پایان جعل مأموریت | باند کلاهبرداران دولتی‌نما دستگیر شدند آغاز فرآیند مرمت یکی از گنبد‌های مسجد جامع اصفهان (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) اجرای طرح ملی سنجش سلامت پایه ششمی‌ها احیای صنعت گردشگری کشور در دوران پساجنگ با محوریت صلح، فرهنگ و زیارت افشای سوالات سمپاد، عدالت آموزشی را زیر سوال برد | برخورد جدی مجلس با متخلفان ضروری است بازگشت دوباره کرونا به صدر بیماری‌های تنفسی کشور جنگ ۱۲ روزه چه آسیبی به صنایع دستی کشور زد؟ تبلیغ دارو در فضای مجازی ممنوع است مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان: تولید آب در خراسان رضوی ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است بدهی سربه‌فلک‌کشیده‌ دولت به تأمین‌اجتماعی | ۶۰ درصد بازنشستگان، نصف سبد معیشت درآمد دارند اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نمون‌برگ هدایت تحصیلی دانش‌آموزان قبولی در خرداد صادر شد + جزئیات بر پروژه مهر و ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس نظارت می‌شود | نظرسنجی از والدین درمورد فرآیند ثبت‌نام‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا ابتدای هفته آینده پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مطالبه جدی بازنشستگان است آیا معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در مردادماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ دستیابی به استاندارد‌های تراز در مدارس غیردولتی تا ۳ سال آینده (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری فروشنده کیک‌های فاسد در مشهد | متهم: چند هزارکیک تاریخ گذشته را از ضایعات فروشی خریدم! دستگیری قاتل فراری در شرق تهران قاتل مامور پلیس در بوشهر دستگیر شد درباره آسیب‌رسانی حیوانات به ظاهر تربیت شده | وحشی‌های اهلی‌نما درمان بیماران سرطانی در  مشهد با کمک خیران | اهتمام برای التیام درد سرطان آلودگی هوا چگونه بیماری‌های تنفسی را تشدید می‌کند؟ گرمازدگی در کودکان چه علائمی دارد و چه باید کرد؟ توصیه‌های طب سنتی برای مقابله با گرمازدگی بیش از ۶۰۰ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما تعلیق شد
سرخط خبرها

فیشینگ اطلاعات پشت دیوار فریب

  • کد خبر: ۷۱۱۵۷
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۶
فیشینگ اطلاعات پشت دیوار فریب
ترفندی مجرمانه که همچنان قربانی می‌گیرد و حساب‌های مردم را خالی می‌کند

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ 

روایت اول: یک جست وجوی ناسالم

باید ۲ میلیون تومان برای برادرم کارت به کارت می‌کردم. نه حوصله داشتم که در این هوای گرم از خانه بیرون بروم و نه حال رفتن تا پای عابر بانک. برای همین با یک جست وجوی ساده در گوگل بانک عامل حساب کارتم را پیدا کردم و وارد لینک مورد نظر شدم.


اطلاعات را به طور کامل در کادر‌های مشخص شده پر کردم و بعد هم دکمه ارسال را زدم. رمز دوم که برایم ارسال شد را هم در کادر مورد نظر نوشتم. ارسال اطلاعات با خطا روبه رو شده بود. تا به خودم بیایم مبلغ ۱۰ میلیون از حسابم کسر شد. سرم داشت شاخ درمی آورد. رقم کسر شده با مبلغ درج شده در صفحه بانکی همخوانی نداشت. به بانک رفتم و آنجا بود که متوجه شدم حسابم هدف فیشینگ اطلاعات قرار گرفته و سایت بانکی مورد نظر درگاه جعلی بوده است.


حسابم خالی شده بود و مانند کف دست که هیچ مویی در آن وجود ندارد، حتی یک ریال هم برایم نمانده بود.
فردای آن روز به پلیس فتا رفتم و موضوع را به کارشناس مربوط گزارش کردم. پرونده‌ای هم در این راستا تشکیل شد، اما بعد از گذشت ۳ روز هنوز خبری از شناسایی متهمان اعلام نشده است.


روایت دوم: خریدار تلفنی دست به نقد

به شدت پول لازم بودم. تصمیم گرفتم گوشی تلفن همراهم را بفروشم برای همین عکس هایش را در سایت دیوار آگهی کردم. زمانی از انتشار آگهی فروش گوشی نگذشته بود که فردی ناشناس با من تماس گرفت و بدون اینکه تلفن همراهم را ببیند با کمی چک و چانه آن را خریداری کرد. او یک شماره حساب از من گرفت و مبلغ ۶ میلیون تومان به حسابم واریز کرد. بعد هم از من خواست تا گوشی تلفن را به وسیله پیک به آدرسی در مرکز شهر برایش ارسال کنم.


۳ روز از این ماجرا گذشته بود که متوجه شدم حساب بانکی ام مسدود شده و بعد هم به پلیس فتا احضار شدم. با مراجعه به پلیس فتا دریافتم که اسمم در یک پرونده کلاهبرداری به عنوان متهم ثبت شده و حالا باید تاوان دهان سوخته‌ای را می‌دادم که هیچ آشی نخورده است.


پول‌هایی که برای فروش گوشی تلفن همراه به حسابم واریز شده بود، منشأ غیر قانونی داشت و فرد خریدار آن‌ها را از طریق سرقت اطلاعات حساب شاکی به کارت بانکی من انتقال داده بود.
حالا من مانده بودم و بدهی‌ها و ضرری که باید جبرانش می‌کردم. اگرچه هم من و هم شاکی پرونده از فرد کلاهبردار شکایت کردیم، اما در این میان هر دو متضرر شده بودیم.


روایت سوم: گوگل هم فریب خورده است

با توجه به گشوده شدن تعداد زیادی از پرونده‌های فیشینک حساب‌های بانکی در ۳ روز اخیر در مرکز پلیس فتای استان خراسان رضوی تحقیقات گسترده‌ای در بستر فضایی سایبری با هدایت مستقیم سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای استان شکل گرفت که خوشبختانه ظابطان قضایی موفق به ردزنی و شناسایی متهمانی شدند که همگی اعضای یک باند کلاهبرداری و پول شویی هستند.


به گفته سرهنگ جهانشیری، در ۳ روز گذشته تنها ۱۵ پرونده در مرکز این پلیس تخصصی استان تشکیل شده که بنا بر تحقیقات صورت گرفته متهمان در مجموع ۱۰۰ میلیون تومان کلاهبرداری و پول شویی از طریق فیشینگ اطلاعات حساب قربانیان انجام داده اند.


فریب گوگل و بالا آمدن لینک‌های بانکی جعلی ترفند و شگرد جدیدی است که طبق گفته رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی، مجرمان به تازگی طعمه‌های خود را از طریق آن تلکه می‌کنند. شگرد این افراد به گونه‌ای است که متهمان با استفاده از ترفند‌هایی حرفه‌ای سایت جعلی بانکی خود را در سرویس جست وجوی گوگل بالا می‌آورند. در مقابل کاربران فضای مجازی که به دنبال سایت بانکی خود می‌گردند با یک جست وجوی ساده و بدون توجه به نشانی درگاه بانکی اصلی وارد بازی «فیشرها» (مجرمانی که اطلاعات بانکی شهروندان را سرقت و با آن اقدام به پول شویی و خرید‌های غیرقانونی می‌کنند) می‌شوند. در این گونه پرونده‌ها افرادی هم هستند که هیچ نقشی در این جرائم ندارند، اما از منظر قانون متهم شناخته می‌شوند.

شهروندانی که کالا‌های خود را در سایت‌های واسطه گر به فروش می‌گذارند و بدون تحقیق و احراز هویت فرد خریدار در قبال عملیات بانکی کارت به کارت، لوازم خود را در اختیار او می‌گذارند. سرهنگ جهانشیری با تأکید بر این موضوع که کاربران فضای مجازی باید شناخت کاملی از آن داشته باشند، بیان کرد که شهروندان برای اطلاع از سایت‌های مجاز بانکی می‌توانند به سایت پلیس فتا مراجعه کنند. همچنین مردم قبل از انجام عملیات بانکی از طریق شبکه سایبری حتما به بانک مورد نظر مراجعه و لینک بانکی را دریافت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->