به گزارش شهرآرانیوز؛ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نقطه مطلوب ما در شورای شهر فقط استفاده از نخبگان به عنوان سرمایههای کشور در امر قضاوت اقدامات نیست، بلکه نقطه مطلوب زمانی است که نخبگان در فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری نیز مشارکت داشته باشند.
محمدرضا حیدری در وبینار تخصصی ارائه نتایج نهایی پژوهش رضایت مردم و نخبگان از عملکرد شورای اسلامی شهر و شهرداری که با حضور محمدرضا کلائی شهردار مشهد و شماری از اعضای شورا و مدیران شهری برگزار شد، اظهار کرد: همه مطالعاتی که انجام شده، در جلسات شورا و با حضور همه اعضا ارائه شده است و از نتایج آن استفاده کرده ایم.
وی افزود: گامهایی در شورای پنجم، چه در کارگروههای تخصصی و چه در ارتباط با مجامع علمی و دانشگاهی، برداشته شده است، اما هنوز پارلمان شهری در همه کشور نتوانسته است به یک مدل مشابه برای استفاده از ظرفیت نخبگان در تصمیم سازی برسد؛ بسیار خوشحالیم که نخبگان در فرایند قضاوت کارهای انجام شده مشارکت کردند و توانسته ایم از احساس مسئولیت و فداکاری این افراد استفاده کنیم.
حیدری ادامه داد: رویکردها و برنامههایی در ابتدای شورای پنجم ارائه شده است و تلاش کردیم آن را به اجرا بگذاریم، اما نخبگان میدانند که اوضاع اجتماعی و اقتصادی و تغییر و تحولات صدساله تأثیر زیادی بر فضای شهر و مدیریت شهری داشته است و کاستیها و نارضایتیهای فراوانی در شهر وجود دارد که در یک دوره چهارساله نمیتوان به آن پرداخت، اما مهم این است که جهت گیریها خردمندانه و مبتنی بر یافتههای علمی باشد.
نظافت شهر مهمترین انتظار مردم از شهرداری
رئیس پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد نیز بهعنوان متولی انجام این پژوهش گفت: این پژوهش با توافق شورای اسلامی شهر، شهرداری مشهد و دانشگاه فردوسی از دی سال ۱۳۹۸ در ۸ مرحله آغاز شد و اکنون در مرحله هفتم قرار دارد.
علی یوسفی افزود: ۳ هدف اصلی این پژوهش شناسایی مهمترین انتظارات مردم و نخبگان شهر از شورای شهر و شهرداری مشهد، شناسایی میزان رضایت مردم و نخبگان شهر از عملکرد شورای شهر و شهرداری مشهد و شناسایی روند تغییر رضایت مردم و نخبگان شهر از عملکرد شورای شهر و شهرداری مشهد است.
وی ادامه داد: روش این تحقیق پیمایش متکی بر نمونهگیری و استفاده از ابزار پرسش نامه تحت وب برای جمع آوری دادهها در ۲ سطح عمومی و نخبگانی است؛ جامعه آماری نیز شامل مردم عادی دارای سن ۱۸ سال و بالاتر ساکن شهر مشهد و در سطح نخبگان نیز شامل کنشگران فعال در عرصه عمومی و افراد شناخته شده و تأثیرگذار بر اساس شهرت و موقیعت اجتماعی در شهر مشهد است.
رئیس پژوهشکده زیارت و گردشگری دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه درمجموع با ۱۶ هزارو ۴۴۳ نفر از مردم عادی و ۱۱۶۴ نفر از نخبگان مصاحبه شد، گفت: بر اساس تحقیقات، به طور کلی میزان آشنایی مردم با شورای شهر کمتر از شهرداری است و تفکیک روشنی میان شورا و شهرداری قائل نیستند و این ۲ مجموعه را در کنار یکدیگر قضاوت میکنند، اما آشنایی با شهرداری وضوح بیشتری دارد.
یوسفی افزود: مهمترین انتظار مردم از شورای شهر، تأکید ویژه به خواسته و نظر مردم و مهمترین انتظار مردم از شهرداری نظافت و پاکیزگی شهر است؛ در سطح نخبگان نیز انتظار این قشر از شورای شهر نظارت بیشتر بر کار شهرداری، تصویب برنامههای بهتر برای شهر و توجه به خواستهها و نظرات مردم است.
وی درباره انتظارات نخبگان از شهرداری خاطرنشان کرد: فرهنگسازی (مدیریت پسماند و بازیافت و ترافیک)، الکترونیکیشدن خدمات، لزوم اتمام پروژههای جاری شهرداری، حل مشکلات ترافیک (ایجاد سیستم یکپارچه، مدیریت کاربریها و تعریض خیابان ها)، گران بودن خدمات شهرداری (عوارض و بخشودگی برای اقشار کم درآمد)، بهسازی و نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی، مناسب سازی شهر برای افراد کم توان و ناتوان، توجه به موضوع حاشیه نشینی، توجه به بحران آب در توسعه فضای سبز، ساخت پارکینگ عمومی، توجه به هنرمندان شهر، نظارت بر پیمانکاران و بازنگری در تبلیغات شهری به ویژه در حوزه مذهبی از انتظارات مطرح شده است.
یوسفی افزود: میانگین نمره مردم به شهرداری فعلی از (صفر تا ۲۰) عدد ۱۴.۳۱ و شهرداری قبلی عدد ۱۳.۴۵، شورای فعلی ۱۳.۵۲ و شورای قبلی ۱۲.۹۴ است؛ همچنین میانگین نمره نخبگان به شهرداری فعلی ۱۴.۶۶ و شهرداری قبلی ۱۲.۶۳ و شورای فعلی ۱۴.۴۶ و شورای قبلی ۱۲.۴۸ است.