ایران و عمان برای حذف تعرفه‌های تجاری توافق کردند سود سهام عدالت ۱۴۰۲ چه زمانی پرداخت می‌شود؟ عرضه سکه ضرب جدید از اسفند ۱۴۰۳ آیا یارانه‌ در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟ ثبات قیمت سیب زمینی از اوایل اسفند ۱۴۰۳ | عرضه قطره چکانی به بازار؛ ممنوع تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟
سرخط خبرها

مجوز واردات ۵۰ هزار تن مرغ به کشور! | مرغداران اکنون مازاد تولید دارند

  • کد خبر: ۶۵۳۵۲
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
مجوز واردات ۵۰ هزار تن مرغ به کشور! | مرغداران اکنون مازاد تولید دارند
ستاد تنظیم بازار مجوز واردات ۵۰ هزار تن مرغ را داده است، درحالی‌که مرغداران این اقدام را نوشدارو پس از مرگ سهراب می‌دانند، زیرا اکنون مازاد تولید دارند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، روز گذشته طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر شد ۵۰هزار تن مرغ بنا به درخواست شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت‌های متقاضی در راستای تنظیم بازار این محصول وارد کشور شود.
این درحالی است که مرغداران در سال گذشته مشکلات فراوانی بر سر تأمین نهاده دانی و کمبود آن تجربه کردند که تولیدشان را تحت‌تأثیر قرار داد. به‌گفته بیشتر فعالان این حوزه، اگر وضعیت تولید کشور برای مرغدار و دامدار باثبات شود، ما آمادگی تولید مازاد و خودکفایی را داریم. اما متأسفانه در سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» واردات محصول و به‌عبارتی پاک‌کردن صورت‌مسئله راحت‌ترین راهکار است.


عضو انجمن صنفی مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی دراین‌باره اظهار کرد: واردات مرغ در این برهه اشتباه دیگر سیاست وزارت جهاد کشاورزی بوده است که به‌عبارتی نوشدارو بعد از مرگ سهراب است و باعث شد هم سرمایه‌های ملی از بین برود.
محمدی یادآور شد: بعد از بحبوحه قبل سال در بازار مرغ ازجمله صف‌های طولانی و قیمت‌های نامتعارف، اکنون تولیدکننده به مازاد تولید رسیده است و حتی دیگر خبری از صف مرغ نیست و فروشگاه‌ها حتی مرغ را زیر قیمت مصوب می‌فروشند.


به‌گفته این مرغدار اگر این کار قبل سال که اوج مصرف و کمبود بود انجام می‌شد، توجیه‌پذیر بود، اما اکنون مجوز برای این واردات از منظر من تولیدکننده غیرمنطقی است. متأسفانه همه سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها با تأخیر انجام می‌شود.


وی ادامه داد: زمانی هم که ما با کمبود مواجه شدیم، در تولید مشکل نداشتیم، ولی متأسفانه در اوج مصرف و در شب و روز عید کاهش دستوری وزن مرغ را دادند که باز در ۱۵ اسفندماه کاهش اجباری وزن ۲ کیلیو و سن ۴۰ روز را برداشتند و بازار به تعادل رسید. در ادامه باز با کمبود جوجه روبه‌رو شدیم که گفته شد قاچاق می‌شود. ولی اکنون تولید بسیار زیاد است و من تولیدکننده مطمئنم قیمت فروش مرغ زیر قیمت مصوب است.


به‌گفته محمدی مشکل اصلی این است که در بدنه تصمیم‌گیری هیچ‌وقت از تولیدکننده نظر و پیشنهادی گرفته نشده که نتیجه آن تصمیم‌گیری‌های بدموقع و دیرهنگام بوده است. اگر این واردات در دی‌ماه ۹۹ انجام می‌شد، توجیه‌پذیر بود، اما اکنون که تولیدکننده مشکلات را پشت سر گذشته و با مازاد مواجه است، مجوز واردات مرغ داده شده است.


موسوی‌نژاد، فعال حوزه پرورش مرغ و طیور، هم دراین‌باره اظهار کرد: ظرفیت تولید بیشتر مرغ برای مرغداران فراهم است و مرغدار قادر است نیاز کشور را پوشش دهد، حتی امکان صادرات هم دارد. ولی چرا در سالی که مقام معظم رهبری سال «تولید، مانع‌زدایی‌ها، پشتیبانی‌ها» نام‌گذاری کردند، به‌جای رفع موانع تولید، راحت‌ترین کار واردات مرغ است؟! علت این هم فقط در حمایت‌نشدن و نبود برنامه‌ریزی لازم در تولید است. ما چندین سال است شعار می‌دهیم که در تأمین مرغ و تخم‌مرغ خودکفا شدیم. البته در زمینه تولید شاید خودکفا شده باشیم، اما در زمینه تأمین غذای این پرنده بیش از ۸۰ درصد به خارج از کشور وابسته‌ایم. وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی تولید در چند دهه گذشته باید برنامه‌ریزی می‌کرد تا دست‌کم در تأمین خوراک این طیور هم خودکفا شویم، اما با بی‌برنامگی، سرمایه‌گذاری‌ها برای احداث سالن‌های پرورش مرغ گوشتی و تخم‌گذار به‌دلیل همین مشکلات زیر سؤال رفت و تعطیل شد.


این مرغدار افزود: اگر متولیان در چند سال گذشته برنامه‌ریزی راهبردی تهیه می‌کردند، دست‌کم در کشور برای نهاده دانی وارداتی کشت جایگزین پیدا می‌کردند که در تهیه این نهاده هم خودکفا شویم. می‌توانستیم از شرکت‌های دانش‌بنیانی حمایت کنیم که در بحث پروتئین‌ها فعالیت می‌کنند و از حالت تک‌محوری روی یک محصول مثل کنجاله سویا خارج شویم. اگر این حمایت‌ها در این مدت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شد، می‌توانستیم در تولید خیلی از محصولات پروتئینی در کشور از منابع دیگری برای تولید استفاده کنیم که کشور‌های دیگر بهره می‌گیرند.


به‌گفته موسوی‌نژاد ما خودکفا هستیم و می‌توانیم خودکفا باشیم، ولی باید حمایت بیشتری شود که این‌طور فجایع رخ ندهد. محصولی که می‌توانستیم با بهترین کیفیت در کشور تولید کنیم تا زمینه‌ساز اشتغال و خیلی چیز‌های دیگر شود و حتی ارزآوری داشته باشد، متأسفاانه به واردات ختم شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->