هشدار پلیس فتا درباره شگرد جدید مجرمان سایبری با ابلاغیه جعلی ناخوانا زنان، قربانی اصلی سکته‌های قلبی در استان | طرح غربالگری بیماری‌های قلبی در مراکز بهداشت اجرا می‌شود دادستان مشهد: مزاحمت‌های تلفنی برای سازمان‌های امدادی بین ۱۵ روز تا ۳ ماه حبس خواهد داشت ایست قلبی دانش‌آموز ۱۴ ساله در مدرسه منجر به مرگ او شد | توضیحات رئیس اورژانس درمورد حادثه (۹ مهر ۱۴۰۴) تور گردشگری خودروهای کلاسیک در کاخ نیاوران برگزار می‌شود زرندی: ایمنی ساختمان‌های شهری مصداق رسیدگی به حقوق عامه است چرا بیماران ارتودنسی باید بیشتر به بهداشت دهان توجه کنند؟ وزیر بهداشت خبر داد: توزیع یک و نیم میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا تلاشی برای ایجاد حال خوب در سالمندان | سرانه هر نفر در مراکز نگهداری سالمندان کفاف مخارج آن‌ها را نمی‌دهد  از سرگیری فعالیت و امکانات آموزشی صداوسیما برای ترویج عدالت آموزشی + ویدئو استاندار خراسان رضوی: شهرداری مناطق تاریخی در استان تشکیل می‌شود | پروژه پردیس تئاتر مشهد، روی میز بخش خصوصی دو تریلیون دلار، گردش مالی سالیانه گردشگری در دنیا | همه در حوزه گردشگری تکلیف دارند وزیر آموزش و پرورش: توزیع شیر در سال تحصیلی جاری در دستور کار است هدایت تحصیلی از ابتدایی تا پایان دوره متوسطه دوم ادامه خواهد داشت ایجاد فضای «مهر و گفت‌و‌گو» ویژه سالمندان در محلات مشهد کلید خورد استاندار خراسان رضوی: استان‌ها باید متناسب با سهم جمعیتی‌شان در تصمیم‌گیری‌ها سهم داشته باشند اپیدمی خاموش سالمندان | این جمله‌ها عزت‌ نفسشان را نابود می‌کند علائم کم‌شنوایی در سالمندان | یک‌سوم افراد بالای ۶۵ سال، کم‌شنوایی دارند با بازگشت مالباخته از سفر، پلیس مشهد ۲ متهم جوان را به زندان فرستاد | دوستان ناباب همدیگر را لو دادند! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا اواسط هفته آینده  گزارش پرحاشیه درمورد تبعات قانون جوانی جمعیت | دادستانی تهران علیه یک رسانه اعلام جرم کرد ظرفیت بومی خراسان رضوی می‌تواند از فقر جلوگیری کند راهکار مدیریت آتش هورالعظیم و آلودگی شدید اهواز چیست؟ تدابیر حفظ سلامتی در فصل پاییز از نگاه طب ایرانی استانداردسازی مدارس، اولویت برنامه رفع محرومیت آموزشی | تبدیل روش‌های آموزش منفعل به روش‌های خلاقانه در سال ۱۴۰۴ پلمب ۲۰ واحد دندان‌پزشکی متخلف در مشهد | انجام ۱۶۲ مورد بازدید در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ زنگ کلاس «امید زندگی» در بیمارستان کودکان اکبر مشهد نواخته شد (۹ مهر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد طرح ورود کودکان به مدارس از ۵ سالگی | مزایا و معایب این طرح چیست؟
سرخط خبرها

ازدحام سالمندان برای تزریق واکسن کرونا، بدون دریافت پیامک

  • کد خبر: ۷۱۵۳۷
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
ازدحام سالمندان برای تزریق واکسن کرونا، بدون دریافت پیامک
سالمندان بالای ۷۰ سال که تنها تک دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند؛ هفته‌هاست در انتظار واردات محموله‌های جدید واکسن نشسته‌اند و همین نگرانی و ترس از عدم دریافت دوز دوم واکسن منجر به ایجاد تجمع و ازدحام مقابل پایگاه‌های تجمیعی و مراکز بهداشت در روز‌های اخیر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های گذشته برخی از سالمندان که پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا، تزریق دوز دوم آن‌ها به تأخیر افتاده بدون آنکه پیامکی دریافت کنند یا با آن‌ها تماسی گرفته شود مقابل پایگاه‌های جامع سلامت و مراکز تجمیعی در تهران تجمع کنند. این در حالی است که جلیل کوهپایه‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌گوید: دریافت‌کنندگان نوبت اول واکسن کرونا برای تزریق دوز دوم حتماً منتظر پیامک یا تماس تلفنی از سوی وزارت بهداشت باشند.

در همین حال رئیس شبکه بهداشت وزارت بهداشت نیز تأکید می‌کند؛ واکسن‌هایی که اخیراً وارد کشور شده‌اند با اولویت تزریق دوز اول در شبکه بهداشت کشور توزیع شده‌اند چرا که هم‌اینک حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد سالمندان بالای ۷۰ سال دوز اول را دریافت کرده‌اند و مابقی این افراد که متقاضی دریافت واکسن کرونا بوده‌اند هنوز از چرخه واکسیناسیون جا مانده‌اند. جعفر صادق تبریزی می‌گوید: به محض اینکه واکسن‌های ایرانی و خارجی برای تزریق جدید در شبکه بهداشت توزیع شوند سراغ گروه‌های سنی ۶۵ سال به بالا می‌رویم. او درباره تکمیل واکسیناسیون سالمندان بالای ۷۰ سال نیز عنوان می‌کند: برخی از استان‌ها و دانشگاه‌ها تزریق نوبت دوم را طی روز‌های گذشته آغاز کرده‌اند. توصیه ما این است سالمندان پیش از دریافت پیامک از مراجعه به پایگاه‌های بهداشت پرهیز کنند. برای افرادی که منتظر دریافت دوز دوم واکسن هستند حتماً پیامک فرستاده می‌شود. البته با ورود محموله جدید واکسن طی روز‌های گذشته در برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تزریق دوز دوم سالمندان بالای ۷۰ سال نیز تسریع شده است. به گفته این مسئول در وزارت بهداشت؛ با ورود محموله جدید واکسن در این هفته و توزیع واکسن ایرانی کمبود واکسن در استان‌ها جبران می‌شود و بعد از آن می‌توانیم علاوه بر تزریق جاماندگان بالای ۷۰ سال گروه‌های سنی جدید را نیز اعلام کنیم.

سالمندان بالای ۷۰ سال که تنها تک دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند؛ هفته‌هاست در انتظار واردات محموله‌های جدید واکسن نشسته‌اند و همین نگرانی و ترس از عدم دریافت دوز دوم واکسن منجر به ایجاد تجمع و ازدحام مقابل پایگاه‌های تجمیعی و مراکز بهداشت در روز‌های اخیر شده است. با وجود این روز گذشته وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ افرادی که اولین واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده‌اند؛ تا قبل از دریافت پیامک و یا اطلاعیه رسمی وزارت بهداشت از مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی خودداری کنند. زمان مراجعه برای تزریق دوز دوم واکسن کووید۱۹ از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نشانی اینترنتی www.behdasht.gov.ir و همچنین پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود. همچنین، در این اطلاعیه با اشاره به تأمین و توزیع واکسن مورد نیاز در روز‌های اخیر، خاطرنشان شده که تأخیر چند روزه حتی تا چند هفته و برای برخی از واکسن‌ها تا چند ماه، تأثیر منفی در اثربخشی و ایمنی‌زایی واکسن نخواهد داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه سالمندانی که دوز دوم را تزریق نکرده‌اند نگران نباشند، چرا که واکسن آن‌ها محفوظ است و با پیامک برایشان اطلاع‌رسانی خواهد شد، عنوان می‌کند: در روز‌های اخیر برخی از سالمندان بالای ۷۰ سالی که دوز اول را دریافت کرده‌اند دوز دومشان نیز در مراکز غیرتجمیعی تزریق شد، اما عده‌ای از سالمندان بالای ۷۰ سال نوبت اول را دریافت نکرده بودند و یا دریافت واکسن‌های جدید دوز اول را در اولویت تزریق قرار دادیم. البته سالمندانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند هنوز نوبت دوز دومشان فرا نرسیده است، بنابراین با ورود محموله جدید در روز‌های آتی کمبود آنچنانی واکسن برای تکمیل واکسیناسیون گروه‌های بالای ۷۰ سال نداریم. مسأله اصلی گروه‌های سنی پیش رو است که برای این گروه‌های سنی هم خرید خارجی واکسن در حال انجام است هم استفاده از واکسن برکت.

وی در ادامه با اشاره به ایجاد تجمع برخی سالمندان مقابل مراکز تجمیعی تزریق واکسن نیز می‌افزاید: بیش از چهار هفته است مدام اعلام شده سالمندان از طریق تماس تلفنی به مراکز دعوت می‌شوند. کسانی که پرونده الکترونیک سلامت دارند به آن‌ها پیامک زده می‌شود و افراد دیگر نیز باید در سایت سامانه سلامت ثبت‌نام کنند و بر‌اساس نزدیک‌ترین محل نوبت‌گیری کنند. مراجعه حضوری برای سنین بالای ۸۰ سال بود که هنوز سامانه سلامت فعال نشده بود. ما وقتی کسی را دعوت نکردیم بنابراین واکسن هم به این افراد تزریق نمی‌کنیم.

منبع: روزنامه‌ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->