علت آلودگی هوای مشهد چیست؟ (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ درصد از تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده هستند | گسترش تخت‌های بیمارستانی به حاشیه شهر مشهد + فیلم استاندار خراسان رضوی: نیمی از مدارس جدید استان تا پایان ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود رئیس انجمن هواشناسی ایران: نجات کشور از خشکسالی فقط با علم و راهکار‌های واقعی ممکن است ادای احترام به یادمان شهدای دانشمند دانشگاه شهید بهشتی از سوی پزشکیان (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) آنچه درباره ماچا نوشیدنی محبوب نسل زد باید بدانیم حضور ۴۰ ناظر و بازرس سلامت محیط در اجتماع جاماندگان اربعین در مشهد واکسیناسیون مؤثرترین راه پیشگیری از سیاه‌سرفه | هشدار برای کودکان زیر یک سال ویدئو | هجوم ریزگرد‌ها به آسمان مشهد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) توضیحاتی در خصوص صدور احکام بازنشستگان | آیا فوق‌العاده خاص به بازنشستگان صندوق کشوری تعلق می‌گیرد؟ ۱۸ هزار پرونده طلاق در کشور با مداخله مشاوران به صلح انجامید پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری و افزایش سقف وام فرزندان آنان به ۶۰ میلیون تومان (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) گلایه شهروندان مشهدی از وضعیت ثبت‌نام مدارس در مقطع متوسطه اول پرداخت مرحله دوم متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ معلمان بازنشسته همزمان با حقوق مردادماه مستمری مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صنعت نفت با افزایش ۱۰ درصدی متناسب سازی پرداخت شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) فناوری نانو در خدمت سلامت زائران اربعین غربالگری بیش از ۵۷ هزار زائر در مرز چذابه پرخطرترین بازه‌های سنی شروع دیابت چه سنی است؟ درگذشت تلخ دادستان گناباد به همراه خانواده‌اش در تصادف جاده‌ای (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) + عکس پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش دما در برخی نقاط کشور از پنجشنبه ساعت برگزاری آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم در تابستان تغییر کرد با این ۵ اشتباه چای را تبدیل به سم می‌کنید این درد‌های ستون فقرات را جدی بگیرید توصیه‌های تغذیه‌ای برای حفظ اشتهای کودکان در فصل گرما تصادف مرگبار در بزرگراه شهید شوشتری مشهد با ۴ کشته و یک مصدوم (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) کاهش ۱۸ درصدی سرقت‌ها در خراسان رضوی از ابتدای ۱۴۰۴ فرار از خانه؛ اشتباهی که آینده دختران نوجوان را می‌سوزاند هشدار برای تابش پرتو فرابنفش در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری
سرخط خبرها

آیا فردی که واکسن می‌زند ناقل کروناست؟ | توصیه‌هایی جدی برای کسانی که می‌خواهند واکسینه شوند

  • کد خبر: ۶۵۲۲۹
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
  • ۱
آیا فردی که واکسن می‌زند ناقل کروناست؟ | توصیه‌هایی جدی برای کسانی که می‌خواهند واکسینه شوند
اینکه توصیه می‌شود افراد بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت استراحت کنند، به‌دلیل ضعف عمومی بدن است که در استفاده از هر نوع واکسنی ممکن است ایجاد شود.

لیلا جانقربان| شهرآرانیوز- یکی از نگرانی‌هایی که خانواده‌ها این روز‌ها برای استفاده از واکسن کووید ۱۹ دارند، این است که آیا فرد پس از تزریق این واکسن ناقل بیماری است یا نه؟


یک متخصص انفورماتیک پزشکی در گفتگو با شهرآرانیوز در پاسخ به این سؤال اظهار کرد: افرادی که واکسن کووید ۱۹ دریافت می‌کنند ناقل این ویروس نیستند و نیازی به قرنطینه ندارند.


دکتر سعید اسلامی افزود: اینکه توصیه می‌شود افراد بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت استراحت کنند، به‌دلیل ضعف عمومی بدن است که در استفاده از هر نوع واکسنی ممکن است ایجاد شود. اکنون واکسیناسیون برای ایمنی‌زایی در جامعه ضروری است و در کنار رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، به این روش نیز می‌توان برای بازگشت به زندگی عادی امیدوار بود. بعد از واکسیناسیون عمومی شدت ابتلا به کووید ۱۹ در جامعه کم خواهد شد، اما این تفکر که، چون واکسن زده‌ایم دیگر نیازی به رعایت شیوه‌نامه‌ها نیست، کاملا اشتباه است و حتی بعد از آن نیز باید نکات بهداشتی رعایت شود.


این پزشک داروساز در ادامه افزود: توجه به این نکته نیز ضروری است که آسیب واکسن کمتر از یک روز ابتلا به ویروس کووید ۱۹ است و ریسک واکسن‌زدن هزاران بار کمتر از ابتلا به این ویروس است و زحمت واکسن قابل مقایسه با خود بیماری نیست.


اسلامی گفت: با تزریق واکسن احتمال ابتلا به کرونا صفر می‌شود، ولی از بین نمی‌رود؛ واکسن صددرصد جلو مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به این ویروس را می‌گیرد و تا ۹۰ درصد بستری‌ها را کاهش می‌دهد و زنجیره بیماری را قطع خواهد کرد و فعلا تنها راه و بهترین راه، واکسیناسیون است.


این پزشک خاطرنشان کرد: عوارضی مانند تب، لرز، بدن‌درد، اسهال و استفراغ بعد از استفاده از این واکسن ممکن است در افراد بروز کند که کاملا طبیعی است. این علائم گاهی تا ۴۸ ساعت و گاهی تا ۲۸ روز بعد از تزریق ممکن است با شدت کمتر یا بیشتری در افراد بروز کند.


وی افزود: به افرادی که واکسن دریافت می‌کنند توصیه می‌کنیم باتوجه‌به اینکه سیستم ایمنی بدن در برابر یک عامل بیماری‌زا قرار می‌گیرد، ۲ تا ۳ روز استراحت کنند و فعالیت‌های خود را به حداقل برسانند یا اینکه دست‌کم کار‌های سنگین انجام ندهند. همچنین مصرف مایعات، میوه‌های فصل و سبزیجات تازه را فراموش نکنند. بهترین مسکن نیز برای آن‌ها استامینوفن است که مصرف آن حتی هر ۴ ساعت یک‌بار نیز برای کاهش علائم مجاز است.


این متخصص انفورماتیک پزشکی خاطرنشان کرد: یکی از سؤالات رایج مردم ممکن است درباره زمان مراجعه به پزشک باتوجه‌به بروز علائم باشد که توصیه می‌شود افراد با شناختی که از بدن خود دارند و توصیه‌هایی که زمان ترزیق به آن‌ها شده است، اقدام کنند.


اسلامی گفت: عوارض شدید واکسن کووید ۱۹ در بین یک‌میلیون دُز واکسن یک درصد و در برخی موارد ۵ درصد است که این عدد بسیار نادر است و جای نگرانی برای مصرف‌کنندگان ندارد.

وی در ادامه افزود: همچنین برخی افراد اظهار می‌کنند باتوجه‌به اینکه تاکنون به کرونا مبتلا نشده‌اند، پس نیازی به واکسن ندارند! این تفکر نیز کاملا اشتباه است، زیرا ابتلا به کرونا لحظه‌ای است و هیچ تضمینی برای ابتلای افراد در آینده وجود ندارد. مانند این است که بگویید، چون تابه‌حال تصادف نکرده‌اید، دیگر هیچ‌وقت تصادف نخواهید کرد.

این پزشک داروساز تأکید کرد: واکسیناسیون برای همه جامعه و در تعداد زیاد باید انجام شود و این تفکر که اگر دیگران واکسن بزنند، بیماری کاهش می‌یابد و ما دیگر مبتلا نمی‌شویم نیز درست نیست، زیرا با رواج همین نگاه در تعداد انبوهی از افراد جامعه ایمنی ایجاد نخواهد شد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عادل
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
0
0
از خبرنگاران خواهش میکنم این سوال را هم بپرسند از پزشکان که مثلا اگر ما امسال واکسن چینی زدیم که میگویند اثر بخشی کمی دارد!!!! ایا میتپانیم بعدا یا سال بعد مجدد از واکسن بهتری مثل ایرانی استفاده کنیم؟ درواقع سوال اصلی این است کسی که واکسن کشور a را زده می تواند واکسن کشور b راهم بزند؟؟؟؟
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->