زمان ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات قیمت امروز طلا در مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) مصرف بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین در روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ وضعیت آب در مشهد، بحرانی‌تر از همیشه | جیره‌بندی آب در شهر، غیرقابل پیش‌بینی است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۳ هزار تومان منع قانونی برای افزایش ۲ بار در سال حقوق‌ها برای کارگران وجود ندارد پس لرزه‌های وضع تعرفه‌های جدید آمریکا علیه کشورهای جهان | ریزش ارزش دارایی‌های بزرگ قیمت امروز میوه در مشهد چقدر است؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ساعت کاری واحد‌های صنفی طلافروشی در مشهد تغییر کرد سقوط ۱۱۶ میلیارد دلاری ثروت ایلان ماسک + علت سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟
سرخط خبرها

بازار آزاد نهاده جیب دامدار و مرغدار را خالی کرد

  • کد خبر: ۶۸۰۱۸
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۴
بازار آزاد نهاده جیب دامدار و مرغدار را خالی کرد
مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی گفت: عرضه بخشی از نهاده در بازار آزاد، نزدیک به ۲۰۰۰هزار میلیارد تومان نقدینگی دامدار را برای خرید نهاده از بازار آزاد روانه جیب دلال کرد.

طنین همتی|شهرآرانیوز،  این روزها باتوجه‌به وضعیت خشک‌سالی حاکم در استان، تأمین علوفه از سوی دامداران و مرغداران سخت‌تر از قبل شده است که علاوه بر این، دامداران به‌دلیل اینکه حجمی از نقدینگی خود را صرف خرید نهاده دانی از بازار آزاد کرده بودند، اکنون با کمبود نقدینگی هم مواجه هستند.

 

مدیرعامل اتحادیه صنعت دا‌م‌پروری خراسان‌رضوی دراین‌باره گفت: طبق آمار، سازمان جهاد کشاورزی استان بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰هزار تن نهاده دولتی تحویل دامدار و مرغدار در استان داده است که در بحث نهاده دانی دولتی، استان توانست زیر ۵۰درصد جذب کند؛ به این معنی که به میزان همین ۸۰۰هزار تن نهاده دولتی جذب‌شده، دامدارها و مرغدارهای ما از بازار آزاد نهاده تهیه کردند که چیزی حدود ۲۰۰۰میلیارد تومان سرمایه دامدار ما به‌دلیل اختلاف قیمت جو، ذرت و سویای دولتی با بازار آزاد در یک سال گذشته وارد جیب دلال شده است.

 

امیر هراتی ادامه داد: یکی از دلایل مرگ خاموش دامدار که هنوز هم ادامه دارد، این است که در مقاطعی با پول ۳کیلو جو، می‌توان یک کیلو جو خرید و در مقطعی دیگر با پول ۵ کیلو سویا، می‌توان یک کیلو سویا خرید و همین نقدینگی می‌توانست برای تجهیز دامداری هزینه شود، اما ۲۰۰۰میلیارد تومان سرمایه جامعه دامداری و طیور استان بابت همین بار آزاد از جیب تولیدکننده خارج و به جیب دلال روانه شد.

 

وی افزود: از طرفی هم بازار مصرف تحت‌تأثیر کرونا کاهش چشمگیری داشته است و شرایط را برای دامدار از ۲ جهت سخت کرده و زیان را نصیب دامدار کرده است. اگر مقایسه‌ای در سرانه مصرف گوشت با قبل از شیوع کرونا داشته باشیم، حدود ۸۰۰هتل‌آپارتمان در این شهر کار می‌کردند. فعالیت رستوران‌ها، تالارها و برگزاری مراسم با شیوع کرونا تحت‌تأثیر قرار گرفت و روبه‌تعطیلی رفت. همه این‌ها حجم مصرف چشمگیری را تشکیل می‌داد که اکنون ما بخش درخور توجهی از این بازار مصرف را نداریم.
وی ادامه داد: اگر این حجم مصرف دوباره به بازار برگردد، واقعا ما دامی برای عرضه نداریم. ما ازبین‌رفتن دام‌های مولد را در این مدت به‌دلایل مختلف ازجمله نوسان قیمت نهاده دامی و نبود آن در بازار دیدیم و باعث شد که زایش‌های دام به‌شکل چشمگیری کم شود. دامدار در طول سال برای واحد دامداری برنامه‌ریزی می‌کند که در سال یک زایش روتین و مرتب داشته باشد، اما در این وضعیت، افراد خیلی برای تولید و پرورش انگیزه ندارند و هزینه‌های نگهداری دام، حمل‌ونقل، حقوق و دستمزد کارگران جدا از هزینه خوراک دام، همه دست‌به‌دست هم می‌دهند تا شرایط برای دامدار سخت شود. علاوه بر این، ما برای واردات علوغه از سایر استان‌ها برنامه‌ریزی کردیم و متأسفانه به‌دلیل افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، بازهم به مشکل خوردیم؛ به‌طوری‌که اصلا صرفه اقتصادی ندارد و بهای تمام‌شده محصول را افزایش می‌دهد.

وی تأکید کرد: هزینه خوراک دام زیاد است و صرفه اقتصادی ندارد. بحث خشک‌سالی و کمبود علوفه را پیش رو داریم و بیشتر دامداران فروشنده هستند و دام را زیر وزن به بازار عرضه می‌کنند. دراین‌میان، دام با وزن کم به کشتار می‌رسد و از طرفی تقاضا هم کم شده است.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی یادآور شد: صنعت دام‌پروری به‌عنوان یک صنعت پایه نیازمند توجه است و از طرفی قیمت‌گذاری‌های منطقی محصولی مثل شیر که از سال گذشته هیچ تغییر نکرده است، باید مدنظر تصمیم‌گیران باشد. نمی‌شود هزینه‌ جانبی دامدار افزایش یابد، اما محصول نهایی دام بدون هیچ تغییر و با قیمت مصوب سال قبل عرضه شود!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->