استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد؛ قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقائی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | انتظار ایران از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برخورد فنی و حقوقی است ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر پزشکیان عازم باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۵۰ شهید در لبنان، از زمان اعلام آتش‌بس با رژیم عهدشکن صهیونیستی بالاگرفتن اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی عراقچی: ایران توانایی خنثی کردن هرگونه تلاش برای خرابکاری در سیاست خارجی‌اش را دارد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی خود درباره آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، به‌زودی به توافق دست خواهیم یافت سنتکام درباره حملات به یمن تصمیمات جدید گرفته است پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم با حکم وزیر کشور، اولین فرماندار زن خراسان رضوی منصوب شد ضمانت اجرایی، شرط بقای توافق ایران و آمریکا وزیر کشور: با مقصران احتمالی حادثه بندرعباس بدون اغماض برخورد خواهد شد | احتمال افزایش فوتی‌ها وجود دارد دعوت از جولانی برای شرکت در اجلاس سران عرب در بغداد پزشکیان: هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم | هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های مشترک وجود ندارد دروغ‌های نتانیاهو پایان ندارد؛ حتی یک غیرنظامی را هم نکشته‌ایم! آمادگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تسهیل مذاکرات ایران و آمریکا ۱۲ یمنی در حملات هوایی آمریکا شهید و مجروح شدند
سرخط خبرها

ابراز نگرانی تخت روانچی از اوضاع افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل

  • کد خبر: ۷۱۶۶۰
  • ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵
ابراز نگرانی تخت روانچی از اوضاع افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل
نماینده ایران در سازمان ملل روز سه‌شنبه در سخنرانی خود هشدار داد که موج جدید احتمالی خشونت و برادر کشی در افغانستان چیزی است که این کشور، منطقه و جهان توانایی آن را ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل روز سه‌شنبه در سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل درباره «اوضاع افغانستان» صحبت کرد.

 

براساس گزارش العالم، وی در ابتدای سخنرانی خود گفت: «با خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، این کشور در یک تقاطع قرار دارد. افغانستان می‌تواند به مسیر صلح برود که طی آن تمامی طرف‌ها با تعامل با گفت‌وگو موافقت کرده و به چند دهه خونریزی پایان بخشند یا اینکه می‌توانند خشونت‌ها بیشتری را در بر بگیرند در حالی که یکی از طرف‌ها توان نظامی خود را برای مجبور کردن طرف دیگر برای پذیرش شرایط صلح استفاده کند. جامعه بین‌الملل نباید اجازه بدهد مورد دوم اتفاق بیفتد چون این یک صلح واقعی نبوده و در نتیجه دوام نخواهد آورد».

 

نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه سخنرانی خود افزود: «در واقع، یک افغانستان امن‌تر، با ثبات‌تر و موفق که در صلح با خود و همسایگان قرار دارد به نفع همه افغانستانی‌ها، منطقه و جهان خواهد بود. بر عکس، یک افغانستان ناامن و بی ثبات که منشا افراط‌گرایی خشونت آمیز، تروریسم و جنایت سازمان یافته باشد که شامل تولید و قاچاق مواد مخدر است تهدیدی برای خود افغانستانی‌ها و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود».

 

تخت روانچی اضافه کرد: «بنابراین، مقابله با چنین تهدیدی و ساخت یک افغانستان امن‌تر و موفق به نفع همه بوده و در واقع، مرحله کنونی فرصت مشترکی برای همه برای کار جدی در راستای دستیابی به این اهداف مشترک است».

 

این دیپلمات ایرانی افزود: «این موضوع به صورت اجتناب ناپذیری باید به صورت همه جانبه توسط افغانستانی‌ها و تحت کنترل آنها بوده و با تسهیل روند صلح توسط سازمان ملل صورت گیرد و مسیر صلح پایدار نخست و پیش از همه از طریق گفت‌وگوهای داخلی حقیقی و با مشارکت وسیع همه افغانستانی‌ها از تمامی گروه‌های سیاسی، قومی و مذهبی از جمله طالبان حاصل می‌شود که بر اساس همکاری، تفاهم، مصالحه و آشتی است.

 

وی گفت: «به عبارت دیگر، در جامعه متنوعی همانند افغانستان، هیچ گروه یا گروه‌هایی هر چند از نظر نظامی قدرتمند باشند نمی‌توانند به زور یا خشونت برای سیطره بر دیگران پناه ببرند و ایجاد یک دولت مشروع تنها از طریق روند سیاسی فراگیر و روش‌های دموکراتیک امکان پذیر است».

 

نماینده ایران در سازمان ملل اضافه کرد: «با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، توجیه طالبان برای پناه بردن به زور کاملا از بین می‌رود بنابراین این گروه باید خشونت را متوقف کرده تمایل خود را برای استفاده از زور منطق به جای منطق زور در تعامل با هموطنان خود نشان دهد و از این فرصت بی سابقه برای مشارکت در ایجاد یک صلح پایدار در این کشور از طریق روش‌های سیاسی استفاده کنند چون صلح و خشونت از یکدیگر جدا بوده و نمی‌توانند دست به دست هم بدهند».

 

وی تاکید کرد: «در حالی که ما شاهد از دست رفتن فرصت‌های زیادی برای صلح در سال‌های گذشته بودیم کاملا آشکار است که موج جدید احتمالی خشونت و برادر کشی در افغانستان تنها به چرخه جدیدی در ناامنی و بی‌ثبانی منجر خواهد شد، چیزی که این کشور، منطقه و جهان توانایی آن را ندارند».

 

تخت روانچی در پایان صحبت‌های خود گفت که جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تمامی گروه‌ها در افغانستان از جمله طالبان را فرا می‌خواند تا منافع تمام مردم افغانستان را بر دیگر منافع ترجیح دهند.

 

وی اضافه کرد: «ایران با توجه به اینکه میزبان میلیون‌ها آواره افغانستانی بوده و این کشور محصور در خشکی را از طریق بندر چابهار و از طریق خط آهن خواف-هرات به اروپا متصل کرده، در کنار مردم و دولت افغانستان در تلاش برای کشوری امن‌تر، با ثبات‌تر دموکراتیک و مرفه ایستاده است».

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->