افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک جزئیات فرایند طرح‌های جایگزینی و اسقاط خودرو‌های فرسوده اعلام شد + لینک سایت
سرخط خبرها

کشاورزان و دامداران از قطعی ناگهانی برق نگران‌اند

  • کد خبر: ۶۸۱۲۸
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
کشاورزان و دامداران از قطعی ناگهانی برق نگران‌اند
قطعی برق بدون هماهنگی موجب بروز خسارت در بخش کشاورزی و دام‌پروری می‌شود
به‌گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است با گرم‌شدن هوا دوباره قطعی برق در نقاط مختلف کشور در جریان است. سخنگوی صنعت برق درباره مصرف برق در کشور گفته است: مصرف برق حدود ۵۳ هزار و ۶۶۲ مگاوات در کل کشور بوده است که نسبت به روز‌های مشابه سال گذشته حدود ۹۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است. کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و کم‌شدن منابع نیروگاه‌های آبی، باعث به‌هم‌خوردن تراز تولید و مصرف برق در کشور شده است.

قطعی‌های برق زندگی روزمره مردم را با مشکل مواجه می‌کند و ارائه خدمات به آنان را مختل خواهد کرد، اما این قطعی برق در بخش‌هایی مثل کشاورزی و دام‌پروری و صنعت، آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری دارد.

به‌گفته کشاورزان و دامداران، زمان و روز دقیق قطعی‌های برق در مناطق شهری با جزئیات گفته می‌شود و واحد‌های دامداری و زمین‌های کشاورزی که با پمپ‌های برقی کار می‌کنند، خارج از منطقه شهری فعال‌اند و فقط به آن‌ها درباره قطعی‌های برق در روز‌های پیش رو اطلاع‌رسانی می‌شود و از زمان‌بندی آن بی‌خبرند؛ همین باعث می‌شود بخش دامداری و کشاورزی با قطعی‌های پی‌درپی برق آسیب جدی ببیند.

کشاورز و دامدار با قطعی‌های بدون هماهنگی آسیب جدی می‌بیند

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست خراسان‌رضوی گفت: قطعی برق دو تا پنج‌ساعته در روز باعث می‌شود آبیاری زمین‌ها به‌تأخیر بیفتد. همچنین قطعی برق و روشن‌کردن دوباره پمپ و الکتروموتور برابر ۲۰ساعت کار یک پمپ هزینه‌بر است. این هزینه‌ها از کجا باید تأمین شود؟ توربین وقتی دوباره روشن می‌شود، به‌دلیل حجم زیادی که دارد، برق زیادی مصرف می‌کند.

امیر اکبری گفت: درباره قطعی‌های برق فقط اطلاع‌رسانی شده است و زمان دقیق آن گفته نمی‌شود و کشاورز و دامدار با قطعی‌های بدون هماهنگی آسیب جدی می‌بیند. باید با پیامک به کشاورز و دامدار اطلاع داده شود که در چه روز و در چه ساعتی برق قطع می‌شود؛ متأسفانه اطلاع‌رسانی‌نکردن دقیق و بموقع موجب نگرانی دامداران و کشاورزان می‌شود.

این فعال حوزه کشاورزی با انتقاد از عملکرد جهاد کشاورزی و حمایت‌نکردن این بخش گفت: متأسفانه جهاد کشاورزی به این بخش نگاه کلی دارد، درحالی‌که کشاورز امروز با مشکلات ریزودرشتی همراه است. متولیان دولتی بدون اندک توجهی مشکلات بخش کشاورزی را نادیده می‌گیرند. در همین قطعی برق و با این نحوه اطلاع‌رسانی، اگر یک روز قبض برق با تأخیر پرداخت شود، بدون توجه به این مسائل، برق واحد‌ها را قطع می‌کنند.
 
تجهیزات برقی در واحد های دامداری در معرض آسیب دیدگی

مدیرعامل صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی هم درباره قطعی برق در این بخش اظهار کرد: قطعی بی‌برنامه برق در حوزه گاوداری‌ها باتوجه‌به اینکه در روز دوسه وعده با دستگاه‌های برقی شیردوشی می‌کنند، مشکل‌زاست. واحد‌های صنعتی نیز خوراک دام را با برق تأمین می‌کنند. اختلال در عملکرد دستگاه‌های آسیاب میکسر و دستگاه‌های شیردوشی با قطعی برق، علاوه بر اینکه برای دام مشکل‌زاست، به این دستگاه‌ها آسیب جدی وارد می‌کند و هزینه‌بربودن آن‌ها نگرانی دامدار در صورت خرابی دستگاه را در پی دارد.

هراتی گفت: به واحد‌های دامداری درباره پیش‌بینی و پیشگیری قطعی برق اطلاع‌رسانی شده است، اما زمان‌بندی‌های مشخصی برای این قطعی‌ها اعلام نشده است. باتوجه‌به هزینه‌بربودن تجهیزات، خیلی از واحد‌های دامداری حتی موتور برق هم ندارند؛ همین باعث می‌شود دستگاه‌هایشان از قطعی‌های پی‌درپی برق بیشتر آسیب ببیند.

وی افزود: ترجیحا برای مناطق کشاورزی و دامداری این قطعی‌ها باید به حداقل برسد یا دست‌کم زمان دقیق آن گفته شود. ما در بخش کشاورزی و دامداری با موجود زنده سروکار داریم و مسلما این قطعی‌های برق آسیب‌زاست.

توسعه پنل های خورشیدی در صنعت کشاورزی و دامداری استان

هراتی با اشاره به توسعه پنل‌های خورشیدی در وضعیت موجود اظهار کرد: بیشتر دامداری‌ها و بخش‌های کشاورزی خارج از مناطق شهری هستند و مسلما در معرض آفتاب‌اند و با‌توجه‌به شرایط اقلیمی خراسان، نور خورشیدی خوبی را می‌توانند جذب کنند. باتوجه‌به اینکه دولت نمی‌تواند برق را تأمین کند، دست‌کم باید تسهیلاتی در اختیار واحد دامداری‌ها قرار دهد که در همان واحد خودشان برق مورد نیاز را تأمین کنند. بخش دامداری آماده همکاری برای توسعه این فناوری در دامداری‌ها با کمک بخش دولتی است.

تلف شدن ماهی ها با قطعی برق ناگهانی

معاونت مدیریت امور شیلات جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی با تأکید بر اعلام زمان دقیق شرکت برق بخش کشاورزی اظهار کرد: شیلات در بخش کشاورزی در بحث قطعی‌های برق بیشترین آسیب را می‌بیند، چون اگر ژنراتور‌های برق اضطراری به‌موقع کار نکند، با کوچک‌ترین قطعی برق، تلفات جدی به این بخش می‌زند. بر همین اساس شرکت برق باید در زمینه قطعی برق به این بخش اطلاع‌رسانی کند.

عزتی تصریح کرد: فعالان حوزه کشاورزی به‌ویژه بخش شیلات باید با شروع این قطعی‌ها تدابیر لازم را در نظر بگیرند و از سالم‌بودن برق اضطراری واحد خود مطلع شوند و برای قطعی برق آمادگی کامل داشته باشند. در بعضی واحد‌ها سیستم اضطراری برق به‌درستی کار نمی‌کند، درنتیجه باتوجه‌به اعلام شرکت برق و ادامه‌داربودن قطعی‌ها، آن‌ها باید تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->