طنین همتی|شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان درباره فعالیت باغویلاهایی که آبشان با انشعابات غیرمجاز تأمین میشود، اظهار کرد: متأسفانه بیشتر باغویلاهایی که ساخته میشود، غیرمجاز است و طبق قانون اجازه ساختوساز ندارند. اگر هم قانونی قانونی ساختوساز کنند، امکان ارائه خدمات قانونی به آنها وجود ندارد، درنتیجه مجبور میشوند آب مورد نیازشان را از راههای مختلف تأمین کنند؛ یا چاه غیرمجاز میزنند یا از شبکه غیرمجاز استفاده میکنند یا از آب چاهی که برای کشاورزی بوده است استفاده میکنند یا در حالت خوشبینانه با این هزینههای گزاف آب با تانکر تهیه کنند.
وی ادامه داد: هر روستا خطوط انتقال آب زیادی دارد و ما حدود ۱۳۰۰شبکه خطوط انتقال آب روستایی در مشهد داریم که از مسیر جادهها و باغویلاها عبور میکند. متأسفانه افرادی در ساختوساز هم تخطی میکنند و از این مسیر آبی انشعاب غیرمجاز میگیرند.
بهگفته این مسئول، ما روستاهایی داریم که حجم آبی که در آنجا برداشت میشود، از حجم آب مصرفی روستا بیشتر است. همچنین با وجود تأمین حجم زیادی آب برای آن منطقه، بازهم برای تهیه آب مشکل دارند که ریشه آن هم در انشعابات غیرمجاز است.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب مشهد در ادامه گفت: هر باغویلا بهطور متوسط و خوشبینانه پنجشش برابر یک خانه مسکونی آب مصرف میکند. روستایی که ۲۰ تا ۳۰باغویلای غیرمجاز دارد، معادل ۱۰۰خانه مسکونی مصرف آب دارد.
متأسفانه تاکنون اقدامات بازدارندهای که بهعنوان برخورد جدی تلقی شود، انجام نشده است. ما انشعاب غیرمجاز را با قانون خوب میتوانیم قطع یا مالک را جریمه کنیم، اما این اتفاق پس از اعمال جریمه هم دوباره تکرار میشود که باید جدیتر برخورد کرد تا چنین مواردی تکرار نشود.
اسماعیلیان تصریح کرد: امسال روستاها بهویژه روستاهایی که با بحران جدی آب روبهرو هستند و حتی حاشیه شهر مشهد را بهشکل جدی پایش میکنیم. در بولوار شاهنامه در 2ماه قبل با هماهنگی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی برای تعیین تکلیف انشعابات غیرمجاز اقدام کردیم. در همین بولوار شاهنامه حدود ۲۰۰۰باغویلای غیرمجاز وجود دارد که بعضی در حوزه شهری یا روستایی بودند که باید تعیین تکلیف شوند.
وی تأکید کرد: از مهمترین برنامههای ما در راستای احیای حقوق مردم و کاهش تنش آبی، تعیین تکلیف انشعابات غیرمجاز است.