کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

روایتی از تزریق واکسن کرونا به بیش از ۸۰ ساله‌ها | ایمن سازی سالمندی

  • کد خبر: ۶۵۹۰۲
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
روایتی از تزریق واکسن کرونا به بیش از ۸۰ ساله‌ها | ایمن سازی سالمندی
مدت هاست نوه هایشان را ندیده اند. دختر و پسرشان را هم فقط برای خرید‌های خانه و دیدار چندلحظه‌ای از فاصله دور و از پشت ماسک دیده اند. کرونا دلخوشی همان دورهمی‌های روز‌های جمعه بچه‌ها یا عیددیدنی هرسال را هم از آن‌ها گرفت تا در چهاردیواری خانه شان تنها روز را شب کنند و دست به دعا بردارند برای ریشه کنی بیماری و رهایی از تنهایی شان.
تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ مدت هاست نوه هایشان را ندیده اند. دختر و پسرشان را هم فقط برای خرید‌های خانه و دیدار چندلحظه‌ای از فاصله دور و از پشت ماسک دیده اند. کرونا دلخوشی همان دورهمی‌های روز‌های جمعه بچه‌ها یا عیددیدنی هرسال را هم از آن‌ها گرفت تا در چهاردیواری خانه شان تنها روز را شب کنند و دست به دعا بردارند برای ریشه کنی بیماری و رهایی از تنهایی شان.

حالا پس از چندماه از کشف واکسن و آغاز تزریق آن، نوبت به همین سالمندان رسیده است. آن‌ها که بیشتر از ۸۰ سال سن دارند در اولویت دوم واکسیناسیون هستند و بعد از آن‌ها سنین ۷۵ تا ۸۰ سال و این روند ادامه دارد تا گروه‌های سنی دیگر. واکسیناسیون سالمندان روز سه شنبه هفته گذشته در مراسمی نمادین با تزریق به ۳۰ نفر به طور رسمی در سه مرکز جامع خدمات سلامت آغاز شد و قرار است ۶۱ هزار سالمند تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد واکسینه شوند.


بچه هایم مرا به زور آوردند

مرکز جامع سلامت اباعبدا... الحسین (ع) زیرمجموعه مرکز بهداشت شماره یک شهرستان مشهد است و از ابتدای صبح پررفت وآمد. خودرو‌های زیادی مقابل ورودی پارک شده اند و از هرکدام یک سالمند به کمک فرزندش یا با عصا و واکر وارد حیاط بزرگ آن می‌شود. یکی از آن‌ها پیرزنی با پشتی خمیده است که پسر و دخترش دستش را گرفته اند و به سختی راه می‌رود. درحال خارج شدن از مرکز هستند که می‌شنوم دخترش می‌گوید: ببین همه واکسن زدند. دیدی درد نداشت؛ و وقتی سؤال می‌کنم، معلوم می‌شود بچه‌ها او را به زور برای تزریق آورده اند. پیرزن ۸۹ سال دارد و دنباله حرف‌های دخترش را می‌گیرد؛ «من از بچگی از آمپول می‌ترسیدم و همیشه از دکتررفتن فراری بودم؛ حالا سر پیری، بچه هایم مرا به زور آورده اند اینجا. گفتم کرونا بگیریم و بمیرم بهتر است، ولی حریفشان نشدم.»

بچه هایش درحالی که می‌خندند، دلداری اش می‌دهند و او را سوار خودرو می‌کنند، اما پیرزن همچنان زیرلب غرولند می‌کند. دخترش می‌گوید: از همین حالا نگران دوز دوم هستیم که با چه بهانه‌ای بیاوریمش.
حیاط مرکز که ظاهرا تازه بهره برداری شده، بزرگ است و سکو‌هایی برای نشستن سالمندان دارد؛ به همین دلیل ازدحامی در مقابل ورودی یا داخل سالن دیده‌ نمی‌شود و تعداد مشخصی که نوبتشان شده، وارد سالن می‌شوند و در مدت کوتاهی خارج می‌شوند. فردی که در حال مهرزدن برگه‌های واکسن و آماده سازی است، می‌گوید: دیروز اینجا خیلی شلوغ بود. ۳۵۰ سالمند را واکسن زدیم. امروز هم باوجودی که یک ساعت گذشته است، نزدیک به ۱۰۰ نفر واکسینه شده اند.


ما زندانی ۱۴ ماهه خانه خودمان هستیم

پیرمرد با عصا راه می‌رود و خودش را به سکو می‌رساند و می‌نشنید و همسرش که کمی جوان‌تر از اوست، ایستاده. زن هفتا د و دوساله است و شوهرش هشتادو پنج ساله. پیرمرد یک بار سکته کرده است و مشکل قلبی هم دارد. روز جمعه از مرکز بهداشت با آن‌ها تماس گرفته اند که برای تزریق واکسن بیایند. پیرمرد خودش را محمدحسین بابایی معرفی می‌کند. خوشحال است که کرونا نگرفته، اما با غصه می‌گوید: ما زندانی ۱۴ ماهه خانه خودمان هستیم. خدا را شکر می‌کنیم که واکسن آمد و لااقل هفته‌ای یک بار بچه هایمان را بدون ترس و لرز می‌بینیم.

پسرش باید حدود پنجاه ساله باشد. زیر شانه‌های پدرش را که واکسن زده، گرفته است و از در بیرون می‌برد. هنوز آستین دست چپ پیرمرد بالاست. می‌گوید: من پرونده ندارم و کسی هم به ما زنگ نزده. خودمان شنیدیم واکسن می‌زنند، آمدیم.
راضیه بذرافشان سالمند دیگری است با ۸۲ سال سن. روی یکی از صندلی‌های داخل سالن نشسته و منتظر نوبت است.

برای آن‌ها پیامکی آمده که روز و ساعت تزریق واکسن را اعلام کرده است. هم فشار خون دارد هم آرتروز. می‌گوید با زانودرد شدید راه رفتن برایش خیلی سخت است، اما برای سلامتی آمده؛ «در یک سال گذشته سه نفر از اقوام و فامیل جوان و پیرم فوت کردند؛ برای همین از این بیماری خیلی می‌ترسیدم و این یک سال پایم را از در خانه بیرون نگذاشتم. حتی پرستاری را که برای کار‌های خانه می‌آمد، مرخص کردیم تا با خودش بیماری نیاورد و همه این مدت بچه هایم بار مرا کشیدند.»


تزریق واکسن فقط حضوری است

طبقه اول مرکز را مخصوص واکسیناسیون سالمندان قرار داده اند و طبقه بالا بخش رسیدگی به دیگر مراجعان مانند مادران باردار و نوزادان است. دکتر حمیدرضا صراف شیرازی، مسئول مرکز جامع سلامت اباعبدا... الحسین (ع)، تعداد سالمندان مراجعه کننده برای واکسن را در هر روز بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر متغیر می‌داند که با فراخوان مرکز بهداشت یا تماس با منزل آن‌ها به مرکز مراجعه می‌کنند.

وی درباره آن دسته از سالمندانی که پرونده‌ای در مرکز بهداشت ندارد، اضافه می‌کند: هر سالمند بالای ۸۰ سال می‌تواند با ارائه کارت ملی به مرکز مراجعه کند و واکسن بزند و نیاز به تشکیل پرونده نیست. تنها دلایل منع تزریق، داشتن علائم بیماری کرونا یا سابقه حساسیت شدید است.
براساس تقسیم بندی گروه‌ها سالمندان بالای ۸۰ سال تا چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت واکسینه خواهند شد و پس از آن به تدریج نوبت گروه‌های سنی دیگر است، اما اگر سالمندی از این گروه جا بماند، می‌تواند در هفته‌های بعد مراجعه کند.

نکته مهم دیگری که دکتر صراف به آن اشاره می‌کند تأکید بر حضور سالمند در مرکز است. او می‌گوید: به دلایل زیادی تزریق واکسن در منزل برای سالمندانی که در خانه بستری هستند، ممکن نیست و حتما افراد باید به مرکز مراجعه کنند. پرسنل ما حتی اجازه تزریق واکسن در خودرو برای سالمندی که نمی‌تواند راه برود را ندارند.
به گفته او از چندنوع واکسن برای تزریق استفاده می‌شود و سالمندان پس از تزریق در صورت داشتن علائم می‌توانند با شماره ۴۰۳۰ تماس بگیرند و پرسنل مرکز وضعیت آنان را پیگیری خواهندکرد.


واکسیناسیون در ۲۳۰ مرکز جامع خدمات سلامت

دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی را تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دارد و از این تعداد ۶۱ هزار سالمند بیش از ۸۰ سال سن دارند. مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد دراین باره می‌گوید: براساس آمار‌ها درحال حاضر از این تعداد ۱۷ هزار نفر دست کم مبتلا به یک بیماری زمینه‌ای هستند؛ از همین رو در دستورالعمل اجرایی واکسیناسیون پیشنهاد می‌شود که افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای سریع‌تر از بقیه واکسن را دریافت کنند.

دکتر محمد احمدیان با اعلام اینکه فراخوان حضور سالمندان از سوی مراکز جامع خدمات سلامت انجام می‌شود، این نکته را هم اضافه می‌کند که واکسیناسیون در ۲۳۰ مرکز جامع خدمات سلامت پاک با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، به صورت رایگان و بدون دریافت هیچ گونه وجهی انجام خواهد شد.
گفتنی است در نخستین محموله واکسن‌های ارسالی، سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۴۷۰ دوز، دومین محموله ۷۰۰۰ دوز، سومین محموله ۵۳۰۰ دوز و در چهارمین محموله سهم این دانشگاه ۳۳ هزار دوز بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->