بهنوش طباطبایی و حامد بهداد با «گیس» به جشنواره فجر می‌روند ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس صوت | دانلود آهنگ جدید بهرام پاییز با نام مادر + متن
سرخط خبرها

نخستین کتابخانه ویژه افراد توان‌یاب در مشهد افتتاح می‌شود

  • کد خبر: ۶۶۶۹۴
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
نخستین کتابخانه ویژه افراد توان‌یاب در مشهد افتتاح می‌شود
به دنبال ارتقای کار‌های فرهنگی این مؤسسه و کمک به اعضای آن برای درک بهتر از دنیای اطراف و افزایش کیفیت زیستی شان، در موسسه «همدم» پویش راه اندازی و تجهیز کتابخانه اختصاصی معلولان را در فضای مجازی ایجاد شده‌است. برای دانستن جزئیات بیشتر این پویش با مدیرعامل و مسئول روابط عمومی این مؤسسه صحبت کرده ایم.
سمیرا شاهیان | شهرآرانیوز - دختران همدم را همه می‌شناسیم، دختران توان‌یابی که باوجود ناتوانی جسمی اراده‌های پولادین دارند، نقاشی می‌کشند، شعر می‌گویند، سرود می‌خوانند و با دست‌های کوچکشان آثاری خلق می‌کنند که بیننده را متحیر می‌کند. از گلیم‌بافی و ملیله‌دوزی گرفته تا عروسک‌سازی و چرم‌دوزی...
 
به سراغشان که بروید با روی باز از شما میزبانی می‌کنند و زندگی و امید در چشمانشان وَل می‌زند. بی‌راه نیست که بسیاری از هنرمندان و مشاهیر شهر و کشور بار‌ها و بار‌ها به دیدار دختران همدم رفته‌اند و دست‌مریزاد گفته‌اند به مادر معنوی آن‌ها که تمام هم‌وغم‌اش این است که مبادا همدمی‌ها خیال کنند چیزی کم دارند از من و شمایی که تنی سالم داریم. مسئولان این موسسه خیریه این روز‌ها آستین همت بالا زده‌اند و مترصد راه‌اندازی نخستین کتاب‌خانه ویژه معلولان هستند که جای بسی تامل دارد. خیریه همدم که فعالیت و مأموریت خود برای نگهداری از دختران بی سرپرست را از سال ۱۳۶۰ آغاز کرده است اکنون از ۴۰۰ دختر، سرپرستی می‌کند.
 
دختران همدم با دریافت ۹۰ نوع آموزش در این مرکز، توان بخشی می‌شوند. آخرین افتخارآفرینی بچه‌های همدم، کسب رتبه نخست مسابقات کتاب خوانی در سال ۱۳۹۹ با همت فرمانداری و اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان طرقبه و شاندیز است که ۴ دختر این مرکز به نام‌های مریم جاودانی، محبوبه و صفورا کلیدری و زینب طاهری توانستند در این مسابقات در سطح استان خوش بدرخشند.

همچنین گروه نمایش همدم در جشنواره‌های مختلف حوزه معلولان دارای رتبه‌های متعدد است و دیدن آثار عکاسی دختران این مؤسسه، داوران و عکاسان حرفه‌ای را به تحسین آن‌ها واداشته است.

از آنجا که توجه به رویکرد کتاب و کتاب خوانی، یکی از راه‌های توان بخشی برای کسانی است که به ظاهر معلولیت دارند، اما از توانمندی‌های خاصی برخوردار هستند، به دنبال ارتقای کار‌های فرهنگی این مؤسسه و کمک به اعضای آن برای درک بهتر از دنیای اطراف و افزایش کیفیت زیستی شان، در این موسسه پویش راه اندازی و تجهیز کتابخانه اختصاصی معلولان را در فضای مجازی ایجاد شده‌است. برای دانستن جزئیات بیشتر این پویش با مدیرعامل و مسئول روابط عمومی این مؤسسه صحبت کرده ایم.


کتابخانه‌ای برای دختران همدم نداشتیم

مدیرعامل مؤسسه توان بخشی همدم با بیان اینکه به واسطه تجهیز کتابخانه، رفت وآمد اهالی فرهنگ به مؤسسه نیز شکل می‌گیرد، می‌گوید: داشتن کتابخانه اختصاصی در این مرکز و تشویق دختران به کتاب خوانی باعث می‌شود آن‌ها از نظر عاطفی و فرهنگی توانمند شوند. از آنجا که تعداد کتاب‌های موجود در مؤسسه محدود است و کتابخانه‌ای برای بچه‌ها نداریم و از طرفی علاقه مندی بچه‌ها در کلاس‌های تدریس شاهنامه که از سوی بنیاد فردوسی در مؤسسه برگزار می‌شود را می‌بینیم، تصمیم گرفتیم کتاب‌های بیشتری برای آن‌ها تدارک ببینیم.

زهرا حجت، با یادآوری اینکه پیش از این تصمیم، خیرانی مثل مسئولان بنیاد فردوسی می‌آمدند و برای بچه‌های ما کتاب می‌آوردند خاطرنشان می‌کند: هدف این است در کنار کار‌های فرهنگی، کتابخانه هم داشته باشیم تا دختران با کتاب مأنوس شوند. در این باره با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مجموعه آستان قدس رضوی رایزنی کرده ایم، اما دوست داریم همه مردم حضور داشته باشند، زیرا «همه مردم، دوست ما» شعار اصلی ما است.


نیازمند کتاب‌های گروه سنی کودک و نوجوان هستیم

او تصریح می‌کند: کتاب‌های مناسب گروه سنی کودک و نوجوان با موضوعاتی ادبی همچون شعر و داستان و کتاب‌های علمی، تخیلی برای کتابخانه ما مناسب است. همچنین خاطرنشان می‌کند: در مدت کمتر از ۱۰ روز که اطلاع رسانی این تصمیم در فضای مجازی منتشر شده است، شاهد دو نوع مشارکت به صورت اهدای کتاب و دریافت نقدی بوده ایم. حجت بیان می‌کند: با توجه به فراگیری ویروس کووید ۱۹ اطلاع رسانی بیشتر در فضا‌های مجازی بوده است. البته برای نصب بیلبورد به روابط عمومی شهرداری درخواست داده ایم که در دست بررسی است.


پویش کتاب و کتاب خوانی برای توجه بیشتر به دختران همدم

علیرضا سپاهی لایین، مدیر روابط عمومی مؤسسه خیریه توان بخشی همدم نیز به شهرآرا می‌گوید: مأموریت اولیه مؤسسه جمع آوری افراد دارای معلولیت از سطح جامعه است تا در یک محیط اختصاصی و مناسب نگهداری شوند. واقعیت این است که نگاه ما در مؤسسه همدم به دخترانمان، انسانی است؛ کسانی که به تصور ما ناتوان‌تر هستند، اما توانایی‌هایی دارند که به دلیل مشکلات فرهنگی موجود در جامعه، نادیده گرفته می‌شوند؛ بنابراین باید فضا را به سمتی سوق دهیم که بچه‌ها از مواهب طبیعی برخوردار شوند و امکاناتی در دسترسشان قرار بگیرد.

سپاهی لایین می‌گوید: پویش کتاب و کتاب خوانی هم در ارتباط با این مفهوم کلی در مؤسسه همدم شکل گرفته است؛ باید به دختران اینجا که بیشترشان کم سواد هستند یا به دلیل سن و سال بالا از دوره بازآموزی جا مانده اند، توجه شود تا با لذت، استفاده بیشتری از زندگی شان ببرند.


کمک می‌طلبیم؛ از تهیه سازه‌های کتابخانه‌ای تا خرید کتاب

او با بیان اینکه در مشهد کتابخانه اختصاصی معلولان نداریم، تصریح می‌کند: یکی از اهداف ما این است که به کمک همشهریانی که کتاب‌های بدون استفاده در اختیارشان است و کسانی که می‌توانند با تأمین مالی به ما امکان خرید کتاب بدهند، یک کتابخانه در همدم برای دختران و کسانی که با افراد دارای معلولیت در ارتباط هستند و از آن‌ها نگهداری می‌کنند، ایجاد کنیم؛ بنابراین از تهیه سازه‌های کتابخانه‌ای تا خرید کتاب و ساز و کار نگهداری و طبقه بندی آن نیازمند کمک نیک اندیشان هستیم.

مدیر روابط عمومی توان بخشی همدم درباره حمایتی که تاکنون از پویش راه اندازی و تجهیز کتابخانه شده است می‌گوید: با افراد مختلفی که با حوزه نشر و کتاب در ارتباط هستند و تعلق خاطر بیشتری به این حوزه دارند موضوع را مطرح کرده ایم و عده‌ای کمک کرده اند و برخی هم قول همکاری داده اند، اما، چون در نظر داریم اثرات فرهنگی و معنوی این اتفاق با برجسته کردن آن بیشتر شود انتظار کمک بیشتری داریم. با کتابخانه آستان قدس رضوی و انتشاراتی‌ها و مؤسسات فرهنگی هنری و بنیاد فردوسی و افراد خاص ارتباط گرفته ایم و کمک‌هایی هم به ما شده است و امیدوارم به کمک مردم و رسانه بتوانیم کار را با توان بیشتری ادامه دهیم.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->