راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

۲ پرسش بی‌پاسخ

  • کد خبر: ۶۵۵۰۷
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
۲ پرسش بی‌پاسخ
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
در خبر آمده است: «۳۴نفر از دستگیرشدگان و متخلفان حوادث چهارشنبه‌سوری گذشته، در قالب طرحی با عنوان طرح پیشگیرانه معاونت امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادسرای عمومی و انقلاب خراسان‌رضوی در شهر گردانده و به برخی محله‌هایی که در آن ترقه و نارنجک زده بودند، برده شدند.»

همواره دو ابهام درباره این رفتار مطرح شده است. اول مبنای قانونی آن است. این رفتار فارغ از آثار بدی که می‌تواند داشته باشد، نوعی مجازات است. مجازاتی که به‌یقین باید براساس قانون و به‌دست مرجع صلاحیت‌دار تعیین و اجرا شود. متأسفانه تاکنون مراجع مسئول توضیح روشنی درباره این پرسش ساده نداده‌اند. برای هر نهادی وظایفی تعیین شده است، اما این وظایف در چارچوب قانون است؛ بنابراین حتی اگر این نحوه رفتار خیلی خوب و اثربخش هم باشد، باید مبتنی بر قوانین موضوعه صورت گیرد و این حق جامعه است که بداند براساس کدام قانون و اختیاری چنین رفتاری می‌کند.

دومی قدری پیچیده و تحلیلی است. البته پرسش دوم هنگامی مطرح می‌شود که پاسخ به پرسش اول قانع‌کننده باشد. اگر نیست که پرسش دوم مطرح نمی‌شود، اما اگر باشد، بازهم جای سؤال است که آیا چنین رفتاری مفید است یا خیر. پاسخ به این پرسش را نمی‌توان به سلیقه مجریان تقلیل داد. در حقیقت، هدف مجریان کاهش جرم و عبرت‌آموزی است. این هدف باید محقق و به‌صورت عینی ثابت شود و مجری حق ندارد براساس درک شخصی خود معتقد به مفیدبودن آن شود، زیرا سنجش این ادعا که آیا این سیاست مفید است یا خیر، در صلاحیت کارشناسان دیگر است.

اگر دراین‌زمینه مطالعه‌ای انجام شده است، باید در اختیار همگان قرار گیرد. توجه کنیم که مسئله مجازات دقیقا مرتبط با برداشت و احساس مردم از آن است. اگر مردم مجازاتی را عادلانه ندانند، در برابر آن موضع‌گیری می‌کنند و آن مجازات اثربخشی نخواهد داشت. یکی از علل بی‌اثری مجازات فعالان سیاسی و رسانه‌ای، همین برداشت مردم است. تاکنون هیچ توضیح و گزارش روشن و مقبول علمی درباره آثار مثبت و منفی این رفتار‌ها ارائه نشده است یا دست‌کم بنده ندیده‌ام. برای هر مجازاتی باید پیوست‌های اثرگذاری و اجتماعی داشت. زمانی گمان می‌شد اگر دست یک دزد قطع شود، دزدی تمام خواهد شد.
 
اکنون معلوم است که با افزایش مجازات‌ها لزوما مشکلی حل نمی‌شود، زیرا حساسیت برخی مجرمان به میزان مجازات از میان رفته است. این‌همه مجرمان به‌عنوان راننده تاکسی‌های شخصی آدم‌ربایی و زنان را آزار و اذیت می‌کنند و بسیاری از آنان هم دستگیر و حتی اعدام می‌شوند، اما از شدت این جرم کاسته نشده است. اینک چگونه به خود اجازه می‌دهیم چند جوان را به‌عنوان رعایت‌نکردن مقررات در چهارشنبه‌سوری بازداشت کنیم و به خیابان‌گردی ببریم؟ چه کسی قرار است از این رفتار درس بگیرد؟ جوان تحقیرشده، مثل کوه آتش‌فشان خاموشی است که در زمان مناسب فعال می‌شود و هرچه را جلو خود می‌بیند، ویران می‌کند.
بنده نمی‌خواهم بگویم این کار را انجام ندهید، اما آیا این حق مردم نیست که از پاسخ دو پرسش مطرح در این یادداشت، آگاه شوند؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->