به گزارش شهرآرانیوز؛ پنج دختر نوجوان افغان که این تیم رباتیک را تشکیل میدهند موفق شدند برای درمان بیماران کووید۱۹، یک دستگاه وینتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) سبک تولید کردهاند و انتظار میرود که از این دستگاه برای درمان بیماران استفاده شود.
مجله فوربز از سمیه فاروقی، آیدا حیدرپور، الهام منصور، فلورانس پویا و دیانا وهابزاده بهعنوان دختران عضو تیم رباتیک افغانستان نام برده است.
دختران رباتساز افغان در زمان اوج گیری شیوع کرونا در هرات، اقدام به ساخت دستگاه وینتیلاتور کردند و این دستگاه از سوی وزارت صحت عامه/ بهداشت این کشور مورد آزمایش قرار گرفت.
سمیه فاروقی ۱۷ ساله، کاپیتان تیم رباتیک در این باره گفت که آنان هماکنون روی ساخت ربات مینپاک کار میکنند و تا کمتر از یک ماه دیگر این ربات تکمیل میشود.
وی افزود که دختران رباتیک برای بازتاب چهرهی مثبت از افغانستان و زنان در سطح جهان تلاش میکنند و ساخت این رباتها باعث افزایش علاقمندی دختران به دانش رباتها میشود.
در خبرنامهی نهاد موسوم به «دیجیتال سیتزن فاند»، حامی اصلی تیم رباتیک آمده است: «تیم روباتیک نشان داده که اگر به زنان و دختران و توانایی آنها باور داشته باشیم، آنها میتوانند کارهای خارقالعادهای را انجام دهند.»
تیم رباتیک دختران افغانستان در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ در واشنگتن به مدال نقره دست یافت و پس از کسب این مدال، نام این دختران سرزبانها افتاد و آنان در چندین رقابت دیگر نیز شرکت کردند.
منبع: اطلاعات روز