توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت هشدار درباره فروش دارو‌های کودکان در فروشگاه‌های سیسمونی روند افزایشی شیوع بیماری‌های تنفسی | اُمیکرون دوباره اوج گرفت (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک میلیون نفر در خراسان رضوی، مبتلا به فشارخون هستند | گزارش شهرآرانیوز از «قاتل خاموش» و راهکار‌های پیشگیری و درمان آن پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش دما در برخی استان‌ها از امروز آیا احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صادر می‌شود؟ معمای گم‌شدن ۲۰۰ کیلوگرم مواد مخدر، راز قتل قاچاقچی را افشا کرد نقشه ناکام قتل همسر سابق برای حضانت فرزند! فهرست سیاه تبهکاران سایت دیوار در مشهد فاش شد اسامی محصولات و خوشبوکننده‌های غیرمجاز اعلام شد(۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) واژگونی خودرو در سبزوار یک کشته و ۵ مصدوم برجای گذاشت (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ ۲ کشته و ۲ مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رفاقت عجیب گاو و پلنگ! از شایعه تا واقعیت

  • کد خبر: ۷۰۳۷۵
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
رفاقت عجیب گاو و پلنگ! از شایعه تا واقعیت
به تازگی تصویر یک گاو و یک قلاده پلنگ در کنار یکدیگر منتشر شد که در توضیح آن آمده بود: «دوستی عجیب گاو و پلنگ!».

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ سرعت انتشار شایعات و ماندگاری آن‌ها بیش از اخبار واقعی است. زیرا معمولا شایعات دارای کشش بیشتری هستند و بعد از انتشارشان، فقط درصدی از مردم متوجه تکذیبشان می‌شوند. اینکه گاهی در فضای مجازی با شایعات روبه رو شویم، امری عادی تلقی می‌شود، اما اینکه شایعات از سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها سردربیاورند، اتفاقی است که ضعف رسانه‌ها در صحت سنجی اخبار را به رخ می‌کشد.

 

به تازگی تصویر یک گاو و یک قلاده پلنگ در کنار یکدیگر منتشر شد که در توضیح آن آمده بود: «دوستی عجیب گاو و پلنگ!» شرح خبر هم می‌گفت که در گوشه‌ای از کشور پاکستان، زمانی که مردم از وجود یک قلاده پلنگ در روستایشان احساس خطر می‌کنند، به سراغ محیط بانان می‌روند و آن‌ها هم با کارگذاری دوربین متوجه می‌شوند که این پلنگ هرشب برای دیدن یک گاو وارد روستا می‌شود. بعد هم در ادامه آمده بود که این پلنگ بالغ در کودکی از شیر این گاو تغذیه کرده است و حالا دوستی عمیقی میان این دو شکل گرفته است.

 

رفاقت عجیب گاو و پلنگ!

 

کمی بعد هم این خبر سر از رسانه‌ها درآورد و وقتی که هیچ منبع موثقی برای آن نیافتیم، به سراغ مبدأ انتشار خبر رفتیم و به شبکه اجتماعی توئیتر و یک صفحه شخصی رسیدیم. بد نیست بدانید که حتی در رسانه‌های پاکستانی نیز این خبر به نقل از توئیتر شخصی همان فرد منتشر شده بود. با کمی جست وجوی بیشتر متوجه شدیم که قدیمی‌ترین منبعی که برای تصاویر این گاو و پلنگ وجود دارد، مربوط به سال ۲۰۰۲ است و اگر هم این خبر حقیقت داشته باشد، سابقه آن به بیشتر ۲۰ سال پیش بازمی گردد، آن هم درحالی که ثبت این عکس در محلی دیگر رخ داده و در مقاله اصلی حرفی از کشته شدن مادر این پلنگ و تغذیه او با شیر گاو به میان نیامده است.

 

مقاله اصلی فقط حاوی تحلیلی کلی از روابط میان حیوانات است و متخصصان در آن از چگونگی ایجاد چنین رفتار‌هایی در حیوانات صحبت کرده اند. اخبار درباره روابط دراماتیک میان انسان‌ها یا حتی حیوانات را هرروز در جای جای فضای مجازی می‌بینیم و این اخبار به واسطه درگیرکردن عواطف و برانگیختگی سریع، دارای سرعت انتشار بیشتری هستند. اخباری که اگر نگوییم بیشتر آن ها، باید بپذیریم که برخی از آن‌ها حقیقت ندارند. برای اینکه عقلانیت بیشتری در جامعه حکم فرما باشد، بهتر است پیش از بازنشر چنین اخباری، به دنبال منبع موثقی باشیم که بتوان به آن اتکا کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->