زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

نگاهی به امکانات شهری نابینایان در معابر مشهد

  • کد خبر: ۷۰۱۲
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۲
نگاهی به امکانات شهری نابینایان در معابر مشهد
به بهانه روز جهانی عصای سفید که نماد ایمنی و تردد افراد نابینا در محیط پیرامون است با چند نابینا همراه شدیم و دغدغه‌های آن‌ها را درزمینه عبور و مرور در معابر شهر مشهد زیر ذره بین بردیم.
ملیحه ابراهیمی یزدی | تحقیقات و شواهد گواهی بر این ادعاست که اهمیت دادن به جایگاه معلولان در جوامع در حال توسعه، صرفا به یک شعار در روز جهانی معطوف شده است؛ به صورتی که هر ساله به صورت نمادین روی یک پوستر، بنر یا در نهایت بیلبورد تبلیغاتی، اهمیت توجه به این گروه، نمایش داده می‌شود. کمی تأمل دراین زمینه به ما نشان می‌دهد همان گونه که شهروندان هر شهر در جامعه حقوقی دارند، معلولان و نابینایان نیز از حقوقی برخوردارند. به بهانه روز جهانی عصای سفید که نماد ایمنی و تردد افراد نابینا در محیط پیرامون است تا بتوانند در اجتماع حضور پیدا کنند، با چند نابینا همراه شدیم و دغدغه‌های آن‌ها را درزمینه عبور و مرور در معابر شهر زیر ذره بین بردیم. خالی از لطف نیست که چند خطی را همراهمان باشید.


امکان ندارد شهروندی، نابینایی را در موقعیتی خاص ببیند و به سراغش نرود؛ برای نمونه، شهروندان هنگام سوار شدن نابینایان به اتوبوس، تاکسی و قطار شهری به آن‌ها کمک می‌کنند، اما سؤال اینجاست که چرا در یک وسیله حمل و نقل عمومی مثل مترو در ۲ خطی که در حال حاضر سرویس دهی دارند تنها ۳ ایستگاه ویژه نابینایان در نظر گرفته شده است؟
توجه: ساخت هر مترمربع مسیر ویژه نابینایان در سال ۹۵ برابر ۵۰۰ هزار تومان (در مجموع معادل ۳ میلیارد تومان) پیش‌بینی شده بودکه این مبلغ هم‌اکنون با توجه به تغییرات ارزی به ۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

فراموش نکنید که باید قبل از اینکه پایان‌کار ساختمان را بگیرید، نکات ایمنی لازم را  نیز رعایت کنید. تفاوتی هم نمی‌کند که یک برج تجاری باشد یا یک ساختمان اداری.  
حالا باید از خودمان بپرسیم چرا یک سازمان یا اداره که روزانه ارباب رجوع دارد، نباید به فکر مسیر ویژه نابینایان باشد؟!

تا حالا شده به این مسئله فکر کنید که نابینایان چه تفریحاتی دارند؟ هر تفریحی را درنظر بگیرید، با بن بست «زیر پا گذاشتن حقوق شهروندی» این گروه روبه‌رو می‌شوید.
چرا وقتی پای «فراهم کردن زیر ساخت‌ها برای معلولان» می‌لنگد، شما نیز یک سنگ جلو پایشان می‌گذارید؟ بردارید آن وسیله نقلیه‌تان را از سر راه نابینایی که عصازنان درحال پیاده روی است.


برای استفاده نابینایان از آسانسور در پل‌های هوایی عابر پیاده، زیر گذرها، اماکن تجاری و... باید شرایط ویژه فراهم باشد؛ حال آنکه متأسفانه شنیده‌ها حاکی از آن است که نامه مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد به شهرداران مناطق ۱، ۳، ۴، ۸، ۹ مبنی بر آسان سازی تردد معلولان از سواره رو به پیاده رو‌های منتهی به ایستگاه‌های قطار شهری از اردیبهشت امسال بی‌جواب مانده است! اگر چه در خط ۲ مترو آسانسور ویژه نابینایان درنظر گرفته شده است، به دلیل تحریم‌ها هنوز از تجهیزات خبری نیست. جالب است بدانید تنها آسانسور مناسب‌سازی شده ویژه نابینایان در یکی از مجتمع‌های تجاری اطراف مشهد نصب شده است.

یکی از دغدغه‌های نابینایان این است که هزینه‌های هنگفتی که مدیریت شهری سالانه صرف بهسازی و بهبود مسیر‌های شهر می‌کند، نتوانسته مشکلات معلولان را در شهر رفع کند و هنوز عصا به دستان، از قطع شدن ناگهانی مسیر ویژه نابینایان در سطح معابر و دسترسی آسان به دیگر امکانات شهری گلایه مندند.

تجهیز علائم ترافیکی به ویژه در تقاطع‌ها از جمله ضرورت‌های یک شهر ایمن است. فرد نابینایی که نمی‌تواند تغییر رنگ‌های چراغ فرماندهی را ببیند، چرا نباید از امکاناتی از جمله اعلام صوتی چراغ راهنمایی بهره‌مند شود؟ توصیه می‌کنیم یکشنبه هفته آتی، نگاهی به ویژه نامه «توان شهر» روزنامه بیندازید. در این ویژه‌نامه به طور مفصل به معضلات ترافیکی نابینایان در سطح شهر پرداخته شده است. علاوه بر آن می‌توانید با زمینه‌های آموزش این معلولان و همچنین با دو تن از نخبگان نابینای مشهدی آشنا شوید.
توجه: برابر قانون، عصای سفید به منزله تابلوی ایست است که در صورت تخطی از آن راننده مبلغ ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و اگر حادثه‌ای رخ دهد مقصر شناخته می‌شود.

نگاهی به امکانات شهری نابینایان در معابر مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->