قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی
سرخط خبرها

بازار آزاد نهاده جیب دامدار و مرغدار را خالی کرد

  • کد خبر: ۶۸۰۱۸
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۴
بازار آزاد نهاده جیب دامدار و مرغدار را خالی کرد
مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی گفت: عرضه بخشی از نهاده در بازار آزاد، نزدیک به ۲۰۰۰هزار میلیارد تومان نقدینگی دامدار را برای خرید نهاده از بازار آزاد روانه جیب دلال کرد.

طنین همتی|شهرآرانیوز،  این روزها باتوجه‌به وضعیت خشک‌سالی حاکم در استان، تأمین علوفه از سوی دامداران و مرغداران سخت‌تر از قبل شده است که علاوه بر این، دامداران به‌دلیل اینکه حجمی از نقدینگی خود را صرف خرید نهاده دانی از بازار آزاد کرده بودند، اکنون با کمبود نقدینگی هم مواجه هستند.

 

مدیرعامل اتحادیه صنعت دا‌م‌پروری خراسان‌رضوی دراین‌باره گفت: طبق آمار، سازمان جهاد کشاورزی استان بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰هزار تن نهاده دولتی تحویل دامدار و مرغدار در استان داده است که در بحث نهاده دانی دولتی، استان توانست زیر ۵۰درصد جذب کند؛ به این معنی که به میزان همین ۸۰۰هزار تن نهاده دولتی جذب‌شده، دامدارها و مرغدارهای ما از بازار آزاد نهاده تهیه کردند که چیزی حدود ۲۰۰۰میلیارد تومان سرمایه دامدار ما به‌دلیل اختلاف قیمت جو، ذرت و سویای دولتی با بازار آزاد در یک سال گذشته وارد جیب دلال شده است.

 

امیر هراتی ادامه داد: یکی از دلایل مرگ خاموش دامدار که هنوز هم ادامه دارد، این است که در مقاطعی با پول ۳کیلو جو، می‌توان یک کیلو جو خرید و در مقطعی دیگر با پول ۵ کیلو سویا، می‌توان یک کیلو سویا خرید و همین نقدینگی می‌توانست برای تجهیز دامداری هزینه شود، اما ۲۰۰۰میلیارد تومان سرمایه جامعه دامداری و طیور استان بابت همین بار آزاد از جیب تولیدکننده خارج و به جیب دلال روانه شد.

 

وی افزود: از طرفی هم بازار مصرف تحت‌تأثیر کرونا کاهش چشمگیری داشته است و شرایط را برای دامدار از ۲ جهت سخت کرده و زیان را نصیب دامدار کرده است. اگر مقایسه‌ای در سرانه مصرف گوشت با قبل از شیوع کرونا داشته باشیم، حدود ۸۰۰هتل‌آپارتمان در این شهر کار می‌کردند. فعالیت رستوران‌ها، تالارها و برگزاری مراسم با شیوع کرونا تحت‌تأثیر قرار گرفت و روبه‌تعطیلی رفت. همه این‌ها حجم مصرف چشمگیری را تشکیل می‌داد که اکنون ما بخش درخور توجهی از این بازار مصرف را نداریم.
وی ادامه داد: اگر این حجم مصرف دوباره به بازار برگردد، واقعا ما دامی برای عرضه نداریم. ما ازبین‌رفتن دام‌های مولد را در این مدت به‌دلایل مختلف ازجمله نوسان قیمت نهاده دامی و نبود آن در بازار دیدیم و باعث شد که زایش‌های دام به‌شکل چشمگیری کم شود. دامدار در طول سال برای واحد دامداری برنامه‌ریزی می‌کند که در سال یک زایش روتین و مرتب داشته باشد، اما در این وضعیت، افراد خیلی برای تولید و پرورش انگیزه ندارند و هزینه‌های نگهداری دام، حمل‌ونقل، حقوق و دستمزد کارگران جدا از هزینه خوراک دام، همه دست‌به‌دست هم می‌دهند تا شرایط برای دامدار سخت شود. علاوه بر این، ما برای واردات علوغه از سایر استان‌ها برنامه‌ریزی کردیم و متأسفانه به‌دلیل افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، بازهم به مشکل خوردیم؛ به‌طوری‌که اصلا صرفه اقتصادی ندارد و بهای تمام‌شده محصول را افزایش می‌دهد.

وی تأکید کرد: هزینه خوراک دام زیاد است و صرفه اقتصادی ندارد. بحث خشک‌سالی و کمبود علوفه را پیش رو داریم و بیشتر دامداران فروشنده هستند و دام را زیر وزن به بازار عرضه می‌کنند. دراین‌میان، دام با وزن کم به کشتار می‌رسد و از طرفی تقاضا هم کم شده است.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی یادآور شد: صنعت دام‌پروری به‌عنوان یک صنعت پایه نیازمند توجه است و از طرفی قیمت‌گذاری‌های منطقی محصولی مثل شیر که از سال گذشته هیچ تغییر نکرده است، باید مدنظر تصمیم‌گیران باشد. نمی‌شود هزینه‌ جانبی دامدار افزایش یابد، اما محصول نهایی دام بدون هیچ تغییر و با قیمت مصوب سال قبل عرضه شود!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->