آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) | «مرد عینکی» در صدر جدول سفری همگام با کلمات | مرور چهار اثر ادبی درباره پیاده روی اربعین آیا ساخت شهرک سینمایی، نیاز لازم هنر خراسان رضوی است؟ رسالت خبرنگار؛ صدای مردم در عصر پیچیدگی ویدئو | حمید هیراد از روی تخت بیمارستان برای مخاطبانش نواخت «پیرپسر» دومین فیلم پرفروش سال ۱۴۰۴ شد | رکورد جدید برای سینمای اجتماعی «دزدان دریایی کارائیب ۶» با جانی دپ ساخته می‌شود «ترنج» روی صحنه تئاتر در مشهد | روایتی چندلایه از ایمان و تردید و عشق به امام رضا(ع) بعد از «تاسیان»، تینا پاکروان با «ماهدخت» به نمایش خانگی می‌آید آخرین اخبار از جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی | مدرسه‌ای به گستره ایران زمین پیاده‌روی جهانی اربعین با روایت ایرانیان خارج از کشور + فراخوان فراخوان بخش عکس جشنواره «سینما حقیقت» منتشر شد ویدئو | علی اوجی: هیچ‌وقت سر مزار پدرم نمی‌روم! ویدئو | تهیه‌کننده سووشون: رقص در «سووشون» عبور از خط قرمز نبود! روایتی از گروهک «فرقان» در شبکه مستند شبکه امید با شعار «انا علی العهد» به استقبال اربعین حسینی رفت «من حسین (ع) را دوست دارم»‌ به شبکه نسیم آمد ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییر کرد + عکس همه چیز درباره سریال آتش و شبنم + خلاصه داستان و زمان بازپخش کدام فیلم ایرانی به اسکار می رود؟
سرخط خبرها

سوگ موسیقی

  • کد خبر: ۷۱۶۰
  • ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۱
سوگ موسیقی
حسین دهلوی، موسیقی‌دان برجسته کشور در ۹۲ سالگی درگذشت

هنری| حسین دهلوی، موسیقی‌دان، رهبر ارکستر و آهنگ‌ساز که در سال‌های اخیر به بیماری آلزایمر مبتلا بود و از چندی پیش با صلاح‌دید و تحت‌نظر خانواده‌اش در آسایشگاه بستری شده بود، صبح روز گذشته، 23مهر، در بیمارستان شریعتی تهران درگذشت.

دهلوی در طول دوران فعالیت حرفه‌ای‌اش آثار ماندگاری را چه به‌صورت شنیداری و چه تالیفی خلق کرده‌ است که ازجمله آن‌ها می‌‌توان به اجرای ۱۵قسمت از اپرای بیست‌وشش‌قسمتی «بیژن‌ومنیژه»، «چهارنوازی مضرابی در اصفهان»، انتشار پارتیتور «بیژن‌ومنیژه» برای ارکستر زهی، «بیژن‌ومنیژه برای ارکستر سمفونیک»، ساخت قطعه «سرباز» برای آواز گروهی و ارکستر اشاره کرد. در این میان کتاب «پیوند شعر و موسیقی آوازی» را باید یکی از آثار مهم حسین دهلوی دانست؛ کتابی که حاصل بیش از ۴۰سال تجربه وی در تلفیق موسیقی با شعر ایرانی است. این کتاب توانست جایزه نوزدهمین دوره کتاب سال جمهوری‌اسلامی در بخش هنر را به خود اختصاص دهد. دهلوی درزمینه نوآوری در موسیقی ایرانی نیز تلاش‌های زیادی کرده‌ است.


تدوین متد تمبک توسط او و جمعی دیگر ازجمله حسین تهرانی، مصطفی پورتراب، فرهاد فخرالدینی و هوشنگ ظریف برای بهبود جایگاه تنبک در موسیقی ایرانی و آسان‌سازی آموزش این ساز و همچنین توجه به ساخت سنتور کروماتیک برای جبران مشکل کوک این ساز به‌منظور استفاده در ارکستر، نمونه‌ای از این نوآوری‌هاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->