گمرک: ۱۰ هزار خودرو طی ۴ ماه وارد کشور شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیک‌سایی ۳۰۰ مگاواتی با همکاری مشترکین در شرکت توزیع برق خراسان رضوی اعلام نرخ‌نامه جدید خدمات دوخت اتحادیه خیاطان مردانه و تولیدکنندگان پوشاک مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی افزایش پروازهای ایام اربعین در مشهد گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در مشهد چند؟ (۱ مرداد ۱۴۰۳) هنوز قیمت بلیت‌های اتوبوس در مشهد برای اربعین اعلام نشده است نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها آرامش پس از طوفان | گزارش وضعیت بازار سهام (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ایجاد اشتغال برای ۳۹۲ نفر توسط تعاونی‌های جدیدالتاسیس خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ طلا در مشهد ۵۰ هزار تومان ارزان شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) واکنش بازار‌های مالی به کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه بود؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه پوشش پلاک خودرو چقدر است؟ الحاق چهار هکتار زمین به شهرستان کلات در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توزیع روزانه گوشت مرغ ارزان‌تر از سطح کشور، در مشهد | جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مشهد ۲۸ درصد افزایش یافت دلار بازار آزاد اولین روز مرداد ۱۴۰۳ را در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد | قیمت امروز طلا، سکه، ارز و بیت کوین پایان مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار ۸ پیشنهاد بخش خصوصی خراسان رضوی به رئیس جمهور  اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد تا ۱۵ مرداد واریز وام دولتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بدون ضامن | شرایط دریافت وام چیست؟ میوه امروز در مشهد چند؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از استاندارد جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد
سرخط خبرها

افزایش قیمت و کمبود سیمان با نزدیک شدن به فصل ساخت وساز

  • کد خبر: ۶۵۶۲۳
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰
افزایش قیمت و کمبود سیمان با نزدیک شدن به فصل ساخت وساز
حالا زمینه برای ماهی گرفتن دلالان از آب گل آلود این اختلافات فراهم شده است و اکنون باوجود اینکه تولیدکننده‌ها ادعا می‌کنند با همه ظرفیت خود تولید می‌کنند، بازهم حجم سیمان موجود در بازار کاهش یافته است که دود آن به چشم مصرف کننده واقعی می‌رود.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ با نزدیک شدن به فصل ساخت وساز، بازار خریدوفروش سیمان، نیز داغ می‌شود. البته از بهمن سال گذشته بود که تب این کالا بالا گرفت و مدتی عرضه آن در بازار کاهش یافت، اما حالا حدود ۱۰ روز است که قیمت سیمان خاکستری به طور رسمی حدود ۴۰درصد افزایش یافته، ولی بازهم موجودی این کالا در بازار کم است. آن طور که پیداست، تولیدکننده‌های سیمان هنوز از این افزایش قیمت راضی نیستند و می‌گویند که تقاضای افزایش ۶۲ درصدی قیمت را داده بودند که به تایید سازمان حمایت نرسید.
 
حالا زمینه برای ماهی گرفتن دلالان از آب گل آلود این اختلافات فراهم شده است و اکنون باوجود اینکه تولیدکننده‌ها ادعا می‌کنند با همه ظرفیت خود تولید می‌کنند، بازهم حجم سیمان موجود در بازار کاهش یافته است که دود آن به چشم مصرف کننده واقعی می‌رود. غلامرضا سلطانی، رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی مشهد، در این باره به ایسنا گفته است: با وجود اینکه هنوز زمان اوج مصرف سیمان شروع نشده است، شاهد گرانی و کمبود نسبی آن در بازار هستیم و با روند موجود، بعد از ماه مبارک رمضان، مشکلات تهیه سیمان بیشتر خواهد شد.

قبل از خواندن کامل گزارش بد نیست بدانید که اکنون قیمت تحویل درب کارخانه برای هر تن سیمان فله تیپ یک ۳۰۰هزار تومان و برای هر تن سیمان کیسه‌ای ۴۲۰هزار تومان تعیین شده است. همچنین نرخ هر تن سیمان تیپ۲ و پوزولانی فله، ۳۰۸هزار تومان و نوع کیسه‌ای آن ۴۲۸هزار تومان تعیین شده است. البته مالیات ارزش افزوده و هزینه حمل نیز به نرخ سیمان اضافه می‌شود.


سیمان سهمیه‌ای

توزیع کنندگان مصالح ساختمانی از کاهش توزیع سیمان توسط کارخانه‌ها و سهمیه بندی آن خبر می‌دهند. یکی از توزیع کنندگان سیمان در خیابان فرامرزعباسی مشهد به شهرآرا می‌گوید: توزیع کنندگان سیمان نه به میزان موردنیاز مصرف کننده‌ها بلکه براساس سهمیه بندی‌ای که خود درنظر گرفته اند، به آن‌ها سیمان تحویل می‌دهند.

فروشنده یک شرکت دیگر در خیابان خیام شمالی نیز سهمیه بندی سیمان را تایید می‌کند و توضیح می‌دهد: سهمیه بندی از سال گذشته شروع شده، اما به تازگی بر میزان سهمیه‌های اختصاصی سیمان افزوده شده است. او می‌گوید: در گذشته براساس نیازمان از کارخانه‌ها سیمان دریافت می‌کردیم. به عنوان نمونه اگر ۱۰۰ یا ۳۰۰ تن نیاز داشتیم، به ما داده می‌شد، اما اکنون براساس سهمیه و نه میزان نیاز به ما سیمان تحویل می‌دهند.
خانم عباسی، فروشنده یکی دیگر از شرکت‌های توزیع سیمان، می‌گوید: سهمیه‌ای شدن به کنار، اکنون سیمانی به دست ما می‌رسد که پاکت تیپ ۵ را دارد، اما سیمان داخلش تیپ ۲ است، درحالی که قیمت و کیفیت سیمان تیپ ۵ از تیپ ۲ بیشتر و بهتر است.


سیمان گران، ساختمان گران‌تر

باتوجه به مصرف زیاد سیمان در ساختمان سازی، از دبیر انجمن انبوه سازان خراسان رضوی درباره تأثیر این گرانی بر ساخت وساز می‌پرسیم. نعمت ا... ظریف در این باره به شهرآرا می‌گوید: براساس برآوردها، اکنون سیمان حدود یک درصد هزینه تمام شده ساختمان سازی را به خود اختصاص داده است که با گران شدن این محصول، سهم آن در هزینه تمام شده به ۳/۱ درصد افزایش خواهد یافت.
او می‌افزاید: تولیدکنندگان سیمان به بهانه اینکه قیمت سایر اقلام مانند فولاد زیاد شده است، مدعی هستند که میزان تغییر قیمت سیمان به اندازه رشد هزینه‌های تمام شده آن‌ها نبوده است و اگر دولت فکری برای حل این مشکل نکند، تولید سیمان با معضلی جدی مواجه می‌شود.

دبیر انجمن انبوه سازان با اشاره به اینکه در شش ماه اول سال ساخت وساز رونق بیشتری دارد، ادامه می‌دهد: افزایش هزینه‌های مصالح ساختمانی و سیمان به طور حتم تأثیر منفی بر وضعیت ساخت وساز می‌گذارد. سازنده‌ها انتظار دارند نهاده‌ها با قیمت مناسب به دستشان برسد تا آن‌ها نیز بتوانند مسکن را با هزینه منطقی تری به شهروندان عرضه کنند. ظریف می‌گوید: برخی تولیدکنندگان سیمان با اشاره به سهم یک درصدی سیمان در ساخت وساز، سعی می‌کنند گرانی فعلی را اندک جلوه دهند، اما این استدلال منطقی نیست.


آیا بحرانی درحال وقوع است؟

باتوجه به افزایش تقاضا و کاهش میزان سیمان موجود در بازار به سراغ مدیرعامل کارخانه سیمان زاوه می‌رویم تا از او دراین باره سوال کنیم. محمدرضا توکلی با رد کاهش تولید یا افزایش صادرات سیمان به شهرآرا می‌گوید: تاجایی که اطلاع دارم، هر پنج کارخانه سیمان در خراسان رضوی با همه ظرفیت خود درحال فعالیت هستند. مثلا ظرفیت کارخانه ما ۳۵۰۰ تن در روز است، اما پس از افزایش قیمت‌ها از محل ذخایری که داریم، تا روزی ۵۰۰۰ تن به بازار تحویل می‌دهیم.

وی به بررسی بازار برای کشف علت کمبود‌های ایجادشده و افزایش تقاضا اشاره می‌کند و می‌افزاید: برای جلوگیری از بحرانی که به نظر درحال وقوع است، فروشمان را افزایش دادیم، اما بازهم می‌بینیم که درخواست‌ها کم نمی‌شود.

مدیرعامل کارخانه سیمان زاوه با تاکید بر اینکه قیمت سیمان باید یک هفتم قیمت فولاد باشد، ادامه می‌هد: اکنون اگر سیمان را به بیشترین قیمت بفروشیم، بازهم، ارزش هر کیلو فولاد ۳۰ برابر هر کیلو سیمان است. همین تفاوت قیمت و کم هزینه بودن سیمان باعث شده است تقاضای ساختمان سازان از فولاد به سیمان منتقل شود. ایجاد این تقاضای مضاعف، ممکن است از مجموع ظرفیت کارخانه‌ها بیشتر باشد.

توکلی می‌گوید: همان طور که می‌بینید، در کف بازار سیمان کم است؛ چون به جای عرضه شدن در انبار‌ها پنهان می‌شوند؛ بنابراین در یک محدوده زمانی، ما به سهمیه بندی منطقه‌ای مجبور شدیم، اما اکنون این شرایط وجود ندارد، مگر اینکه تقاضا غیرمتعارف باشد که برای جلوگیری از انبار شدن محصول، آن را رد می‌کنیم.
با وجود نزدیک شدن به فصل ساخت وساز و کاهش سیمان موجود در بازار، زنگ خطر احتمال شکل گیری بحرانی جدید این بار در حوزه سیمان به صدا درآمده است که مسئولان استان باید هرچه زودتر برای جلوگیری از ورود دلال‌ها به بازار و سروسامان دادن به این بازار اقدام کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->