عامل اصلی سرطان ریه در ایران را بشناسید بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور مربوط به زاگرس است خرس قهوه‌ای زخمی دنا تلف شد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ذبح دام فقط در مراکز مجاز ممکن است مرحله دوم وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی واریز شد (۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) آخرین مهلت انتخاب شهر آزمون سمپاد دانش‌آموزان مهمان، امروز (۱۰ تیر ۱۴۰۴) مراجعات غیرضروری به اورژانس، تهدیدی برای جان بیماران بدحال لغو برگزاری کنکور الکترونیک پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۰ تیر ۱۴۰۴) | کاهش آلودگی هوای کشور آیا کم‌خونی فقط با خوردن غذا و مصرف دارو درمان می‌شود؟ آمادگی اورژانس مشهد برای خدمت‌رسانی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ تشدید نظارت‌های بهداشتی در مشهد ویژه ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ وقتی که سخن‌چینی به آفتی در روابط تبدیل می‌شود | تیر خلاص به دوستی‌ها اماو اگر‌های تعطیلی تأیید داروی سامانه  ۱۹۰  در روز‌های تعطیل کاهش آمار تولد فرزند اول در خراسان رضوی کسری آب مشهد ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه بیشتر شد توقیف محموله بزرگ شیر‌های ترشیده در مشهد کیفرخواست علیه قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد زلزله ۴.۲ ریشتری پیرانشهر را لرزاند (۹ تیر ۱۴۰۴) وضعیت تامین شیرخشک در سراسر کشور مطلوب است راهکارهای مقابله با ریاکاری و نفاق | زندگی پشت نقاب دورویی تاکید شخصیت‌ها بر حفاظت از میراث فرهنگی حین جنگ شهادت ۳۰ دانش‌آموز و ۷ معلم در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران مرگ تلخ یک بدنساز درپی سرقت موبایل | سروش ستوده قربانی این حادثه کیست؟ + فیلم کشف لاشه قوچ وحشی در شاهرود (۹ تیر ۱۴۰۴) حسین خانزاده، بهترین سرویس زن لیگ ملت‌های والیبال تمدید ۲۴ ساعته لغو پرواز‌های فرودگاه امام (ره) و مهرآباد (۹ تیر ۱۴۰۴) همکاری آموزش و پرورش و دادگستری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ضرورت مراقبت از کودکان در دنیایی که به سرعت دیجیتالی می‌شود
سرخط خبرها

بیماران کرونا چه مواد غذایی باید بخورند؟

  • کد خبر: ۶۷۲۶۶
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴
بیماران کرونا چه مواد غذایی باید بخورند؟
در دوره بیماری بخصوص کرونا، اشتهای بیمار کاهش یافته و بدلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذی‌ها افزایش می‌یابد.
شهرآرانیوز - آیا می‌دانید در دوران نقاهت بیماری کرونا برای بهبودی سریعتر چه مواد غذایی را باید مصرف کنیم؟

در دوره بیماری بخصوص کرونا، اشتهای بیمار کاهش یافته و بدلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذی‌ها افزایش می‌یابد و لازم است کلیه بهبود یافتگان بویژه افراد آسیب پذیر همچون کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشار خون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذیه‌ای ویژه قرار گیرند.

در دوران نقاهت، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.

بطور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذا‌های گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در بهبودی توصیه می‌شود. دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریعتر سلامتی می‌شود. همچنین ادامه مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی کشوری در کودکان زیر ۲ سال، مادران باردار و شیرده، نوجوانان و سالمندان توصیه می‌شود.

کمبود خواب شبانه نیز تاثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی و همچنین حرکات سبک ورزشی باعث محافظت از سلول‌های ایمنی می‌شود.
 

۱۴ نکته برای اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت کرونا

۱. تامین مقادیر زیاد مایعات همچون  آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...) و آب سبزی‌های تازه طبیعی (آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...)، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی

۲. مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و ... و آش‌های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...

۳. مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز بصورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم

۴. استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ای زرد و نارنجی، برگ‌های تیره رنگ کاهو، اسفناج و ...  

۵. استفاده از منابع غذایی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن: مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه‌ای (بویژه آب تازه میوه‌ها و سبزی ها) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می‌شود

۶. استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی (سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز

۷. استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعده‌های غذایی روزانه

۸. استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسید‌های چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا (جز روش) سرخ کردن

۹. استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

۱۰. استفاده از زردچوبه در تهیه غذا بعلت خاصیت ضد التهاب آن

۱۱. اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذا‌ها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند

۱۲. استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

۱۳. اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری شده و استاندارد به غذا‌هایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

۱۴. مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی‌های مورد نیاز

منبع: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->