تاسیس یک جایزه ادبی به نام «یون فوسه» برنده نوبل ادبیات تصویربرداری «حکایت‌های کمال۲» در شهرک غزالی انتشار فراخوان بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر نگاهی به آثار سعید روستایی به بهانه‌ صادرشدن پروانه ساخت فیلم جدیدش ارسال فهرست ۱۲۸ فیلم موردتأیید «جشنواره فیلم کوتاه تهران» به دبیرخانه «فجر» وقتی فیلم‌های اجتماعی شبیه هم می‌شوند | نقدی بر فیلم «نبودنت»؛ ساخته کاوه سجادی‌حسینی آموزش داستان نویسی | رج‌های ناتمام (بخش دوم) ماجرای حاشیه‌های اجرای «ترور» ساعد سهیلی در مشهد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ کنسرت «ریچارد کلایدرمن» در ایران + فیلم مروری بر کارنامه هنری داریوش فرهنگ به بهانه سالروز تولدش درگذشت غم‌انگیز سلین‌ حسین‌پور، بازیگر هفت‌ساله مهابادی + علت و فیلم معرفی داوران بخش تئاتر صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت + عکس «شارلیز ترون» هم بازیگر فیلم «آینده» نولان شد صحبت‌های معاون سیما درباره ساخت چند مجموعه تاریخی جدید «علی دهکردی» در جمع بازیگر سریال «مهمان‌کُشی» «هرچی تو بگی»، در راه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر
سرخط خبرها

به‌سمت تولید آثار دائمی پیش رفتیم

  • کد خبر: ۷۰۸۵۳
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
به‌سمت تولید آثار دائمی پیش رفتیم
پس از تأسیس خانه هنرمندان مشهد در دهه ۸۰، پیکرها، تندیس‌ها و سردیس‌هایی از شخصیت‌های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، ورزشی و شهدا در جای‌جای شهر ایستادند تا ستون‌هایی باشند برای بنای هویت این شهر.


امیری | شهرآرانیوز، پس از تأسیس خانه هنرمندان مشهد در دهه ۸۰، پیکرها، تندیس‌ها و سردیس‌هایی از شخصیت‌های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، ورزشی و شهدا در جای‌جای شهر ایستادند تا ستون‌هایی باشند برای بنای هویت این شهر.

سردیس محمد خادم، پهلوان کشتی‌گیر مشهدی، در بولوار رضا، نصب سردیس شهید فخرایی در ابتدای بولوار شهید فخرایی، نصب پیکر خیام در ابتدای بولوار خیام، ساخت مجسمه سلام در عرصه میدان شهدا و مقابل حرم مطهر امام‌رضا (ع) تنها چند نمونه از ۱۵۰ المان، تندیس و مجسمه‌ای است که در ۳ دهه گذشته و پس از وقفه‌ای طولانی در خیابان‌های شهرمان پیدا شدند و در این سال‌ها حال‌وهوایی متفاوت به شهر بخشیدند.

مدیر خانه هنرمندان مشهد با بیان اینکه در سال‌های گذشته در کنار المان‌ها، پیکر‌ها و تندیس‌ها و سردیس‌های بسیار باکیفیتی در مشهد اکران شده‌اند، از مجسمه «شیخ‌طبرسی» که اکنون در چهارراه مقدم طبرسی قرار دارد، به‌عنوان یکی از آثار باکیفیت یاد می‌کند. او همچنین به پیکر «ابوریحان بیرونی»، «رستم و سهراب»، «رستم و رخش» به‌عنوان دیگر آثار ماندگاری اشاره می‌کند که در چند سال گذشته و به‌دست هنرمندان مشهدی ساخته و اکران شده است.

او به مجسه‌های نصب‌شده در جلوخان فردوسی هم اشاره می‌کند: این مجسمه‌ها هرکدام ویژگی‌های خاص خودش را دارد و نمای ویژه‌ای به این محل داده است. همچنین مجسمه «رستم و رخش» و «رستم و اژدها» در میدان شاهنامه که در ابتدای بولوار شاهنامه نصب شده است، جزو آثار باکیفیت محسوب می‌شود که در سال‌های گذشته در مشهد تولید و نصب شده است. این آثار نیز دائمی هستند، اگرچه به مراقبت بیشتری برای آسیب‌ندیدن نیاز دارند.

او همچنین به پیکر‌های برنزی «سلام» در عرصه میدان شهدا به‌عنوان یکی از آثار بسیار خوب و مقاوم اشاره می‌کند: این اثر نیز از جنس برنز است و از نظر هنری هم ارزشمند است.

بهزاد چوپانکاره معتقد است روند ساخت و اکران مجسمه در مشهد در سال‌های گذشته رو به رشد بوده است: ما در دوره مدیریت اخیر سعی کردیم تولید آثار موقت را کاهش دهیم تا به‌این‌ترتیب به‌سمت تولید آثار دائمی و ماندگار برویم. از آنجا که یکی از اهداف این آثار، در یاد‌ها باقی‌ماندن است، تندیس‌ها و سردیس‌هایی از چهره‌های تاریخی، شهدا و فرهیختگان به هنرمندان سفارش داده شده است.

او به تعدادی مجسمه درحال ساخت نیز اشاره می‌کند که قرار است به‌زودی در شهر نصب شود: قرار است یک مجسمه رستم و سهراب دیگر در مشهد نصب شود که اکنون به‌دست یکی از هنرمندان خوب کشور درحال ساخت است. محل جانمایی این مجسمه هنوز معلوم نیست، اما متریال استفاده‌شده در این مجسمه برنز است که باعث می‌شود مجسمه زیبا و درعین‌حال بسیار ماندگار باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->