فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟

  • کد خبر: ۷۰۸۳۰
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
  • ۲
مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟
معروف است کمال الملک بسیار آرزو داشت روزی تصویری از فردوسی بکشد، اما هرچه می‌کشید مورد قبولش نبود، تا اینکه این دغدغه باعث شد شبی خواب ببیند. در حالت رؤیا و خواب دید که فردوسی پشت پنجره اتاقش آمده است و او را نگاه می‌کند.

شهرآرانیوز، معروف است کمال الملک بسیار آرزو داشت روزی تصویری از فردوسی بکشد، اما هرچه می‌کشید مورد قبولش نبود، تا اینکه این دغدغه باعث شد شبی خواب ببیند. در حالت رؤیا و خواب دید که فردوسی پشت پنجره اتاقش آمده است و او را نگاه می‌کند، این تصویر در ذهن کمال بود و بلافاصله فردا آن را با کیفیتی که در ذهن داشت، رسم کرد و که بعد‌ها نیز همان تصویر مبنای کار پیکرتراشان بود.


لبوفروشی در میدان فردسی که شبیه فردوسی بود

دکتر حسین بنایی نیز تعریف کرده است که «من دلم می‌خواست تصویری از فردوسی بکشم و هرچه فکر می‌کردم چه چیزی مناسب فردوسی است، برایم جا نمی‌افتاد، تا اینکه روزی از خیابانی که بعد‌ها به‌نام فردوسی در مشهد نام‌گذاری شد، عبور می‌کردم. مردی لبوفروش را دیدم و گفتم این باید فردوسی باشد، فوری چهره او را کشیدم و در خانه تکمیل کردم. این تصویر چندان با تصویر کمال‌الملک بیگانه نیست.

 

 

مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟

نقاشی فردوسی از رسام ارژنگی

نقاشی رسام ارژنگی از فردوسی

رسام ارژنگی از نقاشان معروف ایرانی است که در مسکو درس هنر آموخته بود. او وقتی به ایران آمد، در تهران به دیدار کمال‌الملک رفت و ایده مجسمه‌ها و تابلو‌های فردوسی را پیشنهاد کرد. ارژنگی گفته که در سال۱۳۰۲ یک زرتشتی در یکی از خیابان‌های تهران قرائت‌خانه‌ای به‌نام فردوسی تأسیس کرده بود و از من خواست تصویر فردوسی را در مراسم افتتاح آن قرائت‌خانه به نمایش بگذارم. خودم نیز در آن مراسم شرکت کردم، از میرزاده عشقی نیز برای خواندن شعری به‌نام فردوسی دعوت کرده بودند که شعر را خواند، اما از کار من نام نبرد، من بعد از جلسه به او گفتم که شما باید از کار من یاد می‌کردید که عذرخواهی کرد. این نخستین تصویر از فردوسی بوده که تا مدت‌ها وجود داشته، اما بعد از بین رفته است، زیرا سقف گالری ارژنگی در یک بارندگی فرو می‌ریزد و همه آثار او از جمله تصویر فردوسی از بین می‌رود.

 

 

مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟

تصویری بازسازی شده از نقاشی کمال‌الملک درباره فردوسی

 

تصویری که از روی نقاشی کمال‌الملک ماندگار شد

اما اولین‌بار میراث فرهنگی امروز، به ابوالحسن صدیقی، هنرمند معروف، پیشنهاد می‌کند که تندیسی از فردوسی تهیه کند و صدیقی که شاگرد کمال‌الملک بوده است و تصویر فردوسی را از کمال‌الملک دیده بود، با همان انگاره مجسمه‌ای می‌سازد و در تصویر فردوسی که اکنون معروف است و در میدان فردوسی تهران و آرامگاه فردوسی مشهد قرار داد، مبنای کار صدیقی قرار می‌گیرد.


دکتر محمدجعفر یاحقی در نشست مجازی « سرفرازی سردیس‌ها و تندیس‌ها»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
0
0
متن کوتاههههه
کارو
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
0
0
جالب است که شعرای غیرفارس زبان به خواب کسی نمی آیند و این داستانها فقط برای شعرایی پیش آمده که به فارسی شعر سروده اند!
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->