گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی بر اثر موتور برق اضطراری ! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی توفان شدید کرمان با آسیب به تاسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد: دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد مستمری حمایتی بهزیستی برای خانواده‌های صاحب فرزند چندقلو
سرخط خبرها

هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری مطرح نبوده است

  • کد خبر: ۶۶۲۳۰
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۲
هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری مطرح نبوده است
سلامتی جنین در دوران بارداری، مستقیم برای مادر و غیرمستقیم برای جامعه اهمیت دارد. انجام غربالگری‌ها در دوران بارداری سلامتی جنین را به‌شکل چشمگیری تضمین می‌کند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، سلامتی جنین در دوران بارداری، مستقیم برای مادر و غیرمستقیم برای جامعه اهمیت دارد. انجام غربالگری‌ها در دوران بارداری سلامتی جنین را به‌شکل چشمگیری تضمین و از تولد نوزادانی با بیماری‌های مادرزادی جلوگیری می‌کند. غربالگری شامل تشخیص‌های مختلفی مانند دیابت، فشارخون و کم‌خونی در حاملگی می‌شود، اما در چند سال گذشته، غربالگری در اذهان مردم صرفا برای تشخیص اختلالات کروموزومی و شایع‌ترین نوعش، تشخیص سندروم داون، است.

اختلال کروموزومی نوزادان با انجام سونوگرافی دقیق، بین هفته ۱۱ تا ۱۳ بارداری و پس از آن انجام آزمایش خون تشخیص داده می‌شود و می‌توان افرادی را که مستعد خطر سندروم داون هستند، شناسایی کرد. همچنین یک آزمایش خون دیگر حدود هفته ۱۵ تا ۱۸ بارداری انجام می‌شود و سونوگرافی‌ای که باید بین هفته ۱۸ تا ۲۲ انجام شود.

اما نکته مهم، اهمیت این غربالگری برای مادران و خانواده‌هاست. متأسفانه بیمه‌ها هزینه‌های غربالگری را نمی‌پذیرند و بیماران باید همه هزینه‌ها را خودشان پرداخت کنند و همین باعث می‌شود برخی مراجعان تمایلی به غربالگری نداشته باشند.

انتظارمان این است که غربالگری مثل همه دنیا زیر پوشش بیمه قرار بگیرد. غربالگری به‌طور کلی از هفته ۱۱ و ۱۲ بارداری آغاز می‌شود و در صورت مثبت‌بودن غربالگری و انجام آمنیوسنتز و در نتیجه تأیید مشکل کروموزومی جنین از سوی پزشک متخصص، تا قبل از هفته هجدهم حاملگی با مراجعه به پزشکی قانونی، پس از تشکیل کمیسیون، اجازه سقط قانونی به خانواده داده می‌شود.

مرادی، عضو انجمن مامایی کشور، در گزارشی گفته بود: از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، ۵نوزاد با اختلال ژنتیکی متولد می‌شوند که سالانه تعداد زیادی از کودکان با اختلال ژنتیکی به دنیا می‌آیند و غربالگری جنین مانعی برای تولد نوزادان با اختلال ژنتیکی است. بنابراین، طرح این مسائل برای افزایش جمعیت، پاک‌کردن صورت‌مسئله در کشور است. غربالگری ناهنجاری‌های کروموزومی تحولی در نظام مراقبت از مادران باردار است که هیچ‌گاه اجباری نبوده است و با آگاه‌سازی والدین انجام می‌شود که انجام آن کاملا اختیاری و آگاهانه است، اما حذف اجبار آن امری غیرمنطقی است.

حذف اجبار در غربالگری جنین برای مادران باردار

قانون حذف اجباری‌بودن غربالگری جنین و مطرح‌شدن آن در مجلس شورای اسلامی به یکی از نگرانی‌های کارشناسان حوزه خانواده تبدیل شده است. کارشناسان معتقدند غربالگری جنین برای مادران باردار برای اینکه فرزندی سالم به دنیا بیاورند، ضروری است. اینکه اجبار غربالگری برداشته شود و دولت حمایت‌های خود را به حداقل برساند و خانواده‌ها خود را مجاب به غربالگری ندانند، عواقب جبران‌ناپذیری برای خانوده‌ها و جامعه دارد.

دکتر ثقفی، رئیس انجمن جراحان زنان خراسان‌رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره اهمیت غربالگری‌ها در دوران بارداری اظهار کرد: مسلما با پررنگ‌شدن نقش فضای مجازی، خانواده‌ها به اهمیت خیلی از موضوع‌ها مثل حوزه سلامت توجه می‌کنند. عقل سلیم می‌گوید مادر باردار یک خانواده برای داشتن یک فرزند سالم باید در دوران بارداری تحت درمان پزشک باشد و غربالگری دوران بارداری انجام دهد. حتی دولت باید در تشویق خانواده‌ها به انجام این طرح کمک کند تا حتی خانواده‌های کم‌بضاعت به‌دلیل هزینه‌ها به آن بی‌توجهی نکنند.

وی ادامه داد: هیچ‌وقت بحث اجبار در غربالگری دوران بارداری نبوده و از همان ابتدا توصیه به انجام غربالگری مطرح بوده است و این خانواده‌ها هستند که باید باتوجه‌به هزینه‌های این امر، اهمیت این موضوع را درک کنند و غربالگری را انجام دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->