میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: ایران و پاکستان به لحاظ اقتصادی مکمل یکدیگر هستند + ویدئو مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اعلام کرد: بخشودگی جرائم مالیاتی به مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳ افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین در ایران قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و دام سبک و سنگین (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ۱۳ تفاوت کفش ونس اصل و فیک که باید بشناسید! امکان تمدید و اصلاح پروانه‌های کسب از درگاه ملی مجوز‌ها انعقاد ۴ تفاهم‌نامه در سفر استاندار خراسان رضوی به پاکستان سبزپوشی بورس پس از ۴ روز متوالی منفی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) افت اندک قیمت طلا و سکه در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو اعلام شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) علت افزایش قیمت سیب زمینی چه بود؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | رشد ۲۰ میلیونی هایما S۵ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | ورود دوباره دلار به کانال ۸۴ هزار تومان قطع انشعاب غیرمجاز هزار باغ‌ویلای مشهد فقط در سال ۱۴۰۳ | آخرین سد تأمین آب شهرستان مشهد در آستانه خروج از مدار است افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | آریسان ۱۱ میلیون تومان ارزان‌تر شد راهکارهای کاهش وابستگی به دلار در گفت‌وگو با کارشناسان | توسعه تجارت با رهایی از یکه‌تازی دلار یک خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت ارسال و ثبت سفارش خرید سهام بعد از ساعت بازار ممنوع شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تذکر بانک مرکزی به بانک‌هایی که ضوابط وام ازدواج، فرزندآوری و مسکن را رعایت نمی‌کنند رشد قرارداد‌های سفیدامضا و زیرپله‌ای کارگران باوجود کمبود نیروی کار نمایشگاه بهاره از ۱۱ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ در مشهد برگزار می‌شود + جزئیات تخفیفات قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | پرتقال گران شد هجوم خریداران مسکن به شهر‌های شمالی + جدول قیمت یارانه نقدی خانوار‌ها در چه صورتی حذف می‌شود؟ بخشودگی جرائم مالیاتی ابلاغ شد+ جزئیات پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟
سرخط خبرها

کشاورزی و دامپروری؛ بحران پس از خشکسالی

  • کد خبر: ۶۹۰۱۶
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۰
کشاورزی و دامپروری؛ بحران پس از خشکسالی
خشک سالی کم سابقه در سال آبی جاری، امان از بخش کشاورزی و دام پروری بریده و مشکلی بر مشکلات دیگر این بخش اضافه کرده است.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ خشک سالی کم سابقه در سال آبی جاری، امان از بخش کشاورزی و دام پروری استان خراسان رضوی بریده و مشکلی بر مشکلات دیگر این بخش اضافه کرده است. بحرانی شدن وضعیت موجود و نیاز دامداران و کشاورزان به حمایت دولت برای کاهش خسارات باعث شد که محوریت هفتادوسومین جلسه شورای اسلامی شهرستان مشهد، بررسی و بیان پیشنهاد‌های حاضران درباره مدیریت بحران خشک سالی باشد.

 

جلسه‌ای که با غیبت رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی به عنوان متولی اصلی بخش کشاورزی و دامداری و گلایه شدید رئیس شورای شهرستان مشهد از این غیبت برگزار شد.


اینکه دامداران خرد به دلیل شرایط سخت پیش آمده و فشار مشکلات در مواقعی دست به از بین بردن دام‌های خود زده اند، گوشه‌ای از حرف‌های تلخی بود که نشان می‌داد اوضاع، بسیار بحرانی است. بگذارید قبل از نوشتن صحبت‌های حاضران در جلسه به جمع بندی نتیجه آن که قرار شد درقالب چند پیشنهاد ازسوی شورای شهرستان در جلسه بعدی شورای استان مطرح شود، اشاره کنیم.

 

هماهنگی با بانک مرکزی برای در اختیار قرار دادن وام کم بهره در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کسانی که اکنون در حوزه کشاورزی و دامداری متضرر شده اند، پیگیری از طریق وزیر جهادکشاورزی برای انتقال رایگان نهاده‌ها از بنادر به شرق کشور و دادن پیشنهاد به منابع طبیعی به منظور استفاده از زمین‌های آن برای مدتی توسط دامداران، ازجمله پیشنهاد‌های مطرح شده در این جلسه بود.


کشاورزان، حامی می‌خواهند

رئیس شورای شهرستان مشهد با اشاره به وضعیت خشک سالی و اثرات آن بر مردم گفت: وقتی به روستا‌ها می‌رویم، متوجه می‌شویم چیز‌هایی که شنیده ایم، با واقعیت تفاوت دارد. استیصال چهره دامداران، کشاورزان و تولیدکننده‌ها و درواقع بیان دردشان، با زبان بی زبانی که می‌گوید ما را دریابید.


شهناز رمارم در پاسخ به صحبت‌های مدیر اموردام جهادکشاورزی استان که در بخشی از آن گفته بود جهاد متولی بخش آب نیست، تاکید کرد: درست است که جهاد، متولی بخش آب نیست، اما این سازمان، متولی بخش کشاورزی و دامداری است و باید برای آن بجنگد. او با تاکید بر اینکه سفره مردم دارد از پروتئین خالی می‌شود و حبوبات هم گران شده است، افزود: وقتی می‌گویید حوزه دام دیگر جذابیتی ندارد، یعنی در آینده تولید گوشت با مشکل روبه رو خواهد شد.


رئیس شورای شهرستان مشهد بار دیگر از نبود رئیس جهادکشاورزی انتقاد کرد و ادامه داد: خشک سالی، مدیریت دام، مدیریت محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را دچار مسئله کرده است و ما به عنوان نماینده مردم احساس خطر می‌کنیم. کشاورز و دامدار باید احساس کند حامی و یاور دارد؛ به همین دلیل نیاز بود آقای مهندس اورانی به جای شرکت در یک جلسه تشریفاتی، در این جلسه که به منظور پیدا کردن راهکار برای خروج از این بحران تشکیل شد، حضور پیدا می‌کرد.


خاموشی‌ها ادامه دارد

تماس وزیر نیرو با مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز باعث شد که او چند دقیقه جلسه را ترک کند. محمد علایی پس از بازگشت به جلسه با اشاره به وضعیت بحرانی آب در استان گفت: میزان بارندگی در استان از ابتدای سال آبی تاکنون ۹۶ میلی متر بوده که نسبت به سال قبل ۶۵ درصد و نسبت به میانگین درازمدت ۴۶ درصد کاهش داشته است.

همچنین سال گذشته در چنین روزی ۷۷ درصد سد‌های استان پر از آب بود که اکنون این میزان به ۳۹ درصد رسیده است. او با بیان اینکه امسال نیاز برق آبی کشور ۶۶ میلیون مگاوات است، مشکل برق را نیز مانند مشکل آب مهم دانست و افزود: به دلیل خشک سالی بیشتر از ۵۷ میلیون مگاوات تولید نخواهیم داشت. البته تلاش می‌کنیم با ارائه طرح هایی، خاموشی‌ها را به حداقل برسانیم، ولی در شرایط کنونی بازهم خاموشی خواهیم داشت.


تشکیل کار گروه خشکسالی

مجید نجات، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، نیز در ادامه جلسه با بیان اینکه در ستاد مدیریت بحران کارگروه خشک سالی تشکیل شده است، از مکاتبات استاندار خراسان رضوی با وزیر کشور خبر داد و گفت: استاندار برای دریافت اعتبارات، مکاتبات خوبی کرده که نتیجه آن نامه وزیر کشور به سازمان برنامه بوده است تا ما بتوانیم از این طریق، اعتباراتی را دریافت و با اولویت به این دغدغه رسیدگی کنیم.

 

رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی، معاون فنی و اجرایی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مشهد و مدیر اموردام سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی، دیگر افرادی بودند که به نیابت از رئیس جهادکشاورزی استان در این جلسه حضور یافته بودند.

 

مدیر اموردام سازمان جهادکشاورزی پس از ارائه آماری از میزان نهاده‌های توزیع شده و اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: رئیس سازمان جهادکشاورزی به منظور رفع مشکلات ناشی از خشک سالی برای کشاورزان و دامداران، چندین بار از طریق وزیر جهادکشاورزی پیگیری کرده است که نتیجه آن، قول مساعد برای اعمال ضریب خشک سالی در سهمیه نهاده‌های وارداتی استان بود. احمد داوطلب افزود: در اولین مرحله به استان حدود ۱۱ هزار تن جو خشک سالی داده شد. ما نیز ۵۰۰۰ تن از سهم نهاده دام سنگین استانی را به آن اضافه و بیش از ۱۶ هزارتن جو ویژه دام سبک توزیع کردیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->