برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

دغدغه‌های فرهنگی مادران مشترک است

  • کد خبر: ۶۷۳۸۹
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
دغدغه‌های فرهنگی مادران مشترک است
درباره دخترانشان صحبت می‌کنند، از همان دغدغه‌های مادری در زندگی مدرن. یکی از سلبریتی‌های خانم با ویدئو گرفتن از زندگی شخصی‌اش و استوری‌های روزانه حواس دختر یکی از مادران را از زندگی واقعی پرت کرده است و او سردرگم است که چه‌گونه به دخترش نشان بدهد زندگی واقعی با این ویدئو‌های رنگ و لعاب‌دار مجازی متفاوت است.
دکتر مهتاب علی‌نژاد | شهرآرانیوز؛ برای رعایت فاصله اجتماعی دور از هم، اما دور هم نشسته‌اند درباره دخترانشان صحبت می‌کنند، از همان دغدغه‌های مادری در زندگی مدرن. یکی از سلبریتی‌های خانم با ویدئو گرفتن از زندگی شخصی‌اش و استوری‌های روزانه حواس دختر یکی از مادران را از زندگی واقعی پرت کرده است و او سردرگم است که چه‌گونه به دخترش نشان بدهد زندگی واقعی با این ویدئو‌های رنگ و لعاب‌دار مجازی متفاوت است. هرکدام از مادران نظری تجربی می‌دهد. شما درباره دغدغه مشترک مادران امروز چه راهکاری دارید؟
 

فرزندان آگاه و مشکلات فراوان

امروزه آدم‌ها از مشابهت فکری و فرهنگی بیشتری در مقایسه با گذشته برخوردار هستند، زیرا به رسانه‌ها دسترسی همگانی دارند. مشابهت‌های فرهنگی دغدغه‌های مشترک را هم ایجاد می‌کند. همان‌گونه که شما به اطلاعات فرهنگی یکسانی دسترسی دارید، مخاطرات همانندی را هم تجربه می‌کنید. فرزندان شما آگاه‌تر از نسل شما هستند و در عین حال مخاطرات بیشتری را پیش رو دارند. زندگی در سایه رسانه‌ها به عنوان ابزار آموزش فرهنگ در دوره کنونی، تفاهم میان شما و فرزندتان را دچار چالش می‌کند، زیرا سبک‌های گوناگونی از زندگی و امکانات از طریق رسانه وارد زندگی شما می‌شود که ممکن است برای رویارویی با آن آموزش لازم را ندیده باشید. اما این تنها چالش پیش روی شما نیست.
 
ابزار‌های انتقال فرهنگ نیز از چالش‌های مهمی است که شما را درگیر اضطراب مادری می‌کند، اضطراب اینکه چه‌گونه بتوانید از مخاطره‌هایی که رسانه‌ها و ابزار‌های آن‌ها برای فرزندتان ایجاد می‌کنند پیش‌گیری کنید. رسانه‌ها ابزار‌های متعددی برای فرهنگ‌سازی دارند. از جمله ابزار‌های متعدد رسانه‌های مجازی سلبریتی‌ها هستند. در دنیای امروز نفوذ گسترده و بلامانع سلبریتی‌ها در زندگی فردی افراد به امری کتمان‌ناپذیر تبدیل شده است. سلبریتی به معنی مشهور است و سلبریتی‌ها افرادی هستند که نزد اکثریت شناخته شده هستند.
 
در زندگی اجتماعی امروز که میدان اجتماعی از فضا‌های واقعی به صفحات مجازی کشیده شده است به‌ویژه در یک سال اخیر که به دلیل بحران کرونا و کاهش حضور‌های اجتماعی، فعالیت در فضا‌های مجازی افزایش یافته است، حضور سلبریتی‌ها در بطن زندگی روزانه به‌مراتب بیشتر هم شده است. کافی است یک جست‌وجوی کوتاه در گوگل داشته باشید یا صفحات سایر رسانه‌های مجازی را رصد کنید. روزانه صد‌ها فعالیت و نشر اطلاعات توسط آنان در سراسر جهان پیش روی شما قرار می‌گیرد. تفاوتی ندارد این سلبریتی یک میکاپ‌آرتیست باشد یا یک ورزشکار یا صرفا یک اینفلوئنسر که تبلیغ‌کننده محصولات مختلف است.
 
شهرت به واسطه امکان دیده شدن و شنیده شدن که برای فرد مشهور ایجاد می‌کند قابلیت تأثیرگذاری اجتماعی را برای او به همراه می‌آورد، زیرا رسانه‌های مجازی فرصت مناسبی برای خودابرازگری در اختیار سلبریتی‌ها و سایر مردم قرار داده‌اند. در میدان ارتباطات اجتماعی، یک سلبریتی توان اعمال قدرت را از طریق پذیرش اجتماعی کسب می‌کند. او به واسطه اعتباری که مردم به او می‌بخشند می‌تواند به تصمیمات آنی افراد در رویداد‌های زندگی فردی‌شان جهت دهد یا حتی به رویداد‌های اجتماعی منجر شود. به‌ویژه در نسل نوجوان که به دلیل شرایط خاص دوره نوجوانی افرادی تأثیرپذیرتر هستند مدل لباس پوشیدن، جهان‌بینی، هدف گذاری‌ها و حتی رؤیاپردازی آن‌ها تحت تأثیر سلبریتی‌های داخلی و خارجی است.

 

پرورش قدرت تفکر عقلانی یک وظیفه مادرانه است یا یک ضرورت اجتماعی

سلبریتی‌ها امروزه در سراسر جهان به عنوان ابزار انتقال سبک زندگی فعالیت دارند.
به واسطه دسترسی همگانی عملا نمی‌توان نظارت یا محدودیت‌های اجتماعی چندانی بر عملکرد آنان وارد کرد. در گام اول بهتر است بپذیرید که سلبریتی‌ها در زندگی مدرن خود را به عنوان ابزاری برای انتقال ارزش‌ها جا داده‌اند و تا رسانه‌ها پابرجا هستند سلبریتی‌ها نیز فعالیتی تأثیرگذار دارند. واقعیت زندگی امروز این است که به دلیل افزایش تنوع و فراوانی الگو‌های اجتماعی که هر روز از فضا‌های رسانه‌ای سر برمی‌آورند و برتعدادشان افزوده می‌شود، معنا‌سازی در زندگی روزمره به امری دشوار تبدیل شده است. در دنیای که مرتبا در حال تغییر است و رسانه‌های فرهنگی که زندگی مصرف‌گرا و لذت‌جویی‌های آنی و لحظه‌ای را تبلیغ می‌کنند، ایفای نقش مادری به امری دشوار تبدیل شده است. شما نمی‌توانید به جنگ با گستردگی موجود در رسانه‌ها بروید، اما می‌توانید پایگاه درون خانواده را تقویت کنید. برای قوی کردن دیگران، ابتدا خودتان قوی شوید.

 

از مشاور کمک بگیرید تا پایه‌های شخصیتی فرزندتان محکم شود

در زندگی مدرن قدرت در دنیای ارتباط بین فردی از طریق میزان اطلاعات سنجیده می‌شود. اینکه مستقیما به دختر یا پسر نوجوانتان بگویید که فلان خواننده مشهور را تأیید نمی‌کنید یا بهمان میکاپ‌آرتیست آورده ارزشی چندانی برای فرزند شما ندارد یا مثلا بر طرف‌دار کدام سلبریتی شدن فرزندتان نظارت و محدودیت اعمال کنید به قول معروف دردی را دوا نمی‌کند. شما تا زمان محدودی قدرت مانور و تأثیرگذاری بر فرزندتان را دارید.
 
دوره نوجوانی که سپری شود، از قدرت شما نیز در زمینه اعمال نفوذ برای انتخاب بهترین‌ها و حذف نامناسب‌ها در زمینه الگوپذیری کاسته می‌شود. این در خوش‌بینانه‌ترین حالت است، یعنی زمانی که شما خودتان از آگاهی و شناخت کافی برخوردار هستید و می‌توانید برای فرزندتان یک دلیل و منطق عقلانی در رد سلبریتی‌های نامناسب در مسیر پرورش و فرهنگ پذیری او بیاورید. پس میزان اطلاعاتتان را درباره نیاز‌های زندگی اجتماعی در دوره کنونی افزایش دهید تا بتوانید مطابق با سن فرزندتان با او ارتباطی آگاهانه برقرار کنید با احساسات و شعارزدگی و تکرار پند‌ها و اندرز‌های مادرمآبانه نمی‌توان گره کور سلبریتی الگوشده را در مسیر تربیت فرزند گشود. مطالعه کنید و با مشاوران متخصص کودک و نوجوان در تماس باشید تا بتوانید از طریق مشاوره تخصصی گرفتن، به پرورش مهارت خودباوری در نوجوانتان کمک کنید تا در پایان دوره نوجوانی که قدرت اعمال نفوذ شما کاسته می‌شود، به‌اصطلاح ته دلتان قرص باشد که پایه‌های شخصیتی فرزندتان محکم بنا شده است. بیاموزید که چه‌گونه می‌توانید تفکر عقلانی را در او پرورش دهید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->