۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

تأثیر مصرف ویتامین‌ D و E در بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

  • کد خبر: ۶۵۶۱۹
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸
تأثیر مصرف ویتامین‌ D و E در بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای دریافتند بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک ویتامین‌های D و E کم‌تری در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز در زنان سنین باروری است. این سندرم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی، بیماری قلبی عروقی و حتی سرطان آندومتر و احتمالا سرطان پستان را افزایش دهد.

یکی از مشکلاتی که باید در افراد مبتلا بررسی و پیگیری شود، مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین شرایطی است که در آن اثر بیولوژیک انسولین در هر غلظتی از آن کاهش می‌یابد و در صورت تداوم آن باعث بروز دیابت می‌شود. رژیم غذایی مناسب و اصلاح شیوه زندگی می‌تواند مقاومت به انسولین را در این بیماران کاهش دهد.

گفته می‌شود ویتامین‌های D و E به دلیل ویژگی‌هایی که دارند، ممکن است در کاهش مقاومت به انسولین بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک موثر باشند. بر همین اساس پژوهشگران تاثیر دریافت غذایی این ویتامین‌ها را در زنان مبتلا به PCOS بررسی کردند.

این مطالعه در سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ بر روی ۱۵۱ زن مبتلا به PCOS انجام شد و بیماران بر اساس معیار مرسوم این بیماری (شاخص روتردام) از نظر میزان بروز بیماری و وجود اختلالات مو‌های زائد (هیرسوتیسم)، اختلال در تخمک‌گذاری، نمای تخمدان پلی‌کیستیک در سونوگرافی، به چهار گروه (A، B، C و D) و گروه شاهد تقسیم‌بندی شدند.

سپس پژوهشگران میزان فعالیت بدنی افراد را ارزیابی کرده و همچنین با استفاده از پرسش‌نامه، رژیم غذایی فرد را در یک سال گذشته بر اساس میزان استفاده از گروه‌های غذایی مثل نان، برنج، ماکارونی، غلات، گروه لبنیات، گوشت، سبزیجات، میوه‌ها، روغن‌ها، غذا‌های کنسروی، حبوبات و ... بررسی کردند. میزان مصرف ویتامین‌های E و D نیز بر اساس این پرسش‌نامه محاسبه شد. در نهایت میزان مقاومت به انسولین را نیز در بیماران اندازه‌گیری کردند.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد مقاومت به انسولین در گروه‌های مختلف PCOS و گروه شاهد با دریافت غذایی ویتامین‌های E‌و D در ارتباط است. تمام زیر گروه‌های این سندرم نسبت به گروه شاهد، ویتامین‌های D و E کم‌تری دریافت می‌کردند.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: وجود رابطه بین PCOS و مقاومت به انسولین فرصت مناسبی را برای مداخله در عادات غذایی این بیماران برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن شروع بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را فراهم می‌کند.

بر اساس نتایج به‌دست آمده این محققان پیشنهاد می‌کنند مطالعه کارآزمایی بالینی برای بررسی تاثیر تجویز مکمل‌های ویتامین D و ویتامین E برای این بیماران طراحی و اجرا شود.

در انجام این مطالعه مریم موحدی‌نژاد، دکتر سعیده ضیایی و دکتر انوشیروان کاظم‌نژاد؛ پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس و زهرا کمالی؛ مربی گروه مامایی دانشکده علوم پزشکی نیشابور مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارتباط مقاومت به انسولین با دریافت غذایی ویتامین‌های D و E در زنان PCOS بر اساس معیار روتردام» در مجله زنان، مامایی و نازایی ایران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->