خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل برملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی ۴ سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگ‌ترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری مطرح نبوده است

  • کد خبر: ۶۶۲۳۰
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۲
هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری مطرح نبوده است
سلامتی جنین در دوران بارداری، مستقیم برای مادر و غیرمستقیم برای جامعه اهمیت دارد. انجام غربالگری‌ها در دوران بارداری سلامتی جنین را به‌شکل چشمگیری تضمین می‌کند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، سلامتی جنین در دوران بارداری، مستقیم برای مادر و غیرمستقیم برای جامعه اهمیت دارد. انجام غربالگری‌ها در دوران بارداری سلامتی جنین را به‌شکل چشمگیری تضمین و از تولد نوزادانی با بیماری‌های مادرزادی جلوگیری می‌کند. غربالگری شامل تشخیص‌های مختلفی مانند دیابت، فشارخون و کم‌خونی در حاملگی می‌شود، اما در چند سال گذشته، غربالگری در اذهان مردم صرفا برای تشخیص اختلالات کروموزومی و شایع‌ترین نوعش، تشخیص سندروم داون، است.

اختلال کروموزومی نوزادان با انجام سونوگرافی دقیق، بین هفته ۱۱ تا ۱۳ بارداری و پس از آن انجام آزمایش خون تشخیص داده می‌شود و می‌توان افرادی را که مستعد خطر سندروم داون هستند، شناسایی کرد. همچنین یک آزمایش خون دیگر حدود هفته ۱۵ تا ۱۸ بارداری انجام می‌شود و سونوگرافی‌ای که باید بین هفته ۱۸ تا ۲۲ انجام شود.

اما نکته مهم، اهمیت این غربالگری برای مادران و خانواده‌هاست. متأسفانه بیمه‌ها هزینه‌های غربالگری را نمی‌پذیرند و بیماران باید همه هزینه‌ها را خودشان پرداخت کنند و همین باعث می‌شود برخی مراجعان تمایلی به غربالگری نداشته باشند.

انتظارمان این است که غربالگری مثل همه دنیا زیر پوشش بیمه قرار بگیرد. غربالگری به‌طور کلی از هفته ۱۱ و ۱۲ بارداری آغاز می‌شود و در صورت مثبت‌بودن غربالگری و انجام آمنیوسنتز و در نتیجه تأیید مشکل کروموزومی جنین از سوی پزشک متخصص، تا قبل از هفته هجدهم حاملگی با مراجعه به پزشکی قانونی، پس از تشکیل کمیسیون، اجازه سقط قانونی به خانواده داده می‌شود.

مرادی، عضو انجمن مامایی کشور، در گزارشی گفته بود: از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، ۵نوزاد با اختلال ژنتیکی متولد می‌شوند که سالانه تعداد زیادی از کودکان با اختلال ژنتیکی به دنیا می‌آیند و غربالگری جنین مانعی برای تولد نوزادان با اختلال ژنتیکی است. بنابراین، طرح این مسائل برای افزایش جمعیت، پاک‌کردن صورت‌مسئله در کشور است. غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی تحولی در نظام مراقبت از مادران باردار است که هیچ‌گاه اجباری نبوده است و با آگاه‌سازی والدین انجام می‌شود که انجام آن کاملا اختیاری و آگاهانه است، اما حذف اجبار آن امری غیرمنطقی است.

حذف اجبار در غربالگری جنین برای مادران باردار

قانون حذف اجباری‌بودن غربالگری جنین و مطرح‌شدن آن در مجلس شورای اسلامی به یکی از نگرانی‌های کارشناسان حوزه خانواده تبدیل شده است. کارشناسان معتقدند غربالگری جنین برای مادران باردار برای اینکه فرزندی سالم به دنیا بیاورند، ضروری است. اینکه اجبار غربالگری برداشته شود و دولت حمایت‌های خود را به حداقل برساند و خانواده‌ها خود را مجاب به غربالگری ندانند، عواقب جبران‌ناپذیری برای خانوده‌ها و جامعه دارد.

دکتر ثقفی، رئیس انجمن جراحان زنان خراسان‌رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره اهمیت غربالگری‌ها در دوران بارداری اظهار کرد: مسلما با پررنگ‌شدن نقش فضای مجازی، خانواده‌ها به اهمیت خیلی از موضوع‌ها مثل حوزه سلامت توجه می‌کنند. عقل سلیم می‌گوید مادر باردار یک خانواده برای داشتن یک فرزند سالم باید در دوران بارداری تحت درمان پزشک باشد و غربالگری دوران بارداری انجام دهد. حتی دولت باید در تشویق خانواده‌ها به انجام این طرح کمک کند تا حتی خانواده‌های کم‌بضاعت به‌دلیل هزینه‌ها به آن بی‌توجهی نکنند.

وی ادامه داد: هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری نبوده و از همان ابتدا توصیه به انجام غربالگری مطرح بوده است و این خانواده‌ها هستند که باید باتوجه‌به هزینه‌های این امر، اهمیت این موضوع را درک کنند و غربالگری را انجام دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->