سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

سازمان ملل در ۲۰۲۱ هزینه بیمه ۱۲۰ هزار مهاجر افغانستانی در ایران را پرداخت می‌کند

  • کد خبر: ۶۳۴۲۹
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۶
سازمان ملل در ۲۰۲۱ هزینه بیمه ۱۲۰ هزار مهاجر افغانستانی در ایران را پرداخت می‌کند
کمیساریای عالی پناهندگان می‌گوید که هزینه بیمه درمانی بخشی از "آسیب‌پذیرترین" پناهجویان افغان در ایران را تامین کرده است و تعداد پناهجویانی که هزینه بیمه آن‌ها پرداخته شده ۱۲۰هزار نفر است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ششم آوریل در بیانیه‌ای اعلام کرد که برای سال جاری میلادی هزینه بیمه درمانی ۲۰ هزار پناهجوی دیگر افغان در ایران را تامین کرده است.
 
این نهاد سازمان ملل می‌گوید سال ۲۰۲۰ نیز هزینه‌های حق بیمه حدود ۱۰۰ هزار "پناهنده آسیب‌پذیر" را که در طرح بیمه سلامت همگانی ایران ثبت‌نام کرده‌اند تأمین کرده بود.
 
بنابر اعلام وزارت کشور جمهوری اسلامی، طبق تفاهم‌نامه سه جانبه میان اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی این وزارت‌خانه، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران و سازمان بیمه سلامت، طرح بیمه سلامت ویژه پناهندگان در سال  ۱۳۹۸ تمدید شد.
 

بیمه مهاجران بدون مدرک اقامت

مطابق این تفاهم‌نامه کلیه اتباع خارجی پناهنده که دارای مدرک اقامت معتبر (شامل کارت هویت، کارت آمایش، مجوز تردد بین‌شهری ویژه اتباع خارجی) باشند مشمول این طرح می‌شوند.
 
بر این اساس برنامه حمایتی کمیساریای عالی شامل مهاجرانی می‌شود که مدرک اقامتی معتبری ندارند و به گفته این نهاد دولت جمهوری اسلامی تعداد آن‌ها را ۸۰۰ هزار نفر برآورد می‌کند.
 
به این ترتیب اقدام کمیساریای عالی مربوط به کسانی می‌شود که آسیب‌پذیرترین افراد در میان مهاجران به حساب می‌آیند و به همین علت طرح تامین هزینه بیمه درمانی آن‌ها امسال گسترش پیدا کرده است.
 
نهاد پناهندگان سازمان ملل در بیانیه خود نوشته است: «با وجود پاندمی بیماری کووید-۱۹ و رکود اقتصادی ادامه‌دار در ایران که آسیب‌پذیری پناهندگان را افزایش داده است، کمیساریا موافقت نموده تا به طور موقت تعداد پناهندگان تحت پوشش بیمه درمانی را افزایش دهد.»
 
طرح ملی بیمه سلامت امکان دسترسی به مراقبت‌ها و بستری شدن مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ را به شکل رایگان فراهم می‌کند و همچنین با پرداخت یارانه هزینه‌های جراحی، دیالیز، رادیولوژی، آزمایشات پزشکی، مراقبت‌های سرپایی و موارد دیگر را پوشش می‌دهد.
 

خطر مضاعف پاندمی برای مهاجران افغان

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ابراز نگرانی کرده که بسیاری از پناهندگان توانایی پرداخت حق بیمه را ندارند و "تاثیرات پاندمی بر روی معیشت پناهندگان که معمولاً به مشاغل ناپایدار و بی‌ثبات تکیه می‌کنند" به مراتب بیشتر بوده است.
 
در بیانیه کمیساریای عالی آمده است: «بسیاری از پناهندگان دیگر توانایی تأمین اساسی‌ترین نیاز‌های خود را ندارند، چه رسد به تامین هزینه‌های بیمه درمانی که تخمین زده می‌شود حدود ۴۰ درصد از میانگین هزینه‌های ماهانه یک خانواده پناهنده باشد.»
 
درهمین حال خبرگزاری آناتول گزارش داده است؛ رئیس جمهوری افغانستان، محمد اشرف غنی آبان ماه سال پیش در نشست مشورتی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل که به صورت مجازی برگزار شد گفته بود اکثریت مهاجران افغان در ایران و پاکستان زندگی می‌کنند و "شمار زیادی از آن‌ها در فقر و با درآمد روزانه تنها ۲ دلار امرار معاش می‌کنند".
 
در بیانیه نهاد عالی سازمان ملل در امور پناهندگان تاکید شده: «کمیساریا نگران است که پناهندگان کمتر و کمتری قادر به پرداخت هزینه بیمه درمانی در سال ۲۰۲۱ میلادی و سال‌های آتی باشند. این امر سبب افزایش احتمال درمان نکردن بیماری در مواقع ضروری، وام گرفتن از منابع ناامن یا فرستادن فرزندانشان برای کار جهت تامین هزینه‌های مراقبت‌های سلامتی خواهد شد و باعث آسیب‌پذیری بیشتر پناهندگان می‌شود.»
 
افزون بر این، این نهاد سازمان ملل برای تامین بودجه لازم برای حمایت از بیمه درمانی پناهجویان و مهاجران نیز با مشکل روبرو است. کمیساریای عالی می‌گوید برای سال جاری میلادی تقاضای ۷۹ میلیون دلار بودجه کرده که تنها هفت درصد آن تامین شده است.
 
 
منبع: صفحه اینستاگرام فارسی سازمان ملل 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->