انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

نشانه های بیماری ام اس چیست؟

  • کد خبر: ۷۰۴۰۲
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
نشانه های بیماری ام اس چیست؟
بیماری ام اس در خانم‌ها شایع‌تر است و معمولا در رنج سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بروز پیدا می‌کند. بیماری ام اس بیماری دختران و خانم‌های جوان است و در این طیف ۱.۵ تا ۳ برابر آقایان بروز می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی سعیدی، متخصص مغز و اعصاب درباره «بیماری ام اس»، گفت: در بیماری ام اس کانون‌های التهابی کوچکی که پلاک‌های ام اس نامیده می‌شوند در مغز، نخاع و اعصاب بینایی پیدا می‌شوند و بر اساس اینکه این پلاک‌ها در چه ناحیه‌ای قرار گرفته باشند، شاهد علائم بالینی مختلفی هستیم.

وی افزود: این بیماری که در خانم‌ها شایع‌تر است و معمولا در رنج سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بروز پیدا می‌کند. بیماری ام اس بیماری دختران و خانم‌های جوان است و در این طیف ۱.۵ تا ۳ برابر آقایان بروز می‌کند.

سعیدی درباره «دلایل بروز ام اس»، گفت: علت قطعی وجود ندارد؛ ولی به عنوان مثال کمبود ویتامین دی، عفونت‌های ویروسی دوران کودکی یا نوجوانی، فاکتور‌های نژادی و ارثی می‌توانند سبب بروز این بیماری شوند.

این متخصص مغز و اعصاب بیان داشت: در برخی خانواده‌ها یک تا دو نفر درگیر این بیماری می‌شوند که حاکی از زمینه ارثی آن است؛ اگرچه در خانواده‌ای که پدر یا مادر درگیر این بیماری هستند شانس ایجاد آن در فرزندانشان کمتر از ۵ درصد است؛ بنابراین اگرچه فاکتور‌های ارثی مطرح هستند، ولی نباید موجب استرس بی حد شوند.

وی درباره «راه‌های پیشگیری از این بیماری»، اظهار داشت: توصیه ما به مبتلایان ام اس برای جلوگیری از بروز این بیماری در فرزندانشان این است که سطح ویتامین دی حتما اندازه گیری و اصلاح شود. باید فعالیت بدنی مرتب و متناسب با توان جسمی داشته باشیم؛ بچه‌ها در معرض آفتاب قرار بگیرند. زندگی از آپارتمان و دوری از نور و کارکردن مدام با کامپیوتر باید کنترل شود؛ به طور کلی فرهنگ زندگی باید تغییر کند.

سعیدی درباره «نشانه‌های بالینی ام اس»، گفت: یکی از شایع‌ترین علامت‌ها التهاب عصب چشم است که به صورت تاری دید در یک چشم و درد کاسه چشم در حین حرکت بروز می‌کند. ضعف پا‌ها و گاهی دست‌ها که گاهی با گرفتگی و گزگز همراه است هم یکی دیگر از علائم ام اس است.

این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: این گزگز می‌تواند از کف پا‌ها شروع شده و تدریج بالا بیاید و گاهی تا ناحیه شکم و سینه می‌رسد؛ اگرچه هر گزگز و مورموری نشانه ام اس نیست و حتما پزشک باید آن را تشخیص دهد. سرگیجه، عدم تعادل، دوبینی و تکرر ادرار هم می‌تواند از نشانه‌های بالینی ام اس باشد.

وی بهترین روش تشخیص را ام. آر. آی مغز و نخاع گردن خواند و گفت: البته روش‌های دیگری هم بر اساس تشخیص پزشک وجود دارد که می‌توان براحتی این بیماری را تشخیص و بیمار را مورد معالجه قرار داد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->