نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق
سرخط خبرها

ایران و آمریکا برای بازگشت به تعهدات برجامی یکدیگر نزدیک شده اند

  • کد خبر: ۶۴۷۴۶
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
ایران و آمریکا برای بازگشت به تعهدات برجامی یکدیگر نزدیک شده اند
خبر‌ها بیانگر این است که ایران و آمریکا به توافق برای بازگشت به تعهدات برجامی یکدیگر نزدیک شده اند
به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی دیگر از سلسله جلسات نشست کمیسیون مشترک برجام که از ساعت ۱۴ دیروز به وقت وین آغاز شده بود، پایان یافت و قرار شد گفتگو‌ها در هفته آینده ادامه یابد.
سیدعباس عراقچی، رئیس هیئت ایرانی ضمن تصریح مجدد اصول و مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با برجام و مسیری که باید طی شود، روند کنونی گفتگو‌ها را با وجود دشواری‌ها و چالش‌های موجود، رو به جلو ارزیابی کرد.

عراقچی تأکید کرد که هر زمان که روند گفتگو‌ها به سمت زیاده‌خواهی، وقت‌کشی و چانه‌زنی‌های غیرمنطقی برود، هیئت ایرانی گفتگو‌ها را متوقف خواهد کرد.
در این نشست، کشور‌های مشارکت‌کننده در برجام توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای)، هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتگو درباره ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود.

پیش از این نشست، روزنامه «واشینگتن پست» در گزارشی درباره روند مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین نوشت: مقامات حاضر در وین گفتند که مذاکره کنندگان وارد مرحله تهیه پیش نویس برای ایران و آمریکا شده اند تا این دو کشور بتوانند به پایبندی به برجام بازگردند.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در وین، نیز درباره این نشست گفت: هر چند هنوز تا رسیدن به گام‌های عملیاتی فاصله زیادی داریم، از صحبت‌های کلی، به توافق بر سر گام‌های مشخص برای دستیابی به هدفمان رسیده ایم.

همچنین جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با اشاره به تلاش‌های ایران و آمریکا در مذاکرات وین گفت: از نظر من هر دو طرف اراده خوبی برای رسیدن به یک توافق دارند و این خبر خوبی است. از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره کیفیت مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای، گفت: «تیم آمریکا به دنبال رویکرد‌هایی منسجم درباره اقداماتی بوده است که هم ایران و هم آمریکا باید برای بازگشت به پایبندی دوجانبه انجام دهند. این مذاکرت اگرچه غیرمستقیم، کامل و متفکرانه بوده اند. هنوز هیچ گشایشی حاصل نشده است. اما ما نیز انتظار نداشتیم که این روند آسان یا سریع باشد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، نیز در گفتگو با شبکه «فاکس نیوز» مدعی شد که در جریان مذاکرات وین، یک تفاهم جدید برای اجرای طرح «پایبندی دربرابر پایبندی» درحال شکل گیری است.
با این حال، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، دیروز در کنفرانس سالانه لابی صهیونیستی «جی استریت» اعلام کرد که دولت جو بایدن از رژیم صهیونیستی حمایت خواهد کرد و در عین حال برای مقابله با آنچه «تهدید‌های ناشی از رفتار خصومت آمیز ایران» خوانده شده است، فعالیت می‌کند.

با وجود مخالفت دولت‌های متخاصم با روند احیای برجام، بسیاری مدافع این اقدام هستند. ازجمله خاویر سولانا، سکان دار اسبق هدایت سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، که در یادداشتی در تارنمای «پراجکت سیندیکیت» درباره مذاکرات هسته‌ای وین و نقد سیاست‌های دونالد ترامپ نوشت: دیپلماسی همیشه تنها راه معقول برای حل تنش‌ها میان آمریکا و ایران بوده است.
اما وقتی سیاست خارجی سوار بر جریان‌های احساسی حرکت کرده و به احساسات قمارگونه تنزل پیدا می‌کند، سیاست ورزی عاقلانه و زیرکانه به پس زمینه رانده می‌شود. در دوره ریاست جمهوری پرسروصدای ترامپ این اتفاق رخ داد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->