بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

تأثیر مصرف ویتامین‌ D و E در بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

  • کد خبر: ۶۵۶۱۹
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۸
تأثیر مصرف ویتامین‌ D و E در بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای دریافتند بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک ویتامین‌های D و E کم‌تری در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز در زنان سنین باروری است. این سندرم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو، فشار خون بالا، دیس لیپیدمی، بیماری قلبی عروقی و حتی سرطان آندومتر و احتمالا سرطان پستان را افزایش دهد.

یکی از مشکلاتی که باید در افراد مبتلا بررسی و پیگیری شود، مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین شرایطی است که در آن اثر بیولوژیک انسولین در هر غلظتی از آن کاهش می‌یابد و در صورت تداوم آن باعث بروز دیابت می‌شود. رژیم غذایی مناسب و اصلاح شیوه زندگی می‌تواند مقاومت به انسولین را در این بیماران کاهش دهد.

گفته می‌شود ویتامین‌های D و E به دلیل ویژگی‌هایی که دارند، ممکن است در کاهش مقاومت به انسولین بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک موثر باشند. بر همین اساس پژوهشگران تاثیر دریافت غذایی این ویتامین‌ها را در زنان مبتلا به PCOS بررسی کردند.

این مطالعه در سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ بر روی ۱۵۱ زن مبتلا به PCOS انجام شد و بیماران بر اساس معیار مرسوم این بیماری (شاخص روتردام) از نظر میزان بروز بیماری و وجود اختلالات مو‌های زائد (هیرسوتیسم)، اختلال در تخمک‌گذاری، نمای تخمدان پلی‌کیستیک در سونوگرافی، به چهار گروه (A، B، C و D) و گروه شاهد تقسیم‌بندی شدند.

سپس پژوهشگران میزان فعالیت بدنی افراد را ارزیابی کرده و همچنین با استفاده از پرسش‌نامه، رژیم غذایی فرد را در یک سال گذشته بر اساس میزان استفاده از گروه‌های غذایی مثل نان، برنج، ماکارونی، غلات، گروه لبنیات، گوشت، سبزیجات، میوه‌ها، روغن‌ها، غذا‌های کنسروی، حبوبات و ... بررسی کردند. میزان مصرف ویتامین‌های E و D نیز بر اساس این پرسش‌نامه محاسبه شد. در نهایت میزان مقاومت به انسولین را نیز در بیماران اندازه‌گیری کردند.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد مقاومت به انسولین در گروه‌های مختلف PCOS و گروه شاهد با دریافت غذایی ویتامین‌های E‌و D در ارتباط است. تمام زیر گروه‌های این سندرم نسبت به گروه شاهد، ویتامین‌های D و E کم‌تری دریافت می‌کردند.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: وجود رابطه بین PCOS و مقاومت به انسولین فرصت مناسبی را برای مداخله در عادات غذایی این بیماران برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن شروع بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را فراهم می‌کند.

بر اساس نتایج به‌دست آمده این محققان پیشنهاد می‌کنند مطالعه کارآزمایی بالینی برای بررسی تاثیر تجویز مکمل‌های ویتامین D و ویتامین E برای این بیماران طراحی و اجرا شود.

در انجام این مطالعه مریم موحدی‌نژاد، دکتر سعیده ضیایی و دکتر انوشیروان کاظم‌نژاد؛ پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس و زهرا کمالی؛ مربی گروه مامایی دانشکده علوم پزشکی نیشابور مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارتباط مقاومت به انسولین با دریافت غذایی ویتامین‌های D و E در زنان PCOS بر اساس معیار روتردام» در مجله زنان، مامایی و نازایی ایران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->