خواسته طالبان از رئیس جمهور آینده آمریکا چیست؟ ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟ «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ساخت اردوگاه سامان‌دهی اتباع خارجی در تایباد ضروری است روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد
سرخط خبرها

وزیر بهداشت: در دوران کرونا ۲۵۰هزار افغانستانی را رایگان مداوا کردیم

  • کد خبر: ۷۰۳۱۷
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۲
وزیر بهداشت: در دوران کرونا ۲۵۰هزار افغانستانی را رایگان مداوا کردیم
وزیر بهداشت گفت: ما در دوران کرونا ۲۵۰هزار تبعه افغانستانی را رایگان مداوا کردیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید نمکی در مراسم رونمایی از مجموعه مستند "شنا با دست‌های بسته" و عکس صحنه‌پردازی‌شده "فرصت بحران" اظهار داشت: ما در دوران کرونا ۲۵۰ هزار تبعه افغانستانی را رایگان مداوا کردیم و هیچ کس نمی‌تواند بگوید تبعیض قومیتی در ارائه خدمات سلامت در دوران کرونا وجود دارد، ما پیرزن ۱۰۳ ساله را در کردستان مداوا و مرخص کردیم و مانند کشور‌های دیگر دستگاه را از افراد سالمند جدا نکردیم تا آن را به جوانان متصل کنیم.

 

وی ادامه داد: آنچه در دوران کرونا خلق شد حماسه بزرگی بود که حاصل عشق بود؛ عشق را باید با نگاه عاشق، نگاشت‌ و هنر زاییده عشق و زبان گفتمان زیبایی‌ها است.

 

وی افزود: در تاریخ شیعیان، این جمله بسیار زیبا و تاریخی حضرت زینب(س) را بسیار شنیده‌ایم که گفتند "در صحنه عاشورا به‌جز زیبایی چیزی ندیدم"، این گفتار به این دلیل است که ایشان به آن صحنه‌های غم‌انگیز و پرالتهاب با عشق نگاه می‌کرد، به همین دلیل من از ابتدای کرونا خواستم که هنرمندان در حماسه‌ای که در دوران کرونا رخ داد، مشارکت کنند.

 

وی با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر تأمین تجهیزات پزشکی و دارو، گفت: در سال ۹۹، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو کمتر از سال ۹۷ برای دارو و تجهیزات پزشکی دریافت کردیم. در سال ۹۸ سیلاب‌های بهاره و آنفلوآنزا و زلزله را تجربه کردیم و در اواخر بهمن سال ۹۸ خسته از این اتفاقات وارد بحران کرونا شدیم. در روز‌های اول اپیدمی به ما خبر می‌دادند که محموله تجهیزات پزشکی وارد خواهد شد، اما ساعت دو شب تماس می‌گرفتند و می‌گفتند که به‌دلیل تحریم امکان واردات آن وجود ندارد. مدافعان سلامت قدم در راه سختی گذاشتند و ما ترس از مقابله با بیماری کرونا رابا رشادت مدافعان سلامت، شکستیم.

 

نمکی یادآور شد: آمریکایی‌ها تا ۶ ماه قبل ۱۱۱ میلیارد دلار فقط برای نظام سلامت هزینه کردند و هزاران میلیارد برای معیشت مردم هزینه کردند، انگلیسی‌ها ۲۲ میلیارد پوند هزینه کردند و ما یک میلیون یورو از صندوق توسعه ملی را به‌صورت قطره‌چکانی گرفتیم و البته بخش قابل‌توجهی از آن را نیز هنوز دریافت نکرده‌ایم.

 

وزیر بهداشت گفت: در انگلیس در هفته اول، با آن تجهیزات بیمارانشان در خیابان سرگردان شدند، در جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات، نه‌تن‌ها بیمار کرونایی برای یافتن تخت خالی سرگردان نشد، بلکه بیماران دیگر نیز خدمت دریافت کردند.

 

وی با بیان این‌که "من احساس می‌کنم به‌اندازه قطره‌ای از خون شهدا برای نظام جمهوری اسلامی کار نکرده‌ام"، خاطرنشان کرد: شما ببینید چگونه شد که برای ۴۷۵۰ قلم دارو، در اوج تحریم، مردم سرگردان نشدند، حتی یک دقیقه اتاق عمل تعطیل نشد و در اوج طالمانه‌ترین تحریم‌ها بیماران معطل نماندند و ما در ۵۰ روز توانستیم مایحتاج کادر درمان را در داخل کشور تولید کنیم. رمدسیویر و فاویپیراویر با یک‌دهم قیمتی که از خارج از مرز‌ها وارد می‌شد در دو ماه در داخل کشور تولید شد.

 

وزیر بهداشت تصریح کرد: رشد اقتصادی ما مثبت بود و کارگران ما خیالشان از تخت بیمارستانی راحت بود، ما در بدترین شرایط، ۳۰ درصد ظرفیت خالی آی‌سی‌یو داشتیم و در طول یک سال، ظرفیت ICU را دوبرابر کردیم. در اوج تحریم ۴۶۰ اکسیژن‌ساز تأمین کردیم. بیمارستان‌های ما برای شرایط عادی طراحی شده بود یعنی یک تا ۵ لیتر اکسیژن برای بیماران تولید می‌شد، اما ۴۶۰ دستگاه اکسیژن‌ساز تأمین کردیم و یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که هیچ بیماری به‌دلیل نداشتن پول، پشت در بیمارستان نماند.

 

وی در پایان تأکید کرد: دنیا از حماسه واکسن‌سازی کرونا در ایران حیرت خواهد کرد و برای اعتلای غرور ملی بین کشور‌های منطقه که دست‌شان برای واکسن وارداتی به بیرون از مرز‌ها دراز است، باید این حماسه به تصویر کشیده شود.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->