آماده‌باش شهرداری برای مواجهه با سیلاب احتمالی در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴٠۴) وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد رتبه سوم هوشمندسازی را در منطقه غرب آسیا و اوراسیا دارد + فیلم تنش ترافیکی در خیابان شهدای سلامت مشهد | اینجا پارک دوبله ظاهراً ممنوع نیست! تلاش شبانه‌روزی سازمان عمران شهرداری مشهد برای اتمام ۵ کلان‌پروژه شاخص شهر سامان‌دهی املاک قولنامه‌ای در مشهد، گامی حیاتی در توسعه متوازن شهر اجرای آزمایشی طرح پیشگیری از بیماری با فناوری هوش مصنوعی در مشهد | افزایش پوشش بیمه ناباروری تا ۷۰ درصد در خراسان رضوی به نام مادر، به یاد پسر | روایتی از دیدار صمیمانه بانوان رسانه‌ای مشهد با مادر شهید آیت‌الله رئیسی واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی بابک زنجانی کیفیت هوای مشهد همچنان در آستانه وضعیت هشدار (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای در خیابان هاشمی نژاد مشهد | سرگذشت باغی که کوچه شد جزئیات تعریض بزرگراه آزادی مشهد، حدفاصل بولوار سجاد تا میدان استقلال (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) میدان شهید کاوه مشهد چهارراه شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۳ برابری تولید آسفالت از سوی سازمان عمران شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۳ سرمایه‌گذاری ۲۶‌هزار‌میلیاردی برای توسعه زیرساخت‌های مشاغل شهری مشهد
سرخط خبرها

گشت‌وگذار در موزه آستان قدس رضوی

  • کد خبر: ۶۷۵۰۳
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳
گشت‌وگذار در موزه آستان قدس رضوی
اشیای موزه آستان قدس رضوی به بیش از ۱۵ مجموعه تقسیم و شامل موزه قرآن، موزه هدایای مقام معظم رهبری، موزه آثار استاد فرشچیان، موزه تخصصی فرش، موزه تاریخ حرم، تمبر، اسکناس، سکه، هنر‌های تجسمی، نجوم، ساعت، سلاح، ظروف، مدال و دیگر بخش‌ها می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اشیای این موزه به بیش از ۱۵ مجموعه تقسیم و شامل موزه قرآن، موزه هدایای مقام معظم رهبری، موزه آثار استاد فرشچیان، موزه تخصصی فرش، موزه تاریخ حرم، تمبر، اسکناس، سکه، هنر‌های تجسمی، نجوم، ساعت، سلاح، ظروف، مدال و دیگر بخش‌ها می‌شود.


موزه قرآن

این موزه نخستین موزه قرآن جهان با ماهیت دینی و هنری است که شکل و سیاق جدید آن در سال ۱۳۶۴ خورشیدی به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب اسلامی افتتاح و در آن مجموعه‎ای از قرآن‏‌های خطی با قدمت تاریخی از قرون اولیه اسلامی تا قرن ۱۳ قمری نگهداری می‌شود. در این موزه همچنین مرقعاتی از دوره صفوی تا عصر حاضر و مجموعه‎ای از جلد‌های لاکی و روغنی و ابزار کتابت به نمایش در آمده است. قرآن با دستخط منسوب به حضرت امام علی (ع) نفیس‌ترین نمونه در این مجموعه است.
گشت‌وگذار در موزه آستان قدس رضوی

موزه هدایای مقام معظم رهبری

این موزه که در سال ۱۳۷۳ بازگشایی شده، شامل آثاری است که شخصیت‏‌های برجسته و هنرمندان داخلی و خارجی، سران کشور‌ها و ارادتمندان مقام معظم رهبری به ایشان هدیه داده‌اند. تابلوی آیات قرآن روی دُرّ نجف که ۸۵ قطعه حکاکی شده دارد و بقایای پرچم واقعه جهاد اسلامی عشایر عرب خوزستان علیه انگلیس بعد از جنگ جهانی اول مربوط به سال ۱۲۹۴ خورشیدی که از آن با عنوان نماد استکبارستیزی یاد می‌شود، از هدایای دیدنی این مجموعه است.


همچنین سید حسن نصرا...؛ دبیر کل حزب‌ا... لبنان در ذی‌القعده سال ۱۴۳۵ ق. مُهری از عقیق سبز یمنی هدیه می‌آورد که بر روی یک‌پایۀ انگشتر قرارگرفته است و بر روی آن جمله «عدتی یوم الوعید» حک‌شده و منسوب به عثمان بن سعید عمری اولین نایب خاص امام زمان (ع) است و طبق آزمایش‌هایی که در لندن انجام‌شده، قدمت آن به سال‌های ۲۵۰ تا ۳۰۰ هجری قمری می‌رسد.
گشت‌وگذار در موزه آستان قدس رضوی

موزه آثار استاد محمود فرشچیان

استادفرشچیان سال ۱۳۸۹، ۱۸ اثر ماندگار خود را که شامل تابلو‌های «عصر عاشورا»، «پنجمین روز آفرینش»، «ضامن آهو»، «پرچمدار حق» و... می‌شود به موزه آستان قدس رضوی هدیه می‌دهد که اکنون در یک بخش مجزا نگهداری می‌شود.


موزه فرش

در این گنجینه بی‌همتا قالی و قالیچه‏‌هایی با قدمت دوره صفویه تا هنوز که از نفیس‌ترین شاهکار‌های هنری هستند پیش‌چشم علاقه‏‌مندان قرار گرفته است. «قالی افشان شاه‏‌عباسی» معروف به «گلابتون» از زیبایی‌های این مجموعه است.
گشت‌وگذار در موزه آستان قدس رضوی

موزه تاریخ حرم

در این بخش علاوه بر کتیبه‏‌های طلای حرم مطهر رضوی، در‌های چوبی، در‌های طلا و نقره، محراب‏‌های زرین فام، پنجره فولاد حرم مطهررضوی، ظروف شست‌وشوی ضریح مطهر، ابریق‏‌ها و آفتابه لگن‏‌های مورد استفاده در کشیک‏‌خانه و دفاتر حرم مطهر، انواع زیارت‏نامه‏‌ها، انواع وسایل روشنایی و ضریح‌های پیشین و قدیمی نصب بوده روی قبر مطهر حضرت رضا (ع) را ببینید.


گنجینه تمبر و تاریخچه پستی

گنجینه تمبر که در بهمن ۱۳۶۹ افتتاح شده، دارای بیش از ۸۰۰ هزار قطعه انواع تمبر و دیگر اقلام پُستی از ایران و ۲۴۰ کشور جهان است. یک نمونه از تمبر «پنی سیاه» نخستین تمبر پستی جهان (۱۸۴۰ م/ ۱۲۱۹ ش) در این مجموعه ماندگار شده است.


گنجینه هنر‌های تجسمی

این گنجینه در سال ۱۳۷۸ با ۳۴ اثر افتتاح شده که ۴ اثر آن متعلق به استاد کمال‌الملک است.


گنجینه سلاح

گنجینه سلاح یکی از گنجینه‏‌های جذاب و پربیننده است که تعدادی از سلاح‏‌های سرد و گرم ساخت دوران صفویه تا زمان معاصر را به نمایش گذاشته است. برخی از آن‌ها عبارت‏ است از: باروت‏دان، طپانچه، تفنگ دنگی یا چکشی، تفنگ سرپر، مجموعه دوئل، خنجر، شمشیر، کمان، سپر، کلاه‏خود، تبرزین و نیزه و...


موزه ظروف

سفال‏‌ها مربوط به عصر آهن (۱۲۰۰ سال قبل از میلاد)، ظروف دوره تاریخی (مربوط به دوره پیدایش خط) و بسیاری از این دست را هم می‌توان در مجموعه ظروف قدیمی به تماشا نشست.


گنجینه مدال‌ها

گنجینه مدال، در اوایل انقلاب اسلامی با مدال‌های اهدایی «مرحوم غلامرضا تختی» شکل گرفت، اما در سال ۱۳۷۸ این مجموعه تخصصی‌تر شد و بعد‌ها بسیاری دیگر از ورزشکاران با اهدای مدال‌های خود بر تعداد آثار این مجموعه افزودند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->