طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

بهترین آبمیوه‌ها و مایعات در زمان ابتلا به کرونا + دستور تهیه

  • کد خبر: ۶۷۲۶۷
  • ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳
بهترین آبمیوه‌ها و مایعات در زمان ابتلا به کرونا + دستور تهیه
کاهش وزن ناخواسته و سریع در دوران ابتلا به کرونا نشانگر این است که بدن مایعات را از دست می دهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکردهای طبیعی بدن استفاده می کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری کرونا و بهبودی تأثیر می گذارد.
به گزارش شهرآرانیوز، بدن انسان از حدود ۷۰ درصد آب تشکیل شده است. آب به طور معمول در ادرار، مدفوع، از طریق پوست و دستگاه تنفسی دفع می‌شود، اما در هنگام ابتلا به تب، بدن به سرعت آب از دست می‌دهد.

برای بزرگسالان با تب۳۹ درجه سانتیگراد، تعریق منجر به از بین رفتن حدود ۹۰۰ سی سی مایعات در طول ۲۴ ساعت به همراه ۱۰۰ سی سی آب اضافی از دست رفته هنگام سرفه و تنفس می‌شود. همچنین تهوع، استفراغ و یا اسهال و مصرف ناکافی مایعات ناشی از کم شدن اشتها می‌تواند باعث از دست رفتن بیشتر مایعات شود.

کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری نشانگر این است که بدن مایعات را از دست می‌دهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکرد‌های طبیعی بدن استفاده می‌کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری و بهبودی تأثیر می‌گذارد.

هیدراتاسیون (تامین مایعات) و تغذیه نقش مهمی در واکنش بدن و واکنش آن به ویروس ۱۹ COVID- دارند و بخش مهمی از درمان پزشکی فرد مبتلا هستند. از علائم کمبود آب بدن می‌توان به افزایش تشنگی، تب، ادرار با رنگ تیره، کاهش تولید ادرار، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب، خستگی و کلافه بودن اشاره کرد که لازم است مورد توجه قرار گیرند و در صورت بروز این علائم توجه بیشتری به تامین مایعات صورت بگیرد.
 

هیدراتاسیون و تامین مایعات کافی در بیماران کرونایی

- حتی اگر فرد تشنه یا گرسنه نباشد، مهم است که برای پشتیبانی از توانایی بدن در مبارزه با ویروس و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن، همچنان به خوردن و نوشیدن مایعات ادامه دهد. مصرف ۸-۶ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند آبمیوه‌های طبیعی به عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می‌شود.

- هنگام کمبود آب بدن، ترشحات تنفسی غلیظ‌تر می‌شود و تمیز کردن آن‌ها از ریه‌ها دشوار است. عدم توانایی در تمیز کردن ترشحات از ریه‌ها ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی و یا حتی افزایش استعداد ابتلا فرد به ذات الریه شود؛ بنابراین فرد باید مایعات بدن که از دست رفته را جایگزین کرده و ترشحات تنفسی خود را رقیق‌تر کند.

- مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آبمیوه طبیعی و آب سبزی‌های تازه، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به مقدار کافی برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.

- مصرف انواع آبمیوه طبیعی که علاوه بر افزایش تحمل برای دریافت بیشتر مایعات، سبب دریافت بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها و تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

- لازم است دست کم هر ۱۵ دقیقه، ۶۰ تا ۱۲۰سی سی مایعات نوشیده شود.

- فرد باید خود را از نظر علائم کمبود آب بررسی کند. توصیه می‌شود مصرف مایعات خود را در صورت لزوم افزایش دهید تا اطمینان حاصل شود که هر چهار ساعت ادرار زرد کم رنگ دارد.

- مایعات باید در کنار تخت نگهداری شود که در طول شب هم آب خورده شود.

- در هنگام استفراغ یا اسهال، اطمینان حاصل شود که یک محلول هیدراتاسیون خوراکی علاوه بر آب مصرف شود.
 

دستورالعمل محلول برای هیدراتاسیون

موارد زیر را در پارچ مخلوط کنید

یک دوم تا سه چهارم قاشق غذاخوری نمک، یک لیوان آبمیوه‌های طبیعی به همراه سه لیوان آب
 
عفونت می‌تواند بدنتان را کم‌آب کند؛ بنابراین برای بهبودی به آب‌رسانی مجدد نیاز دارید. روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. آبگوشت، سوپ و سایر نوشیدنی‌ها را در رژیم غذایی کرونا قرار دهید. می‌توانید از نوشیدنی‌های زیر استفاده کنید:

آب
آب‌میوه
آبگوشت
چای با عسل
آب‌معدنی گازدار
نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت

چای با عسل آرام‌بخش است. عسل به آرام‌شدن سرفه نیز کمک می‌کند. احتمالا به نوشیدنی‌های خاص حاوی الکترولیت نیاز نداشته باشید؛ اما اگر در غذاخوردن مشکل دارید یا اسهال یا استفراغ دارید، این نوشیدنی‌ها کمکتان می‌کنند. آب نارگیل، آب افرا و نوشیدنی‌های ورزشی هم می‌توانند مفید باشند. آب‌میوه نیز به دریافت بعضی از مواد غذایی کمک می‌کند و به‌دلیل طعم خوبی که دارد آب‌رسانی را راحت‌تر می‌کند.

منبع: دانشگاه‌علوم‌پزشکی‌شیراز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->