نتایج رسمی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ + تعداد رای‌های مسعود پزشکیان و سعید جلیلی نتایج غیررسمی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ زمان قانونی اخذ رأی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در مشهد به پایان رسید + ویدئو پایان رسمی رأی‌گیری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ و آغاز شمارش آرا میزان مشارکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ چقدر بود؟ + جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مشارکت ایرانیان خارج از کشور در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ویدئو | روایت خبرنگاران از اتاق وضعیت فرمانداری مشهد در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری بازدید نماینده ویژه ستاد انتخابات ریاست جمهوری در خراسان رضوی از شعبات اخذ رای شهرستان‌های استان حضور ۱۷ صندوق سیار اخذ رأی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی  شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله برای بدترین سناریوها آماده‌ است ترامپ: شبکه ای‌بی‌سی نیوز «اخبار جعلی» منتشر می‌کند حداکثر زمان شادی مردم مشهد برای انتخاب رئیس‌جمهور تا اذان مغرب شنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۳) است ویدئو | اعتراف خبرنگار بی‌بی‌سی به وحشی‌گری عناصر ضد انقلاب نسبت به شرکت کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری رییس بازرسی انتخابات خراسان رضوی: مراکز شعب اخذ رای از سلامت و امنیت کامل برخوردار است انتخابات دور دوم ریاست جمهوری ۱۴۰۳ تا چه ساعتی تمدید شد؟ اعزام صندوق‌های سیار برای رأی‌گیری از توان‌خواهان و افراد سالمند در مشهد + فیلم رئیس ستاد انتخابات خراسان‌رضوی: درخواست داشته‌ایم زمان اخذ رأی در استان تمدید شود+ فیلم پوشش گسترده شبکه پهپادی ارتش جمهوری اسلامی در مرزهای شرقی کشور + ویدئو
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

رئیس‌جمهور باید کتاب‌خوان باشد

  • کد خبر: ۶۸۸۸۲
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۸
رئیس‌جمهور باید کتاب‌خوان باشد
علی‌اکبر سبزیان - مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان‌رضوی
۱- امیدوارم این یادداشت تاحدودی بتواند باعث لطیف شدن فضای رقابت انتخاباتی امروز کشورمان باشد، پس حرف آخر را اول می‌زنم. به‌عنوان یک کنشگر فرهنگی معتقدم رئیس‌جمهور آینده باید یک کتاب‌خوان حرفه‌ای و دغدغه‌مند در حوزه ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی باشد، از این‌رو این مطالبه را با همه فعالان رسانه‌ای و فرهنگی کشور به اشتراک می‌گذارم تا از نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری بخواهند درکنار برنامه‌های انتخاباتی‌شان در حوزه سیاسی، اقتصادی و معیشتی، برنامه‌هایشان در حوزه فرهنگی به‌خصوص کتاب و کتاب‌خوانی را به‌صورت شفاف ارائه کنند.
 
۲- در گام اول انقلاب و در ۱۲دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته، نامزد‌ها به موضوعات فرهنگی به‌خصوص بحث کتاب و کتاب‌خوانی نه‌تن‌ها توجهی نکردند، بلکه هیچ برنامه‌ای برای توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی ارائه نکردند و این درحالی است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به‌صراحت فرمودند: «من فکر می‌کنم اگر بتوانیم فرهنگ کتاب‌خوانی را در کشور رایج کنیم و درکنار آن تولید کتاب را هم خوب گسترش دهیم، بخش عمده‌ای از وظایف فرهنگی دولت جمهوری‌اسلامی بدین وسیله انجام خواهد گرفت» و این بیان یعنی یکی از وظایف مهم فرهنگی دولت جمهوری‌اسلامی، باید تولید کتاب و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کشور باشد.
 
۳- مردم کشوری که رئیس‌جمهورش درکنار دغدغه آب و نانشان، دغدغه فکر و فرهنگ و کتابشان{که آب و نان روح مردم محسوب می‌شود}را داشته باشد، بی گمان، در همه عرصه‌ها توانا خواهند بود؛ چون روی دیگر دانایی، توانایی است. این گزاره ثابت شده است که کتاب و کتاب‌خوانی به افزایش فهم فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه، کمک شایانی خواهد کرد؛ چون کتاب عنصر تمدن‌ساز و پیشران توسعه است و می‌تواند باعث اصلاح نوع نگرش و بینش، سبک زندگی و الگو‌های رفتاری و اجتماعی شود و درنتیجه جامعه را خلاق، پویا، بانشاط، امیدوار و رضایتمند کند. این عنصر تمدن‌ساز و پیشران توسعه و فرهنگ‌سازی و ترویج آن، باید محور برنامه‌های بالاترین مقام اجرایی کشور [رئیس‌جمهور]قرار گیرد.
 
۴- جریان کتاب در ایران، آرام است و رئیس‌جمهور می‌تواند با استفاده از جایگاهش مثل یک رسانه فراگیر و پرنفوذ، شوق خواندن و موج کتاب‌خوانی را در مردم ایجاد و هوای فرهنگ جامعه را تازه کند. برای تحقق این مهم، رئیس‌جمهور خود باید کتاب‌خوانی حرفه‌ای باشد و در دوران ریاست‌جمهوری، تمام تلاش خود را به توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی و ارتقای فرهنگ عمومی مطالعه و توجه مردم به کتاب -به‌عنوان یک کالای مهم و حیاتی فرهنگی- مصروف کند.
 
۵- اکنون که رقابت نامزد‌های ریاست‌جمهوری سیزدهم آغاز شده است، فرصت مناسبی است که نامزد‌ها ضمن اعلام نسبت خود با بحث کتاب و میزان کتاب‌خوانی‌شان، برنامه‌های خود در حوزه کتاب و ترویج کتاب‌خوانی را مانند برنامه‌هایشان برای بهبود معیشت، اشتغال، ازدواج و مسکن و بورس و افزایش یارانه معیشتی به‌صورت شفاف به جامعه اعلام کنند؛ اینکه چه برنامه‌ای برای تولید کتاب و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی دارند.
به نظرم یکی از سوالات مهم و داغ مناظرات انتخاباتی، نیز می‌تواند همین موضوع باشد. فراموش نکنیم اگر حال کتاب و کتاب‌خوانی خوب شود، حال مردم و جامعه نیز از هر نظر خوب خوب خوب می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->