۷۵ درصد از پروژه‌های آموزشی استان وارد مرحله عمرانی شد‌ه‌اند | پیشرفت فیزیکی ۵۰۳ مدرسه در خراسان رضوی حمله به رفیق برای چند پک قلیان واکسن HPV ایرانی با دانش بومی وارد بازار شد ثبت ۳۸ هزار چندقلوزایی در سال ۱۴۰۳ حمل پاوربانک در چمدان زائران حج ممنوع شد زنگ خطر تب کریمه کنگو در این شهر ایران به صدا در آمد رشد ۵برابری فعالیت‌های حوزه توانبخشی هلال‌احمر خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی‌ طی امروز و فردا (پنجشنبه و جمعه ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرداخت بیش از ۶۴۰ میلیارد ریال به بیماران خاص در خراسان رضوی تعرفه مشاوره روانشناسی اعلام شد | ۴۵ دقیقه مشاوره: ۶۲۰ هزار تومان مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری ایران: نظام برنامه‌ریزی شهری باید مانع از حاشیه‌نشینی شود | آمار بالای حاشیه‌نشینی در مشهد + فیلم استفاده از سیستم‌های کنترلی در نیروگاه حرارتی، در دستورکار وزارتخانه‌های نفت و نیرو گرم‌ترین زمستان استرالیا در راه است چپ‌دست‌ها بیشتر از بقیه به این بیماری دچار می‌شوند عادات روزمره، سلامت روان را بهبود می‌بخشد علائمی که زنان نادیده می‌گیرند | نشانه‌های پنهان سکته قلبی زلزله نسبتا شدید سمنان را لرزاند (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وضعیت جوی مناطق کوهستانی در روز‌های پایانی هفته پایدار می‌شود (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تداوم فعالیت سامانه بارشی در برخی نقاط کشور طی ۵ روز آینده (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)  آزادی ۸۸ زندانی با حضور رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی هم‌زمان با دهه کرامت ۱۴۰۴ خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان ۲ برابر بزرگسالان است دستگیری عامل انتشار سؤالات کنکور در ایلام (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایتی از قهرمانان سفید و سرخپوش ایران عزیز از جعبه‌های پوچ تا استخدام‌های دروغ | رازهای شگردهای نوین کلاهبرداران اعترافات تکان‌دهنده متهم‌به‌قتل در دادگاه: مشروب خورده بودم، حال طبیعی نداشتم جزئیات تازه از ماجرای قتل مسلحانه مدیر موقوفه عادل شاهی در مشهد بر‌نامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای معیشت معلمان | امروز بیشتر از هر زمان دیگری به معلم خلاق نیاز داریم ۲ نفر از مفقودان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت پرتکرار طب ایرانی ۸۰۰ هزار واحد واکسن پنتاوالان در مراکز بهداشتی کشور توزیع شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

احتمال از بین رفتن ماده خاکستری مغز بر اثر کرونا

  • کد خبر: ۷۱۴۹۳
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹
احتمال از بین رفتن ماده خاکستری مغز بر اثر کرونا
نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، بهبودیافتگان کووید-۱۹ ممکن است به مرور زمان دچار مشکلاتی همچون از دست دادن ماده خاکستری و سایر بافت‌های مغزی شوند.

به گزارش شهرآرانیوز،  این مطالعه جدید که با استفاده از داده‌های جمع آوری شده توسط بانک اطلاعات پزشکی (Biobank) انگلیس انجام شد، نشان می‌دهد، بهبودیافتگان کووید-۱۹ ممکن است با گذشت زمان دچار مشکلاتی مانند از دست دادن ماده خاکستری شوند.

 

ماده خاکستری برای پردازش اطلاعات در مغز مهم و حیاتی است و غیرطبیعی بودن حجم ماده خاکستری ممکن است بر عملکرد و ارتباط نورون‌ ها تأثیر گذارد.

 

محققان در این مطالعه ۷۸۲ داوطلب را مورد بررسی قرار دادند؛ این افراد شامل ۳۸۸ فرد سالم و ۳۹۴ نفر بودند که از بیماری کرونا جان سالم بدر برده بودند. محققان اسکن های مغزی این افراد را قبل از همه‌گیری کرونا و پس از این همه‌گیری با یکدیگر مقایسه کردند.

 

محققان در میان آن دسته از شرکت کنندگان که بهبودیافته بودند، اثراتی مانند از بین رفتن ماده خاکستری در مناطقی از مغز مشاهده کردند.

 

نویسندگان این مطالعه گفتند: یافته‌های ما از دست دادن ماده خاکستری را در نواحی از «قشر لیمبیک» نشان می دهد که به طور مستقیم با سیستم بویایی و چشایی اولیه یا مناطق مغزی مرتبط با درک حواس مانند بویایی و چشایی ارتباط دارد.

 

ماده خاکستری مغز بخشی از سیستم عصبی مرکزی است و اساساً تمام عملکردهای مغز را کنترل می‌کند. ماده خاکستری افراد را قادر می‌سازد تا حرکت، حافظه و احساسات خود را کنترل کنند، بنابراین یک ناهنجاری در ماده خاکستری مغز می‌ تواند بر مهارت‌ های ارتباطی و سلول‌ های مغزی تأثیر گذارد.

 

این مطالعه همچنین نشان می‌ دهد که از دست دادن ماده خاکستری در مناطق مربوط به حافظه مغز ممکن است به نوبه خود خطر ابتلا به زوال عقل را در طولانی مدت برای این بیماران افزایش دهد.

 

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

 

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

 

اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

 

علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و آمریکا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. همچنین در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->