درباره کوچه امام خمینی ۲۴ در مشهد و روزگار رفته بر آن | خیام؛ کوچه بود‌ها و نابود‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت دهه پایانی صفر، هر سال منسجم‌تر می‌شود پژمان‌فر خبر داد: افزایش ۴ درصدی تعداد زائران ایرانی شرکت‌کننده در مراسم اربعین ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته شهردار مشهد مقدس: رزق و روزی مدیریت شهری از اربعین و دهه آخر صفر است + فیلم عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد: مردم، بیت‌الغزل خدمات در دهه آخر صفر بودند رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: هدف تیم بزرگ مدیریت شهری در دهه پایانی صفر، خدمت به زائران حضرت رضا(ع) بود ثبت جهانی توس همچنان در بلاتکلیفی| رفع ترافیک سه‌راه فردوسی اولویت مدیریت شهری است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه باغ‌راه شاهنامه چهره توس را دگرگون خواهد کرد پژمان‌فر: امروز فرزندان ما اسطوره‌های دیگری انتخاب می‌کنند، چون ظرفیت‌های خود را معرفی نکردیم انجام بازدید دوره ای از وسایل بازی کودکان در بوستان های مشهد شهرداری مشهد پیشگام در خدمات آبرسانی به مواکب در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ شهردار مشهد مقدس: هزینه‌های زیادی در حوزه توس و بولوار شاهنامه توسط مدیریت شهری صرف شده است | طرح تفصیلی توس دغدغه ۱۲ساله مردم به شمار می‌رود + فیلم معاون عمران شهرداری مشهد: باید ۷ پل دیگر بر روی بزرگراه پیامبراعظم(ص) ساخته شود شهردار منطقه ۱۲ مشهد: پیگیر طرح تفصیلی شاهنامه هستیم آغاز عملیات اجرایی پل چپگرد غیرهم‌سطح سه‌راه فردوسی مشهد (۹ شهریور ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد همچنان ناسالم است (۹ شهریور ۱۴۰۴) مدیر عالی حرم مطهر رضوی: خدمات شهرداری در دهه آخر صفر امسال، روان‌تر، متنوع‌تر و بهتر از سال‌های گذشته بود + فیلم دیدار شهردار مشهد با مدیر عالی حرم مطهر رضوی | قلندرشریف: فاز نخست خط ۳ متروی مشهد رهاورد همکاری آستان قدس رضوی با مدیریت شهری بود + فیلم مزین شدن ۵۰ قاب مفاخر شهری مشهد به تصاویر شهدای ترور آغاز عملیات اجرایی پل چپگرد غیرهمسطح سه راه فردوسی و افتتاح ۴۷ پروژه عمرانی منطقه ۱۲ مشهد
سرخط خبرها

آیا قبور ذخیره بهشت رضا برای بیماران کرونایی استفاده شده است؟

  • کد خبر: ۶۲۶۰۶
  • ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸
آیا قبور ذخیره بهشت رضا برای بیماران کرونایی استفاده شده است؟
به گفته مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری مشهد هرسال حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار قبر ذخیره ساخته می‌شود که پارسال علی‌رغم افزایش اموات به دلیل شیوع ویروس کرونا، از این قبور استفاده نشد.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرداری مشهد روز چهارشنبه به نقل از حجت‌الاسلام حسین مهدوی دامغانی گزارش داد: روال عادی آرامستان‌ها این است که قبوری را برای ذخیره در مواقع بحرانی داشته باشند اما این قبور برای متوفیان کرونایی استفاده نشد، زیرا این اموات نیز بستگان، آشنایان و یا همشهریان ما بوده‌اند و ما با وجود رعایت پروتکل های بهداشتی در رفتار با آنها، نمی‌توانیم مکان دیگری را برای دفن آنان درنظر بگیریم.

به گفته او سال ۹۹ تمام جهان درگیر ویروس کرونا بود و بعد از کادر درمان، که زحمات طاقت‌فرسایی را در طول سال تحمل کردند، کارکنان آرامستان‌ها نیز شرایط کاری متفاوت‌تری را نسبت به سال‌های قبل تجربه کردند لذا با توجه به شرایط موجود، رعایت پروتکل‌های بهداشتی با جدیت در دستور کار قرار گرفت.

مهدوی دامغانی افزود: همچنین در طول سال به‌صورت مداوم آزمایش‌هایی برای کنترل کارکنان انجام می‌شد و در صورت ابتلا افراد به قرنطینه می‌رفتند اما خوشبختانه تاکنون تلفاتی نداشته‌ایم.

او با بیان اینکه از سال ۱۳۵۵ تقریبا ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار نفر در بهشت رضا(ع) و ۲ هزار نفر در بهشت جوادالائمه دفن شده‌اند، افزود: دفن در بهشت رضا(ع) و آرامستان‌های مربوط به شهرداری فقط هزینه خدمات عمومی شامل حمل‌ونقل، پیگیری پیکر، شست‌وشو و کفت و دفن را دربرمی‌گیرد و اگر کسی امکان پرداخت آن را نداشته باشد، مصوباتی در این زمینه وجود دارد، فقط جابه‌جایی قبور مستلزم پرداخت هزینه زیادی است.

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: در گذشته فقط یک بلوک عمومی در بهشت رضا(ع) وجود داشت اما اکنون این تعداد به ۶ بلوک رسیده است و هزینه دفن در آن ۱۵ میلیون ریال است و احتمالا حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت در سال جدید خواهد داشت.

مهدوی دامغانی در مورد استقبال شهروندان از بهشت رضوان نیز گفت: آرامستان رضوان سال ۹۵ افتتاح شد و از دی‌ماه سال ۹۸ به‌عنوان یکی از واحدهای پذیرش اموات برای تغسیل آغاز به کار کرد که با آغاز شیوع ویروس کرونا، به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تصمیم بر آن شد که تغسیل اموات کرونایی در بهشت رضوان انجام شود اما دفن جانباختگان بر عهده خانواده آنان بود.

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری مشهد اظهار کرد: در سال ۹۹ که به‌واسطه کرونا رفت‌وآمد به بهشت رضوان بیشتر شده بود، استقبال متفاوتی از آن شد و چند برابر سال ۹۵ تا ۹۸ اموات در این مکان دفن شدند که یکی از ظرفیت‌های خوب این آرامستان، نزدیکی آن به آرامستان خواجه ربیع و تا حدودی حرم مطهر رضوی است.

او در خصوص ساماندهی آرامستان های متروکه نیز اظهار کرد: پیرو دستورالعمل‌هایی که به سازمان داده ‌شده، دیگر در آرامستان های متروکه دفنی صورت نمی‌گیرد و صرفا مراقبت و نگهبانی می‌شود البته اخیرا در سه آرامستان نوده، جوادالائمه و سیس آباد بازسازی قبور آغاز شده است و در طول سال ۹۹ نیز مقبره شهید فرهاد عباسی در آرامستان وکیل‌آباد بازسازی شد که مورد استقبال خانواده معظم این شهید قرار گرفت.

مهدوی دامغانی اضافه کرد: از سال قبل مطابق دستور شهردار و پیرو بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ فضای معنوی گلزار شهدا، با همکاری خانواده ایثارگران، شهدا و همرزمان شهدا، المان هایی در مزار شهدا نصب شد که هزینه ساخت آن بر عهده شهرداری مشهد بود.
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->