌ها بدهیم؛ بنابراین شرکت آبفای مشهد به هیچ عنوان آب به باغ ویلا‌هایی که در خارج از حریم ساخته شده است، نمی‌دهد. مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد به اقدامات افراد سودجو برای رساندن آب به باغ ویلا‌ها نیز اشاره می‌کند. او می‌گوید: متأسفانه انشعاب غیرمجاز در همه جا هست. البته این انشعابات غیرمجاز در روستا‌ها بیشتر است و افراد شبانه لوله‌هایی را وصل می‌کنند. مدیر آب وفاضلاب منطقه ۵ شرکت آبفای مشهد با ارائه آماری می‌گوید: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵۰۰ مورد انشعاب غیرمجاز در روستا‌هایی اطراف شناسایی شده است.


آب فروشی در منزل آباد نداریم

آخرین پرسش درباره آب فروشی قنات به برخی از باغ هاست. اسحاقیان چنین پاسخ می‌دهد: قنات نداریم و اگر هست مربوط به بخش خصوصی است؛ بنابراین در منزل آباد آب فروشی نداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->